Petra Palomäki

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Helsinki Horse Fair osa 2

Hupsista kun meinasi vallan tämä kakkososa hukkua tulevien postauksien alle. Muttei hätää tässä sunnuntain messuraportti! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai miten se menikään :D Mun tietokone sitä paitsi kaatu postausta tehden, en valehtele, 6 kertaa...Voitte kuvittella kuinka pinna kiristy tän teknologian kanssa :D


Sunnuntaina olin jo hyvissä ajoissa messukeskuksella, sillä pääsin kätevästi siskon känpältä junalla sinne. Eikä tarvinnu maalaishiiren seikkailla pitkin Helsinkiä hevostrailerin kanssa.. Uffe näytti aamulla voivan oikein hyvin, rennompi ja koko olemus oli paljon rauhallisempi. Yö oli mennyt kahden shettiksen vieressä eli taattua viihdettä varmasti ollu, no ei vaa :D Meillä alkoi ensimmäinen näytös klo10.45, joten lähdin siinä vähän ennen kymmentä laittaan Siikaa kuntoon. Valkoiset pintelit olivat valkoiset edellisenä päivänä, mutta nyt toi beessin sävy oli päivän väri. Lähdettiin verkkaan ja nyt päästiin Nean ja Nalle-ponin kanssa verkkaan yhdessä vierekkäinkin. Uffe tuntui paljon paremmalta. Kuuliainen, rauhallinen, mutta silti kulki hyvin omalla moottorilla. Nalle ponin kanssa mentiin vierekkäin verkassa ja oltiin aika söpö näky!

Ida / Graphiques GW
Uffe oli ihan  in love Nalle-poniin !
Areenalle menimme ensin kaikki ratsukot ja kun olimme kierroksen tehty, oli meidän vuoro aloittaa kisa ensimmäisenä. Nyt Uffe oli paljon paljon parempi ja pystyin oikeesti ratsastaan sitä ilman, että karkaa koko ajan alta. Keskiravi lähti niin älyttömän hyvin eteen, että jos tommosta vetäis oikeesti radoilla niin voi morjens :D Koko rata meni hienosti ja symmetrisesti. Lopputervehdyksessä pysähdyimme jälleen ponin kanssa tasan ja yleisö sai tämään jälkeen äänestää voittajan. Jälleen kerran tasaiset äänet, mutta eihän me edelleenkään mahdettu Nalle-ponille ja Nealle mitään ;)




Esityksen jälkeen, kun kaikki olivat menneet ratansa, voittajajoukkue oli Sunnuntaina Team Setämieskerho. Eli käytiin kerran vielä areenalla ns palkintojejaossa ja Uffe ei muuta odottanut kun kunniakkerrosta. Kai se luuli, että saa painattaa pukkilaukkaa pitkin areenaa :D Siltä se ainakin tuntui! Tämän jälkeen siirryimme jälleen FIAL:n ständille. Nyt Uffe oli huomattavasti rennompi ja vatsakin toimi oikein. Jälleen kerran fanilauma odotti karsinan edessä ja herra SuperStara sai paljon silityksiä ja rapsutuksia.



Iltapäivällä klo15.15 pääsimme jälleen Aira Toivolan istuntademotunnille. Jatkoimme vähän siitä mitä olimme lauantaina tehnyt. Näytimme yleisölle mun vanhaa istuntaa ja uutta. Vanha istunta oli kauhean työlästä ja hevosellekin epämukavaa. Uuden istunnan kautta sain omaa kehoani rauhoittumaan ja seurauksena rento hevonen alla. Päätimme kokeilla laukkaakin. Areena oli oikeasti ehkä 8x10m joten Uffella siinä laukkaaminen tuntui isolta haasteelta. Sain sitten jollain ihmeellä nostettua laukan siinä miniareenalla Uffen kanssa ja aloitin ensin sillä mun vanhalla istunnalla. Pusken edelleen paljoa lantiolla eteenpäin ja jotenkin autan vaan aivan liikaa siinä, että hevonen pysyisi laukassa. Kun otin Airan uuden istunnan käyttöön, eli vedin alavatsalla lantioa eteen ja keskelle satulan syvintä kohtaa, ylävatsat taas toivat rintakehää eteen ja hartiat rentoutuivat. Jalat kääntyy sisäreiden kautta ulos mutta varpaat silti osoittaa eteenpäin. Yks kaks Uffe laukkasi ihan yksinkin ilman sitä mun jatkuvaa puskemista!! Mun suu taisi loksahtaa alas kun tajusin kuinka vähän mun pitäisi oikeasti sielä selässä istunnallani tehdä! Tuli semmonen "jestas tää hevonen laukkaa melkein koottua laukkaa yksin ilman mun jatkuvaa pohjetukee". On tämä istunta kyllä niin kummallinen tekijä vaan tässä hommassa!! Nyt vasta tajusin kuinka paljoa vähemmän minun pitäisi vaan tehdä.

Iida Eskelinen
Iida Eskelinen
Tämä oli kyllä niin mahdottoman hyvä kokemus, että innolla jään odottamaan seuraavaa Airan valmennusta. Kunhan saadaan ensin vaan aikataulut sopimaan niin, että Aira tulisi näille hoodeille valmentamaan. Lopun päivää Uffe sai olla taas ihailtavana ständillä ja meikäläinen sai vaan rupatella väsyneenä ihmisille. Kun messut sulkeutuivat yleisöltä lähdettiin melkein heti Uffen kanssa traileria kohden kamojen kanssa. Matka kotio oli minulle super raskas kelin ja omam väsymyksenkin takia. Näin dietillä energiat aika vähissä ja tuommoisen viikonlopun jälkeen lähtee normaaliltakin ihmiseltä voimat. 4 tuntia siinä meni ennen kun päästiin yöllä kotio, mutta päästiinpä turvallisesti perille saakka. Uffe on onneks vaan niin huippu hevonen matkustaan, että sen kanssa ei tarvitse paljon murehtia mistään.

Oliko kukaan sunnuntain paikan päällä?
Löytyykö lempikuvaa näiden joukosta?/


6 kommenttia

  1. Hienoja kuvia. Miksi sä et käyttänyt mun ottamia kuvia, säästäkö sä niitä johonkin toiseen postaukseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) onkohan multa mennyt vallan ne kuvat ohi?

      Poista
    2. Jos on kuvia jossain linkkaa tai laita sähköpostiin :) petrapalomaki93@gmail.com

      Poista
    3. Tässä on mun ottamia kuvia. Sä sanoit että olet ottanut niistä jo muutaman.

      http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/2016/03/horse-fair-2016.html?m=1

      Poista
    4. kiitos! Yhden kuvan otin, mutta en muistanut julkaista. Säästän sitten myöhempään :)

      Poista