Petra Palomäki

perjantai 23. marraskuuta 2012

Ohjasajoa, juoksutusta ja perustyöskentelyä

Nyt olo on jotenkin paljon helpottuneempi, kun olen saanut tuon biologian 4.kurssin kokeen suoritettua.. Toivon, että pääsisin edes läpi, en halua muuta! Biologia on minusta kivaa, mutta kokeisiin tulee niin tajuttomasti asiaa, että kiinnostus loppuu puolessa välissä.. Joten eilinen päivä oli pyhitetty biologian lukemiselle.

Siivosin vain karsinat kaikki huolellisesti (kuten aina) ja päätin sitten vielä lakaista tallin käytävät oikein kunnolla, satulahuoneen lattia tuli myös lakaistua, pöytä siistittyä ja putsasin suitset oikein kunnolla. Rasvasin ne ihanan kiiltäviksi ja kyllä on nyt pehmeän tuntuiset!

Keskiviikkona päätin ohjasajaa tessalla. Sain inspiraation Anniinalta ja me mentiin eka kertaa käveleen noin 3km lenkki maastoon. On paljon kivempaa ja hyödyllisempää mennä maastoon ohjasajaan, kun kentällä ei jaksa kovin kauaa pyöriä..tulee tylsää. Maastossa kokeiltiin miten onnistuisi jos juoksisin tessan perässä ja se ravaisi edellä. Alkuun pari pukkia, mutta neiti tottui sitten ja oikein nätisti ja kiltisti meni!

vanha kuva, voi että se oli ruskea! (c) Anniina
Sitten päätin juoksuttaa urcon pessoalla. Hahah pojalla oli niin paljon virtaa, että se alkuun veti rodeopukkilaukkaa! Voi että se oli maailman suloisimman näköinen. Urco on luonteltaan todella varma ja ei yleensä riehu kovemmin. Jos säikähtää saattaa hieman loikkia, mutta ei yleensä kun on villi. Urco on meidän hepoista se isähahmo! ;D pienien loikkien jälkeen poika meni niin upeesti! Siirtyi suht nopeasti askeleesta toiseen minun äänen komennosta. Todella hienosti meni :)




Lopuksi menin uffella kentällä ihan sileellä. Alkuverkka oli aika eteen-alas tyyppinen. Laukassa nousin kevyeeseen istuntaan ja annoin sen mennä alas ja innokkaasti eteen. Alkuverkan jälkeen työstettiin siistymisiä. Paljon ravista käyntiin, ja nopeita siirtymisiä suurempaan askellajiin. Vasempaan laukkaan se hieman pisti vastaan vasempaan ohjaan, kun yritin ratsastaa siä ympyrällä kunnolla molemmille ohjille ja pohkeille. Sitten yhtäkkiä ympyrällä se tajus homman ja heti kun kehuin sitä se oli ihan ylpee ittestänsä :D on se hieno poika!

Tänään valitettavasti en ehtinyt liikuttamaan ketään vaikka piti...meille tuli pitkästä aika kylään siskoni miehensä ja tyttärensä kanssa, ja iltapäiväni meni siivotessa sisällä kotona ja tallin siivoamisessa. Harmittaa niin paljon, kun zeuksella ja unaivalla on ollut nyt kolme vapaapäivää...mutta huomenna menen päättäväisesti aamusta tallille ja liikutan kaikki hepat! Uffella olisi tarkoitus ottaa pari hyppyä, vaikka jumppaa.

Millaisia jumppatehtäviä ehdottaisitte meille? Parhaat ehdotukset laitan tänne blogiin ja bloggaaja nimetään postaukseen ;)

2 kommenttia