Petra Palomäki

lauantai 9. syyskuuta 2017

Barokkipäivät

Elokuun lopussa päästiin taas näkemään uljaita barokkihevosia Ypäjän Hevosopistolla. Meidät kutsuttiin Tessan kanssa esiintymään rotunäytökseen ja samalla starttasimme meidän ensimmäisen HeA luokan. Treeneissä Tessa oli mennyt todella hyvin, joten hyvällä mielellä lähdimme Anniinan ja Tessan kanssa kohti Ypäjää. hullut hevosihmiset herää kukonlaulun aikaan sunnuntaiaamuna :DKun päästiin paikan päälle, kävin ilmoittautumassa kisoihin ja samalla kyselin hieman miten homma etenee. Valitettavasti kansliasta en kovin paljoa tietoa saanut, mutta FIAL:n porukka pelasti. Rotuesittelyssä meitä oli yhteensä 3 lusitanoa ja Tessan kanssa hyppäsimme taas muutaman esteen. Tessa oli verkassa niin kireä ja kiukkunen muille oreille, että sain rauhoitella sitä oikeastaan koko verkka-ajan. Heti kun otin yhden hypyn tamma rauhoittu ja jaksoi keskittyä. Hypättiin siis ihan perus kahden pystyn sarjaa ja alkuun kun korkeus oli alle 80cm niin kaikki meni oikein hyvin. Kun nostimme esteitä niin en tyhmä tajunnut sanoa, että pidentäisivät sarjaväliäkin. Noh se jäi sitten aivan liian lyhyeksi ja Tessa pudotti joka kerta. Tosin propsit sille kun kaikesta huolimatta silti koittaa hypätä vaikka miten päin.


Kouluverkassa Tessa oli taas aivan ääripää ja jäi todella paljon kinnaan vastaan vasempaan ohjaan. Tein koko ajan voltteja ja kiemurauraa toivoen, että Tessa ei juokse alkta pois ja jaksaa maltilla kantaa itsensä läpi kaarteiden ja volttien. Starttasimme ensimmäisenä vielä kaiken lisäksi, joten hieman itseäkin jännitti.
Radalla Tessa oli ok, ei mikään hyvä kuten viimeaikaisisssa treeneissä, muttei mikään huonokaan. Keskiravit ei lähtenyt kunnolla, keskilaukka ei lähteny kunnolla, väistöt ei mennyt kovin nappiin..Sanoisinko, että aika tahmeasti kulki. Suurin syy tähän oli Tessa huono energiankäyttö jo silloin rotuesittelyn verkassa. Se kaikki kiukkuilu ja sekoaminen vei siltä kallisarvoista energiaa ja kuka nyt kouluradalla jaksais innostua :D Mutta kuitenkin siisti ja suhteellisen hyvin eistetty rata prosentein 63,8%.

Kävin kansliasta kysymässä tuloksia kun poulet meistä huimasta 8 vai 9:stä ratsukosta oli mennyt. En saanut mitään tietoa ja mitään eivät suostuneet sanomaan. Noh, kuunneltiin Anniinan kanssa kuulutuksia, mutta huonosti niistäkään saatiin selvää. Kuulin sitten jossain vaiheessa "luokka3......66%". No mä ajattelin heti, että jos 66% on kärkitulos saadaan lähteä kotiin. Ja niin me teimme. Nälkäisinä matkasimme lähimpään Hesburgueriin ja ei mennyt kauaa kun saatiin puhelinsoitto: " Missä olette? Petra voitti luokan!".

No eihän siinä nyt enään viitsitnyt lähteä hevosen kanssa ajamaan takasin niin kysyin kaveriltamme, voisiko käydä noutamassa palkinnot puolestani. Niitä ei kulema saanut kuin minä ja siitä syntyikin aikamoinen rumba saada ne palkinnot... Eli siis, kanslia ei voinut yhtään mitään sanoa kun kävin luokan lopussa hakemassa tuloksia (jotka hankalasti itseleni sain) ja ei voinut siinä sanoa mitään että olisin sijoittunut tms. Melkko normaalia käytäntöä ollut ainakin jokaisella kisassa missä olen käynyt...Tosin on mun oma asia selvittää, mutta siinä meni ristiin rastiin kuulutukset ja kaikki niin periaatteessa joo, oma vika kun poistuimme kisapaikalta ilman tuomarin lupaa. Tiedän sen itsekin, mutta ajattelin ettei nyt 1-tason kisoissa NOIN tarkkoja olla. Ensi vuonna toivottavasti kansliaväki on hieman löysentänyt nutturaansa niin saadaan kaikille hyvä mieli. Ja isoin kiitos kilpailujohtajalle kun saimme hienosti setvitettyä palkintoasiaa ja kävin noutamassa myöhemmin viikolla meiltä tästä läheltä ne palkinnot.Muuten taas ihana tapahtuma ja upeita hevosia. Miinuksena on pakko sanoa, että ilmeisesti katsojille ei ollut hyvä juttu järjestää päällekkäin tapahtumia. Eli koulukisat muut näytökset pyörivät eri aikaan eri kentillä.. Plussana ehdottomasti ylipäätään koko tapahtuman sisältö ja mitä pääsi taas näkemään. Ja kyllä...Tessalla on laihdutuskuuri päällä, mutta se on vähän niin kuin omistajansakin. Ei tartte kun nähdä herkkua niin tulee jo kiloja :D Tosin Tessa on kyllä tainnut syödä jostain salaa...
Olitko sinä Barokkipäivillä?


2 kommenttia

  1. Kuulostipa kivalta, ja mun silmään näytitte kyllä tosi hyviltä varsinkin noissa esteissä :) Ja aivan super hyvi sopii toi sininen väri hepalle, ihanan näköne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Turkoosi sopii kyllä niin hyvin kimolle, tykkään itte kans todella paljon :)

      Poista