Petra Palomäki

torstai 11. toukokuuta 2017

Kotitreeniä

Treenit ovat sujuneet todella hyvin hevosten kanssa ja ajattelin teille pikkuisen kertoa miten mennyt. Kelit on taas vaihteeksi ollut niin outoja, ettei välillä tiedä onko talvi tulossa vai kesä... Mutta jaksetaan uskoa kesän puolesta vielä kiitos!

Uffen kanssa pääsin nyt vihdoin talven jälkeen ekaa kertaa kunnolla maastoon. Meidän on pitänyt jo muutaman viikon mennä, mutta aikataulut ei minulla ole aamusta aina antanut periksi, jotta oltais sinne asti päästy. Meillä kotona kun maastot on joko pellolla tai hiekkatiellä niin kangasmetsään pääsy on niin ihanaa. Eilen sitten vihdoin menimme ja vaikka välissä luulin, että olemme sodan keskellä niin silti pystyttiin nauttimaan rauhassa. Tosiaan solttupojat hieman harjoitteli ammuskelua niin siinä vaiheessa kiitin, että otin Uffen enkä Tessan sille maastokerralle :D Ai vitsit oli niin mahtavaa pitkällä suoralla antaa hevosen vaan laukata niin kovaa kun halusi. Hieman seikkailtiin ja tuli aika paljon kävelyä, mutta nautittiin sitten samalla maisemista! On se luottohevonen.

Zeuksen kanssa tosiaan Marika tekee nykyään todella paljon töitä. Marika on alkanut meillä käymään jo muutama kuukausi sitten ja on täysin rakastunut Zeukeen. Heillä olisikin tavoitteena startata heinäkuussa Niinisalon kenttäkisoissa, joten kovaa treeniä ovat tehneet. Toissa päivänä kävin itte selässä koska huomasin Zeuksen hieman kusettavan Marikaa. Marika alkuraveissa tekee joskus virheen, että ravaa pitkällä ja löysällä ohjalla. Pitkä ohja on tosi hyvä, mutta ei ilman tuntumaa. Nousin selkään ja hevonen oli heti sen oloinen, että jos vähääkään liikutan sormia niin se ei käynyt. Hetki siinä meni, mutta herra muisti taas miten kuului mennä ja lopusta meno oli aivan erilaista! Tänään treenataan hieman Working Equitationia sillä lauantaina meillä on Luvialla WE-näytös! Tervetuloa katsomaan :)


Tessalla olimme viime viikolla Kallen kouluvalmennuksessa ja taas saatiin lisää vinkkejä työntekoon. Ja samalla kyllä huomasin kuinka paljon meillä vielä onkaan töitä...Mutta hitaasti ja varmasti kohti niitä A:n ratoja. Olimme sitten lauantaina Laviassa koulukisoissa ja starttasimme taas K.N.Specialin. Olisin halunnut mennä jo A:ta, mutta en ihan ensimmäisenä halua mennä A:10 missä on melkeen kaikki pahat samassa. Ja varsinkin pois kotoa tuo vastalaukka puoliympyrällä ei ole Tessalle helpoin hallita. Ei sillä etteikö se niitä osaisi, vaan vaatii siltä tosi paljon mielen hallintaa. HeB meillä tosin meni ihan hyvin ja Tessa nappasi 68,4%:lla luokan voiton. Joten nyt seuraavat kisat ovat HeA tasoa!

Urcolla selkä veti pahaan jumiin ilmeisesti kelien takia tai sitten on tarhassa riehunut tms...Anniina kävi viime viikolla hieromassa ja nyt nämä kaksi viikkoa mennään kevyellä juoksutuksella ja jumppaamisella. Eli kuntoutusta taas...


Muut hepat voi kans hyvin, ei mitään sen kummempaa. Pötkylä tekee hienosti töitä, Mestari osaa aina välillä käyttäytyä, Mamma on taas välillä kuin 3v villivarsa ja Nyhtis koittaa välillä esittää uskottavaa raviponia. Koitan saada teille jossain vaiheessa lisää kuvia, nyt mennään näillä!



Ei kommentteja

Lähetä kommentti