Petra Palomäki

torstai 9. helmikuuta 2017

Pakkasratsastelua

Tämä viikko on kulunut melko sujuvasti ja kovista pakkasista huolimatta ollaan päästy osalla hepoista maastoilemaan. Tosin, Tessalla ei ole mitään asiaa mennä käveleen maastoon yksin ennen kun se pääsee maneesille purkaan energiaansa. Koska tiet ovat nyt niin liukkaita ja emme ole saaneet vielä hiekotusta, niin traikulla ei olla päästy koko viikolla mihinkään. En todellakaan ota tyhmää riskiä ja lähde maneesireissun takia ajamaan tämmösillä keleillä. Vissiin hiekoitushommaan on tulossa jotain parannusta, mutta vielä ei tätä ollut tapahtunut..

(c) Anniina Gullans

Hyvä puoli näissä pakkassäissä on se, että aurinko on paistanut mitä upeammalla tavalla. Lisäksi nyt päivät ovat selkeästi jo pidempiä niin arvatkaa onko sitä intoakin enemmän. Mä selailen jo kesän kuvia ja odotan innolla, että päästään taas hevosten kanssa kunnolla harrastaan!


Kävin tänään Pötkylällä järvellä ratsastamassa, En ole kovin usein talvella uskaltanut mennä, mutta kun kävimme autolla ensin niin totesin, että jää ehkä kestää tämmöisen pullea ponin ja pullean ratsastajan :D Pötkylää on kyllä pakko vaan taas kehua. Vaikka koko viikon ja ylipäätään talven on ollut myös kevyellä liikunnalla (eli käyntiä menty kotona ja muutaman kerran maneesilla kaikki askeleet läpi) niin silti se malttaa käyttäytyä niin fiksusti maastossa, yksin! Miksi ei Tessa voisi olla vähän samalainen? Ei nousisi se energia samantien päähän ja käyttäisi sen hyödyllisesti... Pötkis meni koko matkan niin fiksusti ja järvelle mentäessä ylitämme sillan, joka on tehty puusta. Tämä pitää kesällä ja talvella aika kovan kopinan niin neiti vaan rohkeasti meni yli. Tietenkin koko ajan P katsoi ympärille ja ihmetteli mitä kaikkea uutta on matkan varrelle ilmestynyt, mutta ei tehnyt mitään tyhmää. Järvellä otimme pikkuisen raviakin ja sain edes sen muutaman metrin työstää sitä läpi.


Meiltä olisi järven kautta vain vajaa 5km keskustaan hevosella. Mitähän paikalliset sanoisivat jos yhtäkkiä auton sijaan seisoisi hevonen kaupan ulkopuolella. Voisi olla melko koominen näky :D Toisaalta meillä ei kyllä taida olla sellaista hevosta, joka seisoisi nätisti sidottuna kiinni tuollaisessa paikassa. Uffe todennäköisesti puhaltaisi koko kaupalle jo kilometrin päästä... Zeus voisi kyllä olla ehkä fiksuin siinä hommassa, mutta jos en nyt kuitenkaan lähde hevosella kun autollakin pääsee nyt melko nopeasti oikaseen ;)


Viikonloppuna keli pikkusen lauhtuu niin päästään taas ratsasteleen maneesille! Kuvaaja olisi tulossa nyt viikonloppuna kuvaileen joten saatte taas lisää kuvia :)

Oletko sinä koskaan ratsastanut järven jäällä?
Kuinka kylmällä vielä liikutat hevosesi?


2 kommenttia

  1. Järven jää on mun mielestä mitä loistavin talvella hevosten liikutukseen! Me treenataan kaikki hevoset talvella jäällä joka askellajissa, koska jäähän on mitä loistavin pohja hevosen jaloille, joustaa just sopivasti kun on kuitenkin vettä alla :) se on tietty harmi, että nykyään joka talvi ei ole tullut hyviä jääkelejä, mutta tää talvi on ollut kyl loistava jääkelien puolesta. Ja sekin pitää muistaa, ettei ihan sekopäisimmillä hevosilla lähde jäälle, mut onneks kuitenkin suurin osa hevosista on sen verran täyspäisiä, että pääsee tekemään ihan kunnon koulutreenejäkin järven jäällä :) Tsemppejä teillekin treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään että jäällä on tuollainen vaikutus! Viime talvena ei kovin paljoa ollut asiaa järvelle ja taitaa käydä niin, että kohta järvet alkaa sulaan... Kiitos ja tsemppiä sinnekin!

      Poista