Petra Palomäki

maanantai 3. joulukuuta 2018

Maneesirumba alkanut

Jahas nyt se ahkera maneesilla ramppaminen on alkanut. Meidän kenttä oli niin hyvässä kunnossa näin pakkasilla kun vaivalla sen hoidin kuntoon. Mutta nyt vesisateiden ja parin plussapäivän jälkeen kenttä jääty kivikovaksi joten siinä ei tällä hetkellä paljoa ratsastella. Koska Mestarilla en vielä pääse maneesille niin sillä joudun keksimään jotain muuta tekemistä. Todennäköisesti käydään maastossa kävelemässä maasta ja jos pelto kestää voisi ottaa liinan päässä muutamia ravipätkiä... Traileriin en ole sitä  vielä kokonaan saanut, koska vasta aloitti opettelun enkä halua kiirehtiä liikaa. Jos aletaan kiireellä ja pienellä paineella yrittämään sitä traileriin niin todennäköisesti siitä ei tule yhtään mitään ja se harmittaa jos saa jonkun trauman trailerin suhteen! Mutta mietin jos Jenny pääsisi joku päivä niin voitaisiin kahdestaan kokeilla käydä sen kanssa maastossa. Eli Jenny taluttaisi ja minä selässä tehtäisiin pieni lenkki ratsain tässä lähimaastossa. Tulee edes hetken taas käytyä selässä!

Lauantaina kuskasin Uffen ja Tessan maneesille, kahdella eri kerralla. Yhdessähän ne voisi hyvinkin matkustaa, mutta Tessaa ei voi traileriin jättää yksin jos otan Uffen siksi aikaa ratsastukseen. Nimimerkillä, tällaisen reissun olen joskus tehnyt ja Tessa hyvä kun pysy nahoissansa... Ensimmäisenä vein Uffen, koska aikataulu oli aika kireä ja Uffen kanssa oikeasti pystyy halutessaan tekemään tehokkaan ja nopean treenin jos haluaa. Ehdittiin hyvin ennen tunteja ja tein ilman satulaa pikkusen koulutreeniä. Pitkästä aikaa laitoin sille kuolaimet suuhun ja yllätyin positiivisesti! Uffe reagoi todella herkästi istuntaani ja ilman satulaa pystyn kontrolloimaan omaa kehoani paremmin. Jos valun, tipun, joten siinä on on oltava koko ajan keskivartalo aktiivisesti työssä. Tehtiin 4-kaarista kiemurauraa ja joka kerta kun suoristettiin tehtiin pysähdys. Keskityin käännöksissä kääntämään Uffen pelkästään lantion ja rintakehän asennoilla ja vitsit Uffe kuunteli mua hyvin!


Kuolaimettomalla Uffe saattaa joskus olla liian pitkänä vaikka kantaakin hyvin itsensä, mutta kuolaimella se on huomattavasti ryhdikkäämpi. Parempi ryhti = nopeampi ja herkempi reagoimaan. Joka kerta kun oma istunta "petti" huomasin tämän heti hevosen eleistä ja liikkeistä mikä on mielestäni todella hienoa. Uffe opettaa todella paljon joka kerta ja siitä olen erittäin kiitollinen! Laukassa tahti oli rentoa ja ryhdikästä. Vasempaan kierrokseen Uffen laukka oli paljon rennompaa kun taas oikeaan hieman meinasi välillä purra oikeaan ohjaan kiinni. Suurin syy tähän on mun istunta sillä mun vasen kylki ei meinaa pysy kunnolla aktiivisena ja ulkoavut karkaa. Tämä johtaa siihen että mun oikea kylki, lonkankoukistaja ja reisi jännittyy vastaan ja alan ottaan oikeasta ohjasta kiinni. Heti kun sain pidettyä ulkoavut tuettuna niin kappas kun hevonen ei enää kaatunut sisään eikä juossu alta. Uffen kanssa tietää, että se on oikein hyvä molempiin suuntiin, mutta jos ratsastaja on vino tämä peilaantuu heti hevoseen.

Kun sain Uffen kotiin, otin muut hepat myös sisälle ja laitoin Tessan kuntoon. Alkuun piti ratsastaa, mutta päätin ottaa juoksutusvermeet mukaan ja pyörittää lohikäärmettä liinassa. Tessan kanssa olen myös nyt päässyt yksin matkustamaan ja isoin kiitos siihen on Tessan ahneus ruualle :DSaan sen hyvin koppiin kun otan pikkuisen rehua mukaan niin tamma on tyytyväinen ja suostuu tulemaan. Ei tarvitse lähettää kirjallista pyyntöä 3 viikkoa aikaisemmin, jos hän suostuisi sillon ja sillon tulemaan maneesille tekemään tätä ja tuota. Maneesilla saatiin olla ihan kahdestaan joten oli hyvin tilaa juoksutella. Yllätyin kuinka rauhallinen Tessa olikaan! Olin tosiaan varautunut jo pahimpaan sekoiluun, mutta sehän ravasi alkuraveista lähtien maltillisesti ja vasta laukassa pikkuisen teki vaan mieli innostua. Aina niin mun tuuri, kun oletan hevosen olevan kuin lentoon lähdössä tällaisilla tuulisilla keleillä, niin eikös se ole aivan super kiltti ja rauhallinen. Jos olisin mennyt itse selkään niin ihan varmasti yhtäkkiä koliseva maneesin ovi olisi ollut hyvä tilaisuus sinkoilla minne sattuu.

Tiistaina maneesirumba jatkuu Tessan kanssa, koska lunta ei ole luvattu yhtään ja maastoköpöttelystä tuo tamma ottaa vaan enemmän kierroksia. Uffe käy Jennyn kanssa tänään maastossa sillä itsellä on koulua Seinäjoella. Tällä viikolla tulossa myös ratsastuskuvia pitkästä aikaa! Katsotaan jos saan napattua videoakin samalla ;)
1 kommentti

  1. Arviointi on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommenttilausuntoja noin Yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Amiso pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltä Dr.Amiso. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii tohtori Amison lupauksena.
     En olisi voinut tehdä rakkausloitsua palauttaaksesi entisen kumppanini takaisin ilman tohtori Amison rakkausloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
    tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (herbalisthome01 @ gmail. com)

    VastaaPoista