Petra Palomäki

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Mitä kevät tuo tullessaan

On jotenkin vaan niin ihanan piristävää herätä aamulla valoisaan aamuun ja tehdä aamutalleja, kun tietää kevään tulevan. Kevät tuo myös tullessaan paljon motivaatioa ja toivoa kaikesta uudesta. Myös ehkä pieni paineaalto iskee, kun keväällä pitää monesti päättää ja hoitaa niin paljon asioita, jotka vaikuttavat koko loppu vuoteen. Kevät merkitsee minulle uusia mahdollisuuksia. Uusia alkuja, uusia kokemuksia. Tällä hetkellä suunnittelen paljon tulevaa kesää ja millaisena haluan kokea vuoteni. Nyt päällä kisadietti ja kohta nähdään mihin panostamani työ riittää.

Hevosten kanssa kevät tuo minulle uusia haasteita, ei huonoja, vaan hyviä haasteita. Haluan koko ajan parantaa itseäni ratsastajana ja viedä hevosiani eteeenpäin. Haluan pitää mahdollisimman hyvää huolta hevosistani ja antaa niille sellaisen elämän, josta he pitävät. En tiedä onko tämä nyt mun diettipään takia, mutta jotenkin olen niin rennoissa fiiliksissä meidän hevosten suhteen. En halua ottaa paineita mitä ja milloin kilpaillaan. Haluan vaan edetä eteenpäin ja jos siltä näyttää, että ollaan hevosen kanssa kisatikissä niin mikäs siinä - sitten vaan radoille. En kuitenkaan halua tosiaan asettaa liikaa tavoitteita. Uffella olisi tarkoitus startata 9.4 meidän tämän kauden ensimmäiset kisat. Oma kunto arveluttaa todella paljon, että kuinka jaksan loppuun asti ratsastaa. Tarkoitus olisi mennä heB ja heA, joten treenata tässä pitää koko ajan vaikka oma mieli välillä haluaisi vaan mennä maastoon käveleen.

Yksi kevään aihe mikä minulla on koko ajan mielessä on Tessan ihottuma. Olen selannut netissä kaikkia mahdollisia ennaltaehkäiseviä kuureja, millä saisin Tessan ihottuman tänä kesänä pikkuisen hillittyä. Olisi kiva jos tamma voisi olla ilman loimeakin sisällä, mutta ne pirun polttiaiset kyllä kiusaa aivan tervettäkin hevosta. Minulla olisi mielessä kaksi tuotetta, joita haluaisin kokeilla Tessalle: Chia de Gracian Not so sweet itch ja Hilton Herbs Bye Bye Itch. Ihottumahevonen tarvitsee paljon erilaisia vitamiineja- ja kivennäislisiä, sillä monesti ne kärsivät jonkin puutoksesta. Toki voisin syöttää mm. D-ja A-vitamiinia, tyrniä, chiaa, hamppua jne erillisena, mutta olisi helpompi aloittaa syöttämään kuurina ennen ihottumakautta kaikkia tarpeellisia lisiä kerralla samasta paketista.

1,2kg pakkaus 40e


2kg pakkaus 45,95e


Olen ehkä kallistumassa tuohon Hilton Herbsin pakkaukseen jo ihan sen riittoisuuden vuoksi. Jos ei tuote toimi, kokeilen Chian tuotetta. Uskon, että molemmista on apua, mutta olisi kiva kuulla jos jollakin on kokemuksia jommasta kummasta?

Tällaista ainakin minulle nyt kevät merkitsee ja tuo tullessaan. Opiskelupaikkaakin koitan tässä miettiä ja arvatkaa tuleeko siitä ressiä....Kieliä ja jotain kansainvälistä hommaa olisi kiva tehdä. Ihmisten kanssa tekeminen on minulle todella tärkeää ja sellaista haluaisin elämäni olevan. Okei nyt dietillä olen niin epäsosiaalinen kun olla ja voi, mutta normaalisti viihdyn hyvin ihmisten ympärillä :D Katsotaan taas mihin tämä etenee. Töitä painetaan oikestaan kaikkialla niin eiköhän se joskus palkita.6 kommenttia

 1. Omalleni aloitin huhtikuussa pikiöljy käsittelyn sekävalkosipuli kuurin toukokuussa ei polttoainetta syöneet viime kesänä hyvä suoja. Englannista tilasin ämpärin no itch ravintolisää syötin kesä-elokuuhun riitti ämpäri aamun illoin.sekoituksessa oli jotain kurkumaa tapaista jauheena maksoi Suomeen tilattuna n.25€ rahdilla

  VastaaPoista
 2. Netissä mainostettiin kovasti ökozon -nimistä tuotesarjaa kesäihottumahevosen hoitoon :)

  VastaaPoista
 3. Meillä ihottumaisella islanninhevosella öközon on ollut ihan huikea apu. Jouhet eivät ole enää lähteneet (tosin kaikki hankaamisen mahdollistavat paikat on eliminoitu :D) ja hevonenkin on ollut tyytyväinen. Rinnalla on ollut vain loimitus ja yöt tallissa. Meillä ollut jokaisen euron arvoinen, vaikka tyyris onkin.

  VastaaPoista
 4. Kannattaisi ehdottomasti kokeilla antihistamiinia, esim. Heinix. Meillä toi ponille ihan huipun avun, oli kokonaan ilman loimea loppukesän. Eikä ole edes kovin kallista reseptillä ja isoissa pakkauksissa..

  VastaaPoista
 5. Yksi tuntemani poni söi viime kesän tuota Bye Bye Itchiä ja jotain vastaavaa sekoitusta päällekäin -apu ei ollut huomattava kun laitumella piti olla. Huputuksen ja säännöllisten pesujen + hoitotuotteiden kanssa menetteli.
  Mutta mitäpä sitä ei kokeilisi kun vaivasta ei eroonkaan pääse :)

  VastaaPoista