Petra Palomäki

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Tessan koulutreeniä

Koulua koulun perään, mutta kun töitä on vaan vielä niin paljon niin pakko sitä on hinkatakin. Tessa on ollut nyt viime aikoina aika vahteleva ratsastaa. Välillä se on heti alusta asti todella tahmea ja ei jaksa yhtään tehdä töitä kun taas seuraavana päivänä tamma saattaa olla aivan täysin erilainen. Toisaalta on monipuolista ratsastaa kun ei ikinä tiedä mitä tehtäviä tehdään. Paitsi kun hypätään niin silloin Tessa on jostain kumman syystä aina niin innokas!


Ollaan nyt treenattu pikku hiljaa kokoamista ravissa. Lusitanoille kokoaminen on luontaista, mutta se on sitten ihan eri juttu miten ne kokoaa. Haluan, että Tessa kokoaa rehellisesti itsensä selän läpi ja haluan apujeni olevan mahdollisimman selkeät ja helpot. En joka kerta näitä tehtäviä tee, sillä tosiaan joskus pelkkä laukkaympyrä tai voltti on tamman mielestä jo liian vaativaa... Kun rouva on motivoitunut niin silloin teemme kolmikaarisella aina suoristusvaiheessa (eli lyhyellä sivulla ja keskikohdissa) 1-3 askelta niin, että se oikeasti lyhentää raviaan ja alkaa ponnistaan vahvemmin takasillaan mahan alle. Lähden jo melkeen kaarteesta itse valmisteleen niin, että istun syvään satulaan, rutistan vatsalihakset töihin ja kevyesti kädellä teen puolipidätteen ja tuen pohkeella. Ekoilla kerroilla autan vaikka maiskuttamalla tahtia siihen yhteen tai kahteen askeleeseen. Välillä on tullut jo niin hyviä pätkiä, että jos voimaa ja rutiinia saadaan lisää niin miks ei Tessahan voisi jopa oppia passagen alkuja! Olisi kyllä niin hienoa saada joku oikeasti taitava kouluratsastaja kokeilemaan sitä. Nähdä vähän onko sillä potentiaalia!

Tällä kuvauskerralla kun Anniina oli meitä kuvaamassa Tessa oli tietenkin super haastava. Olen niin paljon mennyt ilman satulaakin sen kanssa, että kun yhtäkkiä itsekin jouduin istuun koulupenkkiin niin oli meikäläisellä hieman hakemista istunnan kanssa. Joten tamma protestoi muakin kun en ollut aina niin eleetön... Se on aika vahva välillä vasempaan ohjaan niin joudun melko paljon aina alkuraveista lähtien tekemään siirtymisiä, jotta Tessa alkaa kantaan itseään paremmin eikä valahda kuolaimen alle.Tässä alkaa oleen jo sitä mitä haetaan!

Mutta koskahan sitä kehtais mennä niitä A:n ratoja oikein kiertään? Noh näillä näkymin startataan meidän ensimmäinen HeA (heA:2) Barokkipäivillä elokuun lopussa. Sinne kerkeen saamaan sitä (ehkä) pikkusen vielä paremmaksi ja hiomaan tamma vireeksi. Kun saadaan tuo A startattua me ruvetaan hyppään kisoissa. On sitä urakalla väännetty vuosi koulua niin saa taas palata esteiden pariin. No joo, ei hätää. Oon niin vannoutunut koulutuuppari nykyään, että katotaan kuinka uskallan estekisoihin. Jos vaan annan Tessan hoitaa homman niin kuskin ei tartte kun ohjata :D


Oletko tulossa Barokkipäiville?
Miten muilla kisakausi mennyt?


Ei kommentteja

Lähetä kommentti