Petra Palomäki

tiistai 6. marraskuuta 2012

Treeniä ja biletystä!

Lauantaina ratsastin unaivan ja tessan.
Unaiva oli alkuun ihan kiva, menin kumppareilla. Laukassa sain sitä ratsastettua pohkeelle ja hieman rauhallisemmaksi. Noh tarkoituksena oli hypätä pieni 40cm ristikko. En ole hypännyt mammalla varmaan yli 2 vuoteen! Olisitte nähnyt kuinka se tykkäs! Ensimmäisen hypyn otin ravilla ja sitten mamma kuumu! Laukka ei meinannut nousta kun se ei oikein tiennyt miten jalkansa laittaa kun halusi niin kovasti hypätä! Tein ympyrän ennen esteelle menoa, jotta sain mamma suht avuille ja, että se oli söpö! Kun lähestyttiin estettä, mamma näki sen ja lähti! Tuntui kun este olisi ollut 120cm! :D Heidi otti pari kuvaa, joten laitan sitten kun saan ne :)

Seuraavaksi menin tessalla. Heidi hyppäsi samaan aikaan disalla. Aloitettiin verkkaristikosta vasempaan ja oikeeseen kierrokseen. Tessa meni innokkaasti! Jestas kun on itselle outo fiilis kun hevonen imee esteelle! Muut meidän hepat ei ikinä tee tuollaista ja tessa kun näki esteen se meni! Noh sitten mentiin kaheksikolla pystyä ja isoa ristikkoa. Hyvin meni. Lopuksi otin yksittäisenä pystyä ja nousi 95cm. En olisi kyllä pari kolme kuukautta sitten uskonut hyppääväni tessalla yksittäisenä pystynä 95cm! Kyllä me pikku hiljaa ;)

Lauantai iltana pidin kunnon bileet meillä kotona! Ihanaa kun saatiin kunnolla porukkaa ja hauskaa oli! Uusiksi vaan ;)

Sunnuntai aamupäivä ja osa iltapäivästä meni palautuen raskaasta illasta :D illemmalla jaksoin vasta mennä tallille ja juoksutin uffen ja urcon. Molemmat meni oikein kiltisti! Urco on niin super juoksuttaa kun se tekee aina kaiken mitä siltä pyytää ja rauhallisesti :) uffe oli vähän innokkaampi laukassa, joten tein sillä paljon siirtymisiä ravista laukkaan :)

Eilen oli vuorossa true esteratsastusta lusitanoilla! Minä menin zeuksella ja Heidi meni urcolla. Molemmat hepat ei ole hypännyt pitkään aikaa ja olivat super innoissaan! Juoksutin zeuksen alkuun kun herra oli niin villi, joten pääsin heti työstään sitä kun pääsin selkään. Ei menty kuin 40cm rata, mutta se oli juuri sopivan korkuinen, kerta ei pojat ollu hypännyt aikoihin. Zeus oli aika hyvä laukassa! Pystyin vaan istuun rennosti, ja taipui herkästi pohkeesta! Ihana tunne :) urco oli kunnolla villi :D urcon estehevospuoli tuli esiin ja yritti jopa "kuskata" Heidiä! On se vaan niin söpö otus! :)
ei saatu kuvia kun oli pimeetä, joten piristävä kesäkuva tähän ;)

Hyppelyn jälkeen menin tessalla. Alkuun otin taas piiskan käteem kun neiti tuntui niin herkältä ja selkeesti huomasi, että se suunnitteli jotain hyppyjä ilmaan..onneksi raipan kanssa se ei hypi enään pystyyn joten päästiin tekeen ihan hyvinkin töitä! Välillä tuli jopa suht hyviä ja rauhallisia laukkapätkiä. Torstaina meillä on Sannan estevalmennus, joten päivittelen silloin paremmin ;)

Tänään menin sitten unaivalla kentällä ihan sileellä. Tarkoitus oli mennä puomeja, mutta mamma oli niin kuuma, joten päätin työstää sitä kunnolla pohkeen läpi! Alkuun tosiaan tuntui, ettei mikään onnistu. Ravi oli kohnotusta ja laukka ei pyörinyt hyvin. Sitkeästi jatkoin ravityöskentelyä ja jestas mamma alkoi antamaan periksi! Laukassa pyrin saamaan sitä ohjalle, joten piti laukata kovemmassa tempossa ympyrällä, kunnes unski tajusi mikä oli homman nimi :) kyllä mamma tästä vielä!

4 kommenttia

  1. adorei as imagens

    fashionpassionomg.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. brg. Carolina nao presisas de por o teu blog sempre nos comemtarios! Ja te estou a seguir desde on inicio! ;)

    VastaaPoista
  3. Todella ihana blogi sulla :) Pystyisitkö tekemään tallin esittelystä videopostauksen? :) Olisi kiva nähdä kunnolla talli ja tietysti myös kenttä yms :D

    VastaaPoista