Petra Palomäki

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kisakausi avattu!

Hellurei! Vihdoin sain ittestäni niskasta kiinni ja kirjoitettua teille meidän kisakauden avauksesta postausta. Näin dietillä pääkoppa ei oikein jaksa toimia sadan prossan tehoilla, joten koittakaa saada selvää :D tosiaan olin viikkoa ennen mun fitnesskisoja Uffella Zilpalla 1-tason koulukisoissa lauantaina 9.4. 

1.

Meidän piti startata kaksi luokkaa, heB ja heA. Harjoittelin jo aikaisemmin tuota HeA:0 n rataa ja sain sen melko hyvin sujumaan kaikkineen käynti-laukkasiirtymisineen. Kävi kuitenkin niin, että kisaviikolla kun treenasin ratoja oma kunto sanoi seis. Uffe kun vaatii niin pirusti keskivartalolta hallintaa ja oma kroppa menee muutenkin jo säästöliekillä niin energia ei riittänyt viemään siirtymisiä loppuun asti oikein. Päätin hevosen parasta myös ajatellen, että perun A:n radan ja mennään vaan HeB:0. Näin pystyn antaan kaiken energiani siihen yhteen rataan. Ja ei ole hevoselle kivaa jos kuski ei jaksa olla täysillä mukana, varsinkaan noin herkkä hevonen kuin Uffe ei sellaista kestä.

2. ja 3.

4.

5.

Uffe oli verkassa taas todella hyvä ratsastaa. Rento ja kuuliainen, ehkä inan se aisti, että en jaksanut aina täysillä olla mukana ratsastamassa ja käytti sitä hyväkseen olemalla välillä pohkeen takana. Kuskilla kun on nyt vähän liian pitkät piuhat :D Sain sitä kuitenkin hyvin jumpattua, mutta en tehnyt liikaa. Jos alan liikaa hiomaan ja säätään niin se ei aina välttämättä mene parempaan suuntaan. Hyvä, suhteellisen nopea ja ytimekäs verryttely on Uffen kanssa se parhain.

6.

7.

8.

Radalla kävin nyt näyttämässä kaikki ne pahat ja pelottavat puomit, tuomarit ja ylipäätään koko maneesin pääty kulmia myöden. Viime kerralla kun meidän rata jäi siihen, kun Uffe ei päätyyn uskaltanut mennä niin nyt otin varman päälle. Radalla Uffe pikkuisen kyttäsi tuomarin päässä olevia kulmia, joka johti siihen, että en ihan rehellisesti saanut sitä ratsastettua kulmiin. Eli jäi kaatuun helposti sisäpohkeen päälle. Onneksi sain sen kuitenkin pidettyä käsissä ja tehtyä hyvät käännökset. Keskiravissa ite olin vähän hitaalla ja en oikein jaksanut heti alusta saakka olla mukana. Siksi ravi vähän venahti myöhäiseksi ja näytti loppua kohden paremmalta. Koko radan yritin vaan antaa hevosen hoitaa hommansa ja minä vaan keskityin ratsastamaan oikeat tiet.

9.

10.

Rata oli omasta mielestäni, ennen kun sain tietää tuomareiden kommentit, niin ihan hyvä. Parempaakin ollaan esitetty, mutta siihen nähden, että hevonen hoiti melkein koko radan itse, olin tyytyväinen. Kun sain tuomareiden arvostelun mun leuka tipahti alas. Me vedettiin kaikkien aikojen parhaat pisteet 1-tason koulukisoista - 69,4% !!!!! Tuomareilta tuli hyvää palautetta mun istunnasta, hyvistä teista ja radalla kaikki oli melko tasaista. Muutama 8:kin sieltä napsahti ! Voltit oli hyvät ja laukassakin ei huonoja pisteitä. Laukka sais nyt aina pyöriä paremmin, mutta olen tyytyväinen meidän suoritukseen! Tällä tuloksella otimme luokan voiton 21:stä osallistujasta.

11. Maailman paras hevonen!

Kauden ekat kisat, kuski tässä kunnossa ja tämmönen tulos! Ei ole talven treenit menny hukkaan. Nyt vaan kun ite selviän mun EM-kisoista niin aletaan käymään niitä A:n ratoja läpi. Muutama 1-tasolla ja sitten 2-tasolla :)
Onko teillä jo kisakausi avattu?
Löytyikö lempikuvaa?


8 kommenttia

 1. Onnea hyvin menneistä kisoista! Hurjan hyvät prosentit :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja eleetöntä ratsastusta!

  VastaaPoista
 3. Tekisitkö sä painonpudottajalle 3-jakoisen saliohjelman ja jos niin mihin hintaan? :)

  Upeita kuvia ja upea ratsastus!!

  VastaaPoista
 4. Kaunista, kiitos videosta !

  VastaaPoista
 5. Voi että mä tykkään tosta 11. kuvasta! Ja onnea hyvinmenneestä suorituksesta!

  VastaaPoista
 6. Upea suoritus kyllä sulta, Wow! Mulla avautu kisakausi 30.4.16 65:lla prosentilla ja luokan voitolla;)

  VastaaPoista