Petra Palomäki

perjantai 15. tammikuuta 2016

Kallen estevalmennus 3.1

Olimme Uffen kanssa 3.1 Kallen valmennuksessa ja nyt vasta sain aikaan kirjoittaa teille tästä. Video on aika pitkä niin siinä meni hetken pistää nettiin tällä meidän huippu nopealla perämetän laajakaistalla :D Mennään kuintenkin siihen valmennukseen.

Sain Samin kuvaamaan meidän menoja ja nyt näette tekin miltä meidän meno näyttää. Se on todella hyvä nähdä miten itsekin ratsastaa ja samalla näen ja ymmärrän paremmin omat virheet joista Kalle minulle tunnille sanoo. Meillä on Uffen kanssa tolla kuolaimettomalla ongelmana tuo vauhdin säätely ja sen takapään aktiivisuus. Kun Uffe innostuu se unohtaa helposti mun painoavut ja alkaa liikaa painaan vastaan kädelle. Heti kun saan nokan ylös ja tosiaan takasia töihin saan Uffea edestä keveneen ja pystyn sääteleen meidän tempoa paljon helpommin pelkästään omilla vatsalihaksilla.

Kavaleteilla huomas kuinka helposti Uffe kaatuu mun sisäpohkeen päälle. Itsekin unohdan pitää heti alusta saakkaa sen sisäpohkeen oikeasti tuella enkä päästä Uffea kaatumaan. Yksi hyvä mitä Kallekin neuvoi tekemään on nostaa sisäohjaa kavaleteilla. Silloin jos oma sisäjalka ei mene perille saan sen Uffen pään nostettua ylös ja keskittymään menemään keskellä niitä kavaletteja. Tämä siis pätee myös jos mennään kaarevalla tiellä esteitä tai jos joutuu heti esteen jälkeen nopeasti kääntymään jonnekin ilman, että hevonen kaatuu pohkeen päälle.

Kun oltiin tarpeeksi jumpattu Uffe aloin saamaan sitä paljon paremmin takasin ja pääsin itse keskittyyn oikeiden teiden ratsastamiseen ja siihen, että Uffen laukka edes pysyi aktiivisena. Videon lopulla näette kun mennään koko rata läpi. Fiilis oli niin huikea, Uffe tuli heti alusta saakka takaisin ja sain pidettyä koko hevosen hyvin mun kummankin pohkeen välissä ja kuuntelemassa mun istuntaa eikä kättä. No enkö minä sitten lopussa pilannut koko radan sillä, että suhteutetulla välillä halusin ratsastaa 5 laukan välillä tolla vauhdilla millä tulimme sisään. Aivan liian kova vauhti viiteen laukkaan ja Uffe pelasti kaiken ottamalla sen neljä laukkaa kaukaa. On se vaan kiltti hevonen, kun ratsastaja mokaa eikä osaa yhtään ratsastaa niin se pelastaa. Tulimme sitten uudelleen sen viimeisen suhteutetun ja päätin jo alusta saakkaa, että menemmä viidellä laukalla. Uffe kokosi hyvin, tuli heti esteen jälkeen takaisin ja hyppäsi oikein hyvin.



Eilen meillä oli taas Kallen valmennus ja aika paljon samoja ongelmia tuli, mutta toki tehtävät oli hieman erilaisia. Eilisestä valmennuksesta saatte kuitenkin erillista postausta (ja nyt lupaan oikeasti sen toteuttaa jotenkin aika nopeasti) sillä Annika oli meitä kuvaamassa niin pakkohan niitä upeita estekuvia on teillekin jakaa!

Tähän loppuun teille pientä esimakua Annikan kuvauspäivistä mitä se on meillä kuvaamassa! Kaikki hevoset kuvataan huomiseen mennessä ja voin kyllä sanoa, että yksiä hienoimpia kuvia mitä miedän hevosista on koskaan otetuu! Eli kannattaa siis odotella ;)


10 kommenttia

  1. En oo varmaan koskaan katsonut sulta videoita, mutta nyt katsoin :D ei yhtään pöllömpää menoa, ihana ku Uffe painaa menee korvat tötteröllä esteeltä esteelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no vähän on vielä kyllä säätämistä mut reeniä reeniä :D Uffe on liiankin innoissaan välillä ja kuskaa mua pitkin maneesia !

      Poista
  2. Kallelta tulee kyllä huippu vinkkejä! On oikein ikävä niille tunneille, ehkä joskus tulevaisuudessa uskallan varata tunnin :D

    En malta odottaa Annikan kuvia! Rakastan Annikan näkemystä hevosista kuvauksen kannalta, hänen visiot on mielettömän kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kallen jutut on niin parhaita :D ja kohta saatkin varata tunnille aikaa ;) En määkään malta odottaa!!! Ja teidän Albertin kuvia.

      Poista
  3. On kyllä kovin siistiä menoa, hevonen tykkää selvästi hypätä :) Ikävä myös Kallen tunneille :( Aivan huikea valkku!

    VastaaPoista
  4. Meillä on ihan samat ongelmat, jos pelkällä hackamorella hypättäisiin. Hevonen katoaa nenänsä kanssa jonnekin alas, ja lähtee kiitämään. Siksi hypätessä se ei vaan toimi. Kombinaationa toimi pari kertaa, mutta yhden epäonnistuneen hyppytreenikerran jälkeen vaihdoin senkin takaisin normi suitsitukseen, jolla taas toistaiseksi homma on toiminut. Mutta tosi siistiä ratsastusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin eli en ole ainoa! Sitä kombinaatioa mietin ittekin, mutta Uffe kyllä tulee takasin tolla kun saan sitä alkuun vaan jumpattua avuille. Radoille vois kyllä harkita..olen miettinyt Tessallakin tätä kokeilla mutta se varmaan tarttisi kuolaimen lisäksi. Ja kiitos paljon!! :)

      Poista
  5. Kuinka pitkät välit noilla ympyrällä olevilla kavaleteilla on? Olisi hyvää treeniä hevoselleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan 6,5m on välissä. Jos olisi pelkät puomit yhden laukka askeleen väli on noin kuusi metriä. Sarjaväli on esteillä 7m hevosella joten kun noi on pienempiä laittaisin 6,5m riippuen toki minkä kokoinen hevonen tai poni on :)

      Poista