Petra Palomäki

lauantai 24. marraskuuta 2012

Luck turns..even for us

On huonoja ja hyviä uutisia. Aloitan huonoilla ensin.

Meidän heppoihin on iskenyt tuo koko maassa kärsivä virus, joka aiheuttaa kuumetta, turvotusta jalkoihin, yskimistä, kaikilla on erilailla. Ja kaikein pahinta on, että rakas mussukkani uffe on nyt kipeä :( disahan on ollut kuumeessa jo viikon, ja varmaan sen kautta sitten virus levinnyt muihin hevosiin.

Uffe oli tänään kun hain sitä karsinasta, niin todella epänormaali. Se on ollut jo pari päivää lvähän nuutunut.. Tarhassa on kyllä suht normi ittensä, mutta karsinassa sitten muuttuu apaattiseksi :( eli nyt sitten vain kävelyä ja lepoa. Tänäänkin ratsastin ilman satulaa sillä kentällä. Uffe muuttaa huomenna sisälle talliin asumaan talveksi.
Olen mitannut kaikilta kuumeen ja uffella oli korkein (38,3C)... muilla oli 37,4C-37,9C. Urcolla oli normaali lämpö ja zeuksellakin oli suht normaali. Unaivalla on hieman kohonnut lämpö, että toivon ettei sille tule myös virustartuntaa..

rakas <3

Tessan kun liikutin tänään, se oli aika rauhallinen. Liian rauhallinen.. kun ratsastin sen läpi niin se kyllä sitten sytty ja veti pari loikkaakin, mutta kun toin sen talliin katse oli väsynyt, vaikka menin sillä vain hetken aikaa. Mittasin lämmön, mutta ei mitenkään epänormaali... Jalat sillä on turvonnut epänormaalisti..alkoi suunnilleen yli viikko sitten, mutta kuumetta ei ole noussut... Aion pitää silläkin nyt kevyttä liikuntaa yllä.

Urco ja zeus on tällä hetkellä ainoat varmat, joilla ei ole mitään oireita (koputan puuta etteivät tule kipeeksi!). Niiden liikutusta jatkan samaan malliin, mutta zeuksen kanssa tarkkailen enemmän. On pari kertaa yskinyt, joten pidän silmät tarkkana sen suhteen. Molemmat on kyllä virkeän näköisiä ja innokkaita tekeen töitä.

On niin harvinaista kun meillä on hepat kipeenä. Pahinta mitä meillä on ollut niin ähkyjä, tosin tessalla oli tänne muutos jälkeen varsana vaarallinen ähky, mutta muut ovat olleet suht lieviä. Unaiva nyt oli viimeisin joka sairastui ähkyyn..sen jälkeen sille tuli pientä hengitystieongelmaa. Eli nykyään heinät on pakko kastella joka kerta ja kuivikkeet ei saa pölistä. Yskimiset ovat vähentyneet todella paljon siitä, kun se sai eläinlääkäriltä limaa irtottavaa lääkettä. Lisäksi meillä on pahimmat olleet tessan kanssa..kinnerpatti takajalassa ja kesäihottuma. Onneks molempien kanssa voidaan elää, eikä ole niin pahoja. Kesäihottumatilanteen pelasti se huippu rasva mistä olen mainoistanut täälä. Niin ja on meidän hepoilla ollut jotain turvotusta jaloissa, mutta siis musta tuntuu, että ollaan aika "lievästi" päästy heppojen kanssa (koputan toisen kerran puuta että näin säilyy!). Kuuntelee muita heppaihmisiä niin niillä tuntuu olevan joka toinen päivä jotain hevostensa kanssa..

Noh tämän kaiken jälkeen tänään sain ihan hyviä uutisia. Saan joululahjaksi sen niin odotetun videokameran...Oma kun meni rikki niin en ole sen vuoksi saanut ollenkaan videoita ladattua tänne. Ahh ihanaa! Saan sitten taas tehtyä youtubeenkin videoita, ja laitettua perustyöskentelystäkin videoo ;)


Ja voi hitto mulle tuli aivan mieletön ikävä takaisin Portugaliin! Eksyi katsomaan vanhoja kuvia mm, nyt keväältä kun käytiin sielä.. Niisk! Noh saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan jos pääsisin sielä piipahtamaan moikkaamaan kavereita, valmentajaa ja syömään hyvää ruokaa ;))

6 kommenttia

  1. Mullakin on tosi ikävä Portugaliin! Se on niin vaikuttava maa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu todella hieno maa ;) maailman ihanimmat ihmiset! Ainakin mun mielestä ;D

      Poista
  2. Paranemisia sinnepäin! Täälläkin ollaan vähän sairasteltu, nimittäin Peeru oli kehittelemässä puhkuria. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kauheeta :( ilmeisesti nyt monella hepalla todella paljon sairasteluja :/

      Poista
  3. Hei! Sait haasteen lukijoillesi :)
    Kurkkaa http://shtpapatti.blogspot.fi/2012/11/haaste-lukijoille.html

    Ps. meilläkin hepat nyt kipeinä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) no voi ikävää! Tuntuu kaikilla olevan :((

      Poista