Petra Palomäki

perjantai 15. huhtikuuta 2011

klinikalta selviydytty!

No nyt tuli sitten elämäni ekaa kertaa ja toivottavasti viimeisen kerran käytyä hevosen kanssa klinikalla. Vietiin tessa Teivoon klinikalle ja aika meillä oli klo14.
Tessa meni kotona todella nätisti koppiin ja sama kun tultiin klinikalta pois :)
Kun saavuttiin klinikalle tessa oli ihan innoissaan että minne se oli oikein tuotu! Aluksi eläinlääkäri kokeili ja tunnusteli sen kaikki jalat ja mietti missähän vika mahtaisi olla. No vietiin se pihalle, että saisin juoksuttaa sitä. Yllättävää oli että se ei ontunut lähelleskään niin paljoa (ei melkein mitään) kuten eilen. Eläinlääkäri mietti että olisiko sillä sitten löysät polvinivelet tai muuten lihasköyhä takaa... No he päättivät sitten taivuttaa tessaa ja katsoa paraneeko jalka vai ontuuko vielä pahemmin. Kyllä, ontuminen pahentu. Oikea takajalka paheni ja paheni vain kerta kerralta kun sen venytettiin.
Päätettiin sitten ottaa röntgenkuvat oikeasta t.jalasta.
Tuomio: kintereestä löytyi kinnerpatti eli nivelrikko joka on näillä näkymin ollut perinnöllinen (varmaan tullut isän puolelta). Vaiva on ollut sillä jo pari vuotta mutta nyt vasta alkanut vaivaan. Eli nyt sitten tietää sitä että neiti pitää AINA ennen mitä tahansa ratsastuskertaa tai juoksutuskertaa verrytellä hyvin. Jalka vertyy liikkumisesta ja sitten kun se on tarpeeksi vetreä on puhdas :)) Paljon käyntiä ja ekoilla kerroilla ei ota ollenkaa ravia vain käynnistä suoraan laukkaan koska helpompaa ja kivempaa hevoselle laukka kuin ravi. Jos laukan jälkeen oireet jatkuvat niin seuraavana päivänä sitten voi olla että ei ole enään mitään. Riippuu vain päivistä. Mutta tuskin noin tulee käymään kun hyvin ollaan tähän asti pärjätty :)
Lievitys oli suuri kun sain tietää että :
1) se ei joudu leikkaukseen
2) sillä saa jatkaa kuten ennenkin ratsastusta ja valmentautumista

3) se pysyy mun rinnalla vielä pitkään :) <- tuo oli ehkä ihanin asia!
Huomenna sitten vuorossa piiitkä käyntilenkki sillä maastossa. Aloitetaan nyt taas pohjilta ja pikku-hiljaa lisätään liikusta normaaliin tasoon (ensi viikolla on jo normaali) :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti