Petra Palomäki

tiistai 19. tammikuuta 2016

Kisakauden suunnittelua

Olen jo hetken aikaa pohtinut tulevan kisakauden kulkua ja minne tähdättäisiin kenelläkin kilpailemaan. Sinänsä hassua, tällä hetkellä minulla ei ole täydessä kisakunnossa kuin kaksi hevosta Uffe ja Zeus. Tessa toivon mukaan palaa kesän jälkeen pikku kisojen pariin, mutta näin alkukaudesta käytettävissä on nuo kaksi orhia. Urcolla tuli pieni takapakki jalan kanssa kun tarhassa säikähti jotain pahasti ja revitteli huonolla pohjalla niin, että arkoo jalkaansa taas. Joten se on ainakin nyt toistaiseksi vielä hetken pois pelistä. Kuntoutus kestää aikansa ja haluan sen tehdä huolella. Tavoitteena olisi startata pötkylälläkin jotain pikku koulukisoja, pitää vaan alkaa sitä kuskaamaan maneesille ja muihin paikkoihin, että tottuu olemaan.

Mitä kisaan tänä vuonna? Todennäköisesti paljon koulua ja Uffella en usko meneväni ainakaan ennen kesää 2-tasolla vielä esteitä (90cm). Meille ne esteet on nykyään vaan sellaista kivaa, enkä halua enää hypyttää Uffea liian isoilla. Katsotaan kuitenkin miten meillä lähtee käyntiin! Tällä kaudella kun kisataan esteillä myös vallan kuolaimettomalla niin se tuo pieniä haasteita, mutta uskon treenien avulla, että saadaan Uffea pysymään käsissä. Koulua kuitenkin on tavoite kisata. Uffella jos päästäisiin starttaan heA:ta ja + 60%:lla niin se olisi aivan huippua! Jos (tämä menee todellakin nyt jossitteluksi) Zeus on vielä meillä toukokuussa, niin se varmaan starttaa taas kenttäkisoissa. Toivon kyllä, että löytäisi uuden kodin siks :) Kuitenkin, sen kanssa jos alkukaudesta käytäisiin hinkkaamassa muutama B:n rata niin olisi aika bueno.

Katsotaan kuinka paljon uskalletaan Uffen kanssa maastareille! ;)
Alkukausi ei tule olemaan kuitenkaan niin helppo, sillä kisaan huhtikuussa 16 päivä jälleen Body Fitness kisoissa ja diettiä on nyt takana jo viikko. Huhtikuun alussa olisi muutama kisa, mutta nyt en todellakaan osaa sanoa vielä kuinka oma kroppa jaksaa kisoja muutamaa viikkoa ennen noita omia kisoja. Voi kuitenkin olla, että energiaa riittää ja luottohevonen Uffe kuljettaa vähän väsynyttä tätiä selässään kilitisti läpi radan. Listasin nyt tähän alle mun suunnitelmat tämän vuoden kisoista, loppuvuoden kisoja ei vielä kaikkia toki ole näkyvillä, mutta saan jotain kuvaa tästä vuodesta.

Kisakalenteri 2016

26.3 LuSar 2-taso koulu
28.3 TT/Hämeenkyrö 2-taso koulu ?
5.3 PRRC 1-taso este
3.4 NR 2-taso este
9.4 PRRC 1-taso koulu?
23.4 LuSar 1-taso este
5.5. Kangasala 2-taso koulu ?
14.-15.5 NR/Niinisalo 3-taso kenttä ?
28.5 LuSar 1-taso koulu
11.6 Luvia 2-taso koulu
23.7 Lavia 2-taso koulu 
24.7 Luvia 2-taso koulu ?
30.7 LuSar 1-taso este
7.8 NR 2-taso koulu
20.8 LuSar 1-taso este
17.9 LuSar 1-taso koulu
24.9 LuSar 2-taso koulu
8.10 LuSar 1-taso este
12.11 LuSar 1-taso koulu


Osaan olen laittanut kysymysmerkin, sillä koko kisakauden suunnittelu on hankalaa kun ei etukäteen tiedä kuinka paljon on varaa mihinkäkin kisaan. Näin monen hevosen omistajana rahat menee ensimmäisenä hevosen hoitoon ja sen jälkeen vasta edes mietin kisoja. Kuitenkin jos työkuviot on hyvät niin uskon pystyväni suurimman osan näistä toteuttamaan.


Miltä teidän kisakalenteri näyttää?


8 kommenttia

  1. Meillä myös suunnitelmissa Hämeenkyrö ja Kangasala, jos vain passeleita luokkia tarjolla. Juuri omaa kisakalenteria rustailin, mutta jää nähtäväksi missä kunnossa ponit on, miten on aikaa ja ennenkaikkea, mikä se rahatilanne on... Kenttästartti olisi myös suunnitelmissa, jos sitä uskaltautuisi...

    Sait samalla uuden lukijan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisakausi kyllä koostuu monesta tekijästä! Kyllä uskallatte! Niinisalossa helpot maastot ;) tänne vaan. Tsemppiä teille!

      Poista
  2. Harmillinen tuo Urcon loukkaantuminen, toivottavasti tulee pian kuntoon.

    Sun pitää osallistua kesällä Ypäjällä olevaan barokkien teemapäivään! Siitä oli Facebookissa juttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no joo..onneks nyt alkaa jo pikkusen paraneen. Ja joo katoin! Pitää ottaa vakkariheppa Uffe ihailtavaks. Napataanko Albert mukaa näytille ;)?

      Poista
  3. Voisitko tehhä postauksen Grandulan kuulumisista? Tai sellasen postauksen jossa kerrot miten Grandula on kehittyny siitä kun alotitte sillä ratsastuksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Latailen just hankireenivideoa :) ihan se ei oo tasolla millä pitäisi, mutta kyllä se siitä !

      Poista
  4. Oma kisakalenteri koostuu totuttuun tapaan oman tallin seurakisoista (tuntiratsastajana ei ole mahdollisuutta muuhun, kun ei kisahevosta ole), tosin tälle kaudelle valitsin oman kisaponin sieltä, mistä aita ei ainakaan ole matalin.. Kokematon poni, 30.1. olisi tarkoitus startata ristikkoluokka ja mahdollisesti myös 40-50 cm! Kauden mittaan olisi tarkoitus saada kouluponista kuorittua se kuori pois ja esteponi esiin, vaikka se varmaan aina pysyy kouluponina! :D näihin tuleviin kisoihin mennään tunnin treenillä, mutta valmentaja oli ainakin optimistinen(jos siis muistan itse ratsastaa), mikä on ihan positiivista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa! Voi kun kiva jos sait valkattua sen mieluisan ponin. Uskon varmasti, että teillä menee hyvin. Tsemppiä kisaan! :)

      Poista