Petra Palomäki

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Talven hankitreeniä

Saimme viime viikon alussa lunta vihdoin se yli 10cm ja kysyin heti Ennaa kuvaamaan, koska pitää nyt joka talvi olla edes yhden hankikuvat. Tosin tänä talvena meinasi jo usko loppua sen lumen kanssa, koska sitä ei ihan näillä suunnilla ole melkein yhtään ollut. Äkkiä se lumi lähtikin kun ei kerennyt olemaan kun muutaman päivän...Kuvattiin Zeus ja Pötkylä kentällä ja päästettiin Mestari, Nyhtis ja Tessa revitteleen pellolle. Zeus ja Pötkylä meni molemmat todella hyvin ja tuntui niin mahdottoman hyvältä taas ratsastaa kunnolla hevosia läpi kaikissa askellajeissa. Meillä oli tallivahti Rambo kentällä mukana niin muutaman kerran jätkä olisi halunnut lähteä laukkaavan hevosen perään, mutta onneksi ei ihan sentään jalkoihin tullut. Pötkis päätti muutaman pukin revitellä työn keskellä ja ei siinä voinut kuin nauraa neidin touhuille. Loppua kohden sain ponin rauhoittumaan ja kulkemaan suhteellisen rennolla niskalla ja kropalla.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. ja 9.


10.

11.

12.

Zeuksella olen nyt talven aikana mennyt aika paljon hackamorella. Vaikka energiaa on ollut melko paljon niin olen saanut sen pidettyä suhteellisen hyvin hanskassa peltotreeneissäkin. Hackmorella on niin helppoa ratsastaa kun pystyn itse vaikuttamaan hevoseen enemmän pelkällä istunnalla ja pohjeavuilla. Tosin pellolla hackamore yhdistettynä erittäin virkeeseen hevoseen ei aina ole ehkä viisain päätös, mutta yllättävän hyvin Zeus jaksaa tehdä hommia.

13.

14.

15.


16.

17.


18.

19. ja 20.

21.

22.

Pötkylän kanssa tosin ongelmana todella paljon sen suoruus. Odotan niin, että päästään taas jatkaan kunnolla töitä. Nyt kun pystyy just ja just sen kerran viikkoon tekeen enemmän töitä ja sitten taas mennään käyntikuurilla...Nyt olisi lunta, mutta ilman tilsakumeja se ei kovin mukavaa ole hevoselle. Pötkis on niin älyttömän herkkä ja joskun sen kanssa on todella haastavaa työskennellä. Onneksi melkein jokaisen ratsastuskerran jälkeen olen saanut ponin suht rennoksi, mutta töitä on vielä ihan älyttömän paljon ennen kun voidaan miettiä sinne heC radalle menoa...

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

Päätin muuten klipata Pötkylän tässä pari viikkoa sitten. Alkoi pikkusen oleen hankalaa tuon karvaturrin kanssa, kun sillä sitä karvaa oli yhtä paljon kun Nyhtiksellä. Melko jännittävää oli, mutta saisen sen yksin klipattua melkein loppuun asti. Rinnan kohdalta ja etujalkojen välistä en saanut yksin klipattua kun neiti alkoi jo hermostuun enkä halunnut tehdä sille huonoa kokemusta ja pakottaa sitä olemaan siinä sellaisessa tilassa. Leuan alta jäi kanssa klippaamatta sen ollessa myös hankala kohta. Muuten Pötkis oli suhteellisen nätisti, kun oletin sen hyppivän seinille... Pötkylä on siis todella herkkä tämmösten suhteen niin ajattelin alkuun, että en sitä pysty klippaan. Onneksi poni piti pään kylmänä ja malttoin melkein loppuun olla paikoillaan.

36.

37.
Tässä jo lopusta paljon rennommalla niskalla ja liike oli huomattavasti letkeämpää kuin alussa

38.

Tähän postaukseen saatte vain nämä ratsastuskuvat! Muuten näitä kuvia tulisi taas aivan liian paljon niin laitan seuraavaan postaukseen nuo irtojuoksutuskuvat. Ehkä söpöimmät kuvat taitaa olla noi Nyhtiksen, sillä jalkoja ei melkein tuolta hangen läpi näy :D

Löytyikö lempikuvaa?
Oletko saanut nauttia lumesta tänä talvena?




1 kommentti

  1. Kivoja kuvia kaikki :)
    Aika vähänä on lumet ollut täälläkin, peilijäätä sitten senkin edestä :/

    VastaaPoista