Petra Palomäki

perjantai 2. marraskuuta 2012

Ahkeraa treenausta!

Huhu eilen olin kyllä todella ahkera! Iski suuri into ratsastaa kun vihdoin lumet on sulanut kentältä ja siinä pystyi kunnolla ratsastamaan!
Eihän tässä muuta ongelmaa, mutta kun tessa ja uffe on ainoat joilla on tällä hetkellä talvikengät alla! Kengittäjä pääsee vasta sunnuntaina tai alkuviikosta kengittämään muut ja ei ole paljon pystynyt kummemmin liikuttamaan noita kesäkenkäläisiä...

Noh eilen kuitenkin päätin aloittaa heti koulun jälkeen kolmen aikaan unaivan ratsastuksella! Laitoin heti alusta asti kumpparit sille. Alkukäynnit oli käyntiä! Todella rauhallisesti ja hetkellisesti käveli kunnolla selän läpikin! Ravissa alkaa oleen jo aika hyvä tuntuma ohjaan molempiin suuntiin. Tein paljon kaheksikkoja ja monipuolisia tehtäviä. Laukassa sain sen pyöreäksi ja mamma teki pari hyvää vaihtoakin ;) Hyvin kyllä meni!

Seuraavaksi otin tessan. Koska neidillä on ollut pari vaparia (koska minulla oli tiistaina ja torstaina autokortin 2.vaiheen asioita Hervannassa niin en ehtinyt liikuttamaan..), päätin juoksuttaa ensin sitä liinassa. No sehän meni ihan nätisti, joten päätin nousta nopeasti selkään. Ravi oli hyvää ja tasaista. Laukkakin oli hyvää, mutta oikeeseen kierrokseen sillä on hieman vaikeuksia taipua oikein oikealle, sen vuoksi tulki hieman jännitystä ja laukkatyöskentely kesti pitempään kuin piti.. Tänään sitten uudestaan. Kokeilen sille jälleen niveliä (tällä hetkellä kolmipalat) ja jos on hyvä otan pari pientä hyppyä :)

Lupasin Heidille, että autan disan liikutuksessa, koska disallakin kesäkengät alla ja Heidi pääsee vasta illalla myöhään töistä. Otin pissiksen seuraavaksi. Alkuun ravi oli todella hyvää ja tasaista! Olin yllättynyt kuinka hyvin se meni! Mutta laukan jälkeen neiti _hiukan_ kuumu, joten päätin jättää kunnon laukkatyöskentelyn Heidille ja minä painoitin sitten raviin. Mentiin kaheksikkoa niin kauan kun neiti antoi periksi ja meni alas eteen, ja kyllähän se sieltä sitten :)

Disan jälkeen otin zeuksen alle. Silläkin ollut muutamia vapaapäiviä kelien vuoksi, joten juoksutin sitä hieman alkuun. Olipas se innoissaan! Pari pukkiakin lensi ;D kun nousin selkään tajusin kuinka olin kotona sen selässä disan jälkeen! Aah oma pehmeä satula, heppa liikkuu niin pehmeästi ja ahh mikä nautinto. Peukkis meni todella nätisti! Hieno poika :)

Ja viimeisenä menin urcon. Urco oli heti alusta asti niin intoa piukeena, että huhuh. Se yritti kunnolla olla villi :D mutta päätin ittelleni mielessä "hemmetti nyt loppu toi touhu ja TÖIHIN!". Päätin sitkestä vaan ratsastaa sitä kunnolla pohkeelle ja avuille. Kyllä se sieltä sitten antoi periksi eikä uskaltanut temppuilla mulle :D on se söpö!



2 kommenttia