Petra Palomäki

torstai 21. huhtikuuta 2016

Uffen ratsutusvideot

Tosiaan, Siltakorven Sanna ratsutti Uffen maanantaina 4.4. Kankaanpään Ratsastuskeskuksella. Koska oma kunto on verroittanut intensiteettiä millä pystyn ratsastamaan hevosia loppuun asti, niin koin hyväksi ammattilaisen käydä vähän setä Uhvanoa läpiratsastamassa. Sanna sanoi heti, että Uffe tuntui paljon paremmalta kuin viimeksi ja pysyi kevyemmin molemmilla ohjilla. Meidän, tai oikeastaan minun ongelmani on, että jään liikaa seilaamaan sen oikean ohjan kanssa. Tuloksena hevonen ei ole niin rento oikeaan ohjaan ja vasempaan tulee tyhjäksi. Kovasti ollaan kuitenkin tehty talven aikana töitä ja suurin apu on ollut kuolaimeton. Sillä olen vakaampi kädestä ja Uffekin tasoittuu. Kun laitan taa kuolaimet suuhun, oma käsi on vakaampi ja hevonen on ns. nollaantunut suusta, jollainka on myös tasainen.


Sanna työsti aika paljon Uffea laukassa missä se tarvitseekin enemmön työstöä. Sanna koitti hioa sitä oikeeta puolta ja teki ympyrällä aika paljon tempon vaihtelua. Ensin eteen ja sitten alettiin kokoamaan. Tällä Uffe tulee nopeemmaksi jalalle ja istunnalle eikä jää tukeen liikaa sinne ohjaan. Ja ne pirun takajalatkin tekee jossain vaiheessa töitä :D Oli hienoa nähdä kun Sanna sai Uffella tehtyä kolmikaarista kiemurauraa vastalaukassa. Ite en moiseen pysty, tai ainakin mun pitää olla kunnossa. Tällä hetkellä se vaatii aivan liian paljon multa kekivartalon hallintaa, että kuukahdan jo ekassa kaarteessa :D Uffe on siitä hankala tommosia ratsastaa kun pitäisi samaan aikaan aktivoida ne takaset, ei saa kaatua, pitää nousta niska ylös, silti pitää olla pyöreä ja vielä itte joudut olemaan melko eleetön ettei prinsessa diiva Uffe ota nokkiinsa :D Mutta oli hienoa nähdä, että Uffe pystyi siihen.


Sanna kyllä puristi Uffelta kaikki mehut pois, mutta tekee vaan hyvää. Se katsoi tunnin lopusta mua semmosella ilmeellä, että jonain päivänä saan vielä tästä kuulla. Ensi kerralla Sanna varmaan taas ratsuttaa sileellä tai hyppää Uffella, katsotaan kuinka ite ehdin siks ottaan kotosalla muutamia hyppyjä sen kanssa. Jos ei mun kunto kestä, niin Emilia voi hypellä ;)

2 kommenttia

  1. Muuten hyvä postaus mut toivoisin et ammattilainen laittais sen kypärän päähään ihan vaan esimerkkinä nuorille ratsastajille.

    VastaaPoista
  2. Tyhmyyttäni kyselen = eikö Lusitano "nouse" takapuolelta ylöspäin?

    VastaaPoista