Petra Palomäki

tiistai 29. marraskuuta 2016

Blogiexpo 2016

Pari viikkoa sitten sunnuntaina 20.11 Jokimaan Ravikeskuksella järjestettiin tämän vuoden Blogiexpo. Tapahtuman oli järkännyt Playsson.net ja pääsin tänä vuonna olemaan mukana osana tätä tiimityötä. Blogiexpoa kehiteltiin melko kauan ja ohjelman järjestäminen ei ole ihan niin helppoa kuin mitä voisi kuvitella. Kaikille pitäisi olla vähän jotain, joten oli haastavaa saada tarpeeksi monipuolista ja kiinnostavaa tarjontaa kaikille. Kaikesta huolimatta omasta mielestäni saatiin aikaan tälle vuodelle todella mielenkiintoinen tapahtuma!

(c) Kaisa Määttänen
Ensinnäkin pidän todella tärkeänä asiana, että tällaisia tapahtumia ylipäätään järjestetään. Hevospiireissä tuntuu olevan välillä liian paljon kateutta ja huonoa ilmapiiriä, joka pitäisi saada mun mielestä kokonaan pois. Ei kenekään pitäisi olla kateellinen muille, vaan ennemminkin näkisin sen sillä, että luotaisiin yhdessä jotain hyvää. Blogiexpon avulla saatiin hyvä määrä hevosihmisiä paikalle ja itselleni tuli todella lämmin ja positiivinen fiilis koko päivältä (vaikka sisällä ilma oikeesto ei ollut kerennyt lämpiään tarpeeksi). Olen ihmisenä avoin ja aika puhelias ja huomasin useampaan otteeseen jääväni suustani kiinni jonkun kanssa. On vaan niin ihanaa jutella uusien ja tuttujen ihmisten kanssa näistä ihanista eläimistä ja tästä koko elämäntavasta hevosten kanssa. Meikäläinen pääsi Rositan kanssa juontamaan tapahtumaa ja me korkeiden korkojemme kanssa selviydyimme ihan hyvin tehtävästämme :D

(c) Jenni Santanen
(c) Kaisa Määttänen
Ei niin vakavasti ;) (c) Kaisa Määttänen
Itse jäin todella mielenkiinnolla kuuntelemaan valjassepän Maija Airevuon luentoa ratsastajan mitoille sopivasta satulasta. Sitä helposti unohtaa löydettyään sopivan satulan hevoselleen, että satulan pitäisi myös istua ratsastajalle. Ratsastajan kehon pitäisi pystyä vaikuttamaan mahdollisimman helposti hevoseen ja monesti se estyy epäsopivalla satulalla. Vaikka satula sopii hevoselle, ei aina tarkoita sitä, että ratsastaja pystyy muokkautumaan siihen. Todellisuushan on se, että kun löytää pitkien etsintöjen jälkeen sopivan satulan hevoselleen, niin siinä jää itse kyllä taka-alalle.... Onneksi nykyään löytyy jo melko laajasti valikoimaa ja sen sopivan satulan etsintä ei ole enää pelkkä haave. Toki, niin kuin itselläni, kun on tietty budjetti niin automaattisesti tämä rajoittaa valikoimaa.

(c) Kaisa Määttänen

(c) Essi Turunen
Mukaan mahtui myös erittäin hauskoja hetkiä, kuten bloggaajien taitokisa missä jaettiin porukkaa kahteen ryhmään. Joukkuueet arvasivat erilaisia tuotteita ja saivat koota suitset kelloa vastaan. Ihanaa nähdä, että kaikilla on hauskaa ja yleisössäkin porukka nauroi meidän touhuille :D

(c) Jenni Santanen
Antti Lehtilä kertoi omista vinkeistä millä jaksaa treenata talvellakin. Tätä itsellenikin hoen talvisin, kun kelit on joskus mitä huonnoimmat. Millä jaksaa pitää katseen sielä kaukaisessa tavoitteessa? Mieleen jäi tavoitteen asettaminen ja sitä kohti pyrkiminen. Aikatauttaminen kaiken ohella auttaa paljon tavoitteseen pääsemisen suhteen. Tätähän minäkin olen joutunut tekemään ja helpottaa huomattavasti. Sitten tärkeänä pointtina tuli, että pitää tietää mikä on se oma juttu ja Antti painoitti, että pitää rakastaa sitä mitä tekee. Tottahan tuo. Jos et yhtään rakasta sitä mitä teet niin ei sitä motivaatioakaan löydy! Voisin tästä itsekin kirjoittaa omia mielipiteitä ja vinkkejä jos joku haluaa ;)

Kerkesin myös jäämään ja kuunteleen paneelikeskustelua missä keskusteltiin blogeista ilmiöinä. Mukana oli puhumassa fitness/lifestyle bloggaaja Aurora Renvall, urheilupsykologiaan tutustunut valmentaja Sami Paakkanen ja ihana tiimibloggaajamme Rosita Dahlberg. Erittäin mielenkiitoisia asioita tuli esille ja pisti kuuntelijankin miettimään. Suomen ja Ruotsin bloggaajienkin välillä on näköjään aika isoja eroja, jotka tuli itselle yllätyksenä (varmaan siksi kun en lue ruotsalaisia blogeja). Suomessa kitjoitetaan harvemmin, mutta postauksissa on paljon laadukkaita kuvia. Ruotsissa puolestaan kirjoitetaan useammin ja kuvat saattaa olla vaikka puhelimella räpsittyjä. Sain myös jutella paneelin jälkeen Auroran kanssa ja aiheet menikin sitten tuonne fitnessmaailmaan.

Ennen blogien palkitsemista oli Equitarin muotinäytös ja bloggaajien kesken paneelikeskustelua johon minutkin nakitettiin. Paneelissa keskutelimme materialismista hevosten ja ratsastajan suhteen. Lisäksi itse pääsin kertomaan mitä ja miten ostan hevosilleni tavarat. Muotinäytöksessä ihastuin esittämiini punaisiin krokokuviollisiin jodbureihin. En ehkä itselleni sellaisia ostaisi, mutta miksi ei vähän räväkkyyttä arkeen! ;) Harmillisesti niistä en saanut kuvaa, mutta Equitarelta niitä löytyy!

(c) Kaisa Määttänen
(c) Essi Turunen

(c) Essi Turunen
Viimeisenä palkittiin voittajablogit. Tästä koko palkitsemisesta on noussut pikkuisen krittiikiä, että ei saisi tällain palkita kun tunnetuimmat bloggaajat monesti vievät aina tikkarit lapsilta. Toisaalta tämä on totta, mutta ei ne bloggaajat ole yhtäkkiä yön aikana suosionsa saavuttanut, vaan ovat tehneet paljon töitä sen eteen! Kilpailua on aina ja mielestäni pieni kilpailu ainakin itsellä motivoi parantamaan tekemistäni. En sillä, että muutan itseäni vaan sen takia, että voin voittaa palkintoja ja olla suosittu. Suosion pitää tulla ihan muualta kuin siitä, että yrittää kaikin keinoin miellyttää muita! Ja ei näitä kilpailuja kannata ottaa niin tosissaan! Hei tätä mun blogia ei varmaan edes kukaan äännestänyt, mutta ei se mua haittaa! Mulla on ihania lukijoita eikä mulle tartte mitään palkintoo tästä hommasta antaa kun en ole niin aktiivinen kuin pitäisi :D Kehitysideana aion ottaa esille sen, että ensi vuonna olisi aivan omat kategoriat niille blogeille, joilla on vähemmän lukijoita. Nuorille kirjoittajilla ja uusilla blogeilla voisi olla tämän kautta mahdollisuus ponnahtaa paremmin esille,

(c) Jenni Santanen
(c) Essi Turunen
(c) Essi Turunen
Meillä oli Essin kanssa omat palkinnot meidän blogeille!
Meidän kategoria on Ihan ok - blogi :D
Kaiken kaikkiaan ihana ja onnistunut tapahtuma. Pikkuisen pitää kuitenkin antaa miinusta buffetista, sillä tämä ikuisesti nälkäinen nainen pettyi tarjontaan ja joutui syömään liian monta mokkapalaa. Keittoa kun en syö niin söin omia banaaneja ja mandariineja pitkin päivää. Lisäksi olisi mahtavaa saada ensi vuodelle lisää näytteilleasetajia! Ainakin itse jäin kaipaamaan sellaista pikkutavaraa, eli heräteostoskamaa. Muuten oli kyllä kiva päivä :)


Kävitkö sinä tänä vuonna Blogiexpolla?
Mitä toivoisit ensi vuodelle?


Ei kommentteja

Lähetä kommentti