Petra Palomäki

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Vihdoin se tapahtui!

Näin on! Vihdoin unaiva varsoi kauniin varsan!
Eilen illalla kun harjailtiin unaivaa pesupaikalla ei voitu kuvitellakkaan että se varsoisi aamulla. Oli niin rauhallinen, ei vahatippoja ja tisseissäkään ei ihan valtavasti maitoa näkynyt vielä olevan... No päätettiin mennä sitten mökille kun ei unaiva vaikuttanut siltä että varsoisi edes nyt viikonloppuna.
Aamulla kun oltiin menossa iskän kanssa tallille, poikkesin katsomaan meidän pikku-Eemeli kisua. Iskä tulee ja huutaa " Petra! Petra! Tule talliin äkkiä!! Unaiva on varsonut!!" Mä olin ihan että mitä hittoa! Eka luulin ennen kun se sanoi että unaiva varsoi, että tallissa oli tapahtunu taas joku vesivahinko tms :D olikin sitten parempi uutinen! ;)
Unaiva varsoi ihanan kauniin tummam ruskean tamma varsan. Jolla on isot valkoiset sukat takajaloissa ja iso tähti ja piirto päässä :) oikein sydämmen muotoinen! <3 Alla kuvia meidän pikku Grandulasta! :)







Ongelmana on se, vaikka varsa on ihan terveen olonen jne, unaivalta taas ei ole vielä tippunut ne jälkeiset (jotka tulee varsan synnyttyä pois). Ne on roikkunut melkeen 3 tuntia ja tippumisen merkkejä ei ole :( keino joka auttais olisi ottaa unaiva pihalle vaikka käytävälle jotta se hieman hermostuisi ja supistaisi jälkeiset pois. Toinen ongelma on että ei saada sille riimua päähän. Se on niin suojelevainen grandulaa kohtaa että kääntää heti takapuolen meitä kohtaan. Väkivaltainen tausta sen nuoruudessa on aiheuttanut tämän. Ja ei ikinä tulee ihan 100% luottamaan ihmiseen. Mutta jos saataisiin riimu päähän niin se muuttuu aivan täysin koko hevonen ja rauhoittuu. Päivittelen tänne illalla miten kävi, saatiinko kaikki ulos vai miten kävi. Toivottakaa onnea! Sitä tarvitaan! :)

3 kommenttia