Petra Palomäki

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

kouluvalmennus ja terroristi

Eilen olin urcolla jälleen Eeva Kaartisen kouluvalmennuksessa Niinisalon maneesilla.
Meitä oli vain kaksi samalla tunnilla (mikä oli huippua kun sai enemmän irti tunnista!).
Aluksi tehtiin paljon avoa pituushalkasijalla sekä vastataivutusta. Saatiin pariin otteeseen onnistuunkin ne aika hyvin! Laukassa tehtiin sitten taas väistöjä sivulle. Huomaa heti että oikealle on vielä harjoitusta nimittäis vasemmalle väistöt sujuivat todella hyvin :) loppuun mentiin vielä hieman keskiravia ja yllätyin kuinka vähän jouduin oikeasti pyytään hevosta eteen :o mielestäni hevonen meni ihan suht hitaasti siihen verrattuna mihin se pystyy ja Eeva sanoi että tuo riittää hyvinkin radoilla! Oho eli siis pojalla on aika hyvät mahkut isoimmille kouluradoille ;)
Saatiin todella hyviä kehuja ja Eeva jopa sanoi että urcolla voisi jo ensi vuonna (aktiivisella valmentautumisella) päästä starttaan kansallisia ratoja! Ensi kerralla Eeva kokeilee itse urcoa niin pystyy sitten paremmin neuvomaan missä pitää hioa. Ja muutenkin se saa kokeilla kuinka paljon tuo elukka oikeesti osaa hyvän ratsastajan alla ;) Tuli niin hyvä ja innostunut fiilis valkun jälkeen! Näistä kannustuksista on hyvä jatkaa eteenpäin ahkerasti valmentautumista! :)

Noh sitten tuli kengittäjä illemmalla ensikis pistään disaalle kengät ja tarkoitus oli laittaa zeus myös. Noh zeus on aina ollu hieman hankalahko kengittää kun yrittää aina vetää etujalkojansa pois kengittäjältä. Mutta aina on saatu hyvin kengitettyä. Tällä kertaa (eri kengittäjä kun mikä viimeiksi) hän yritti laittaa zeukselle etuseen kenkää ja pesarilla on hieman hämärää. Zeus riehui siinä taas ja kengittäjä löi naulan vahingossa väärään paikkaan....Voi luoja...Nyt sitten on betadiinihaude kaviossa ja toivon mukaan ei tule mitään. Mutta tiedän kenet pyydän seuraavalla kerralla kengittään..

Tänään olisi ehkä tarkoitus mennä irtohypyttään tessaa. Mieli tekisi aivan valtavasti ;) saa nähdä miten käy!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti