Petra Palomäki

perjantai 10. kesäkuuta 2016

LuSar 28.5 koulukilpailut

Nyt olisi kisapostauksen aika! Melkein meinasin unohtaa laittaa videon nettiin, mutta nou hätä, semmoinenkin löytyy. Oltiin tosiaan 28.5 LusSar:n järjestämissä 1-tason koulukisoissa Uffen kanssa. Starttasimme meidän ensimmäisen A:n radan kangilla. Jostain se on aloitettava ja startattiin samalla meidän tämän kauden ensimmäinen kisa ulkokentällä! 


Sain ihanan ystäväni Suvin mukaan kisoihin kuvaamaan ja auttamaan. Vaikka Uffen kanssa pärjäänkin hyvin yksin niin onhan se kisoissa kiva aina olla joku kelle jutella. Uffen kanssa käydään sitten keskusteluja ihan tarpeeksi selässä... :D Lähdin verkkaan Uffea ihan rauhassa. Meitä ei ollut kuin 7 osallistujaa ja me lähdettiin neljäntenä. Yksi rata kestää kuitenkin niin kauan, että ehdin hyvin verrytteleen. Rata oli tosiaan A-merkin kouluohjelma. Suhteellisen helppo rata ja siitä on hyvä aloittaakin. Verkassa Uffe oli vähän villihousu...Laukassakin se hurjana heilutteli päätä vähän ylös alas ja niska pörheenä ihan kuin melkein pukittaisi. Uffella yleensä se villiintyminen jää siihen, että se tosiaan vaan kasvaa vähän kokoa ja on olevinansa hurjan oloinen. Nauroin vaan verkan aikana kun toinen kuvitteli liiankin tosissaan olevansa vielä 4-vuotias.Uffe oli kyllä ihan hyvän tuntuinen, tosin välillä sisäpohjetta ei aina kuunneltu kaarteissa niin tarkasti kun olisin halunnut.. Uffen mielestä ei ole aikaa ratsastaa kulmia kun kovaa laukkaaminen on paljon kivempaa. Radalla huomasin heti, että tämä on meidän ensimmäinen ulkokisa. Välillä oli hankalaa saada sitä keskittymään minuun ja se kostautu sillä, että Uffe oli hidas pohkeelle. Radalla keskilaukat oli aivan naurettavia, tai siis niitä ei oikein ollut. Ensimmäinen laukkavoltti meni hyvin ja perään piti tehdä ympyrä keskilaukassa. Noh, Herra Ufano oli sitä mieltä, että voltin jälkeen ei normaalisti lähdetä tekemään ympyrää ja ei varsinkaan keskilaukkaa. Ihan turta pohkeelle ja koko ympyrä meni lapa edellä... Sain kyllä hävetä noita ympyröitä... Kun huomaa, että hevonen ei menekään ihan kuin pitää niin silloin semmonen tekohymy päälle ja ratsastetaan se loppuun :D


Muuten rata oli ihan ok. Parempaan, tai siis paljon parempaan, me pystytään ja siihen ainakin tähdätään. Kun saadaan kuskille tasaisuutta ja hevonen hyvin kuulolle ja aktiiviseksi niin eiköhän homma ala rullaan paremmin. Prosentteja tuli 67,0% joihin olen super tyytyväinen. Laukkaa pitää työstää edelleen paremmaksi, mutta Uffella kun on rajoitteensa. Me kuitenkin treenataan niin pitkälle kuin pystytään ja hevosta kuunnellen. Napattiin me silti sininen ruusuke mukaan, joten ei huono!
Miten teillä on kisat sujunut?
Onko muillakin hevoset pörheämpänä ulkokisojen aikaan?


Ei kommentteja

Lähetä kommentti