Petra Palomäki

tiistai 21. elokuuta 2012

PRS seurakenttikset

Sunnuntaina oltiin sitten sielä PRS järjestämissä seurakenttäkisoissa tessan kanssa :)
Päivä lähti käyntiin hyvin voimin kun Hirvikankaan Hurjatkin olivat meillä aamusta heppansa kanssa, jotta päästiin lähtemään yhdessä kisoihin! :)

Ensimmäisenä vuorossa oli esterata. Korkeus oli sen 70cm ja minua jännitti hieman miten tessa reagoi muihin hevosiin ja uuteen ympäristöön. Neiti yllätti ja meni ihan kuin kotona! Todella kiltisti eikä hyppiny pystyyn kertaakaan :))! Esteillä verkassa tessa meni kaikki eikä kytännyt mitään. Radalla meillä oli muuri (mitä emme ole ikinä ennen hyppinyt), siniset PRS erikoisesteet ja portti. Porttiesteelle neiti otti puomin alas kun ratsastaja toi aivan juureen eikä tajunnut, että toinenhan on vielä suht kokematon eikä nosta niin nopeeta jalkojansa kuin uffe ;) kaikki muut esteet se ylitti hyvin ja ilmavasti!





Esteiden jälkeen mentiin kouluradalle. Verkassa tessa oli jo hieman pohkeen takana, kun esteradan jälkeen tuli hieman väsy. Mutta hyvin sain sen toimiin. Verkassa huomasin, että suoralla uralla laukannosto oli vaikeaa..tessa oli kaikesta huolimatta silti herkkä ja reagoi aika nopeasti mun paino avuille.. Noh tämän huomasin radalla. Rata oli tutustumisluokan kouluohjelma rata B, ja niissä puoliympyöissä (vai mitä ne on :D) niin neiti väistätti mun vasenta pohjetta voimakkaammin kuin piti ja kun piti suoristaa peppu oli jossain muualla kuin missä piti.. Ja kuten arvasin vasemman laukannosto suoralla ei onnistunut, vaan nosti oikean laukan. Onneksi korjasin nopeasti ja sain oikean laukan alle. Siitä ei kuitenkaan hirveästi pisteitä tullut pois ;) saatiin hyvin pisteitä hyvistä teistä ja kuvioiden symmetrisyydestä :) Pisteitä tuli kaikista rikoista huolimatta enemmän kuin luulin ja 66,4%!

Vähän reilun tunnin odottelun jälkeen päästiin vihdoin maasto-osuudelle. Hahaha kun odoteltiin traikun luonna ,ennen kun lähdettiin, annoin tessalle omaa lemonadi limsaani jotta se voisi maistaa sitä. Se jäi aivan koukkuun siihen ja Samikin kun kantoi tölkkiä niin tessa lähti heti sen perään kerjään lisää limsaa. Kun nousin selkään huomasin, että limsa oli tehnyt tehtävänsä. Nimittäin tessa sai varmaan mukavan sokeripiikin ja virtaa riitti vaikka muille jakaa! :D Maastorata oli hieman sokkeloinen. Kaikki näytti samalta ja käännökset olivat aika nopeita. Kerran meinasin mennä ohi yhdestä alamäestä minne piti äkkiä kääntyä, mutta huomasin sen onneks ennen kuin jatkoin matkaa pitkälle eteenpäin. Maasto-osuudella ei otettu aikaa joten päätin ottaa koko radan varmuuden vuoksi ja välillä kun oli kapean näköinen reitti ravasin ja nostin myöhemmin laukan kun oli hyvä mennä :) kaikki esteet tessa meni eikä ympäröinyt! Oli hautoja, kukkalaatikkoja, vesilätäkköä, penkkiä, pressua, kaapelikelaeste ja kaiken näköisiä pelottavia ja isoja esteitä :)



 Kun päästiin nollilla maaliin sijoitus oli varma! 3.sija se sieltä tuli ja valkoinen ruusuke + hopeinen heppavalokuvakehys mukaan! Olen todella todella todella ylpeä neidistä kun se suoriutu noin hyvin sen ensimmäisistä kenttäkisoista :) Tästä on hyvä jatkaan Niinisaloon harrasteeseen :)!
Laitan toiseen postaukseen sitten lisää kuvia kunhan saan ne ensin :)



2 kommenttia

  1. olipa ihana postaus! :) oikun meilläkin päin järjestettäisiin harjoitus/seurakenttäkisoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) joo tonne meiltä on noin 50km matkaa ettei ihan lähikaupungissa ole, mutta silti ihan kisa kun joku järjestää tällaisia! Niinisalossakin saisi olla joskus seurakenttikset ettei tarttis ottaa niin tosissaan niitä kenttäkisoja tällä tasolla kun kuitenkin kisaa :D

      Poista