Petra Palomäki

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Jouluvideo ja treenikuulumisia

Uffe on viime aikoina vaan parantunut ja parantunut. Kun me ei hypätä mennään vallaan koulupenkillä ja tehdään paljon koulupainoitteisia tehtäviä. Mukaan toki olen kerran kaks viikkoon ottanut puomeja, mutta niihinkin saatan tehdä väliin avoa tai väistöjä. Olen huomannut kuinka paljon Uffe on alkanut luottaan ja menemään oikeasti sinne alas eteen ja myös laukassa. Tämä rotu kun on niin painoittunut siihen, että niska on aina korkealla, niin on niille myös vaikeaa venyttää niskaa hyvin syvälle. Uffen laukka on aina ollut hankala saada kunnolla pyörimään ja siksi sen kanssa on aina pitänyt ottaakin se niskä ylös ja takaset mahan alle. Nyt kuitenkin ilmeisesti työ on tuottanut tulosta kun hevonen laukkaa ja silti saa venytettyä itseään siinä turpa melkein maahan. No ei nyt ihan maahan, mutta tolla hevosella se tuntuu siltä. Ja ennenhän Uffen laukka meni samantien voimattomaksi tai sellaiseksi todella "hankalaksi" kun koitin sitä saada rennoksi alas eteen.


Olen todella positiivisella tuulella tähtäämässä sen kanssa ensi kauden A:n radoille. Toki, kaikki on tietenkin Herra Uffesta kiinni huvittaako häntä vai ei sielä radan sisälläkin näyttää yhtä hyvää liikettä kuin kotona. Ja ehkö kuskinkin pitää muistaa hengittää ja ja ja...lista on loputon. Ei liikaa paineita, Uffen kanssa kuitenkin se kisaaminen on meille yhdessä sellaista kivaa haastetta. Ei me nyt veren maku suussa sielä mennä ellei yhtäkkiä palkintorahat nousi huimasti niin on jotain järkeäkin mennä niin :D Mutta edelleen näyttää tämä kisaaminen 2-tasolla olevan plus miinus nolla hommaa...


Muiden hevosten kanssa liikutus on ollut sitten hieman nihkeämpää...jos kenttä oli sula niin oli joko a) niin kamala vesisade tai b) niin kamala tuulimyrsky. Voitte kuvitella kuinka kivaa on noilla hieman "kuumilla" lusoilla mennä sellaiseen keliin jotain vääntään kun saat koko ajan olla valppaana, minne kukin singahtaa. Jos ei sitten sada tai tuule niin on kaikki jäässä. Oikeasti, alkaa pikkusen ottaan päähän kun et voi MITÄÄN tehdä jos ei ole lunta ja kaikki ihan kivi kovaa. Urcolla varsinkin en ole sellaisella pohjalla halunnut tuon jalan takia edes kokeilla! Juuri saatu kuntoon ja nyt jos se menisi yhtäkkiä uudelleen kovan pohjan tms takia, mistä noista elukoista tietää... Mulla ei ole oikeasti varaa pelata sellaisten kanssa. Joku voi sanoa tähän, että lähden maastoon. Joo lähden ilomielin jos saisin jonkun kaverin. Ainoat hevoset joilla voi mennä ilman kaveria maastoon on Uffe ja Zeus. Uffella nyt voi mennä missä myrskykelissä hyvänsä vaikka ilman satulaa silmät kiinni niin se tuo aina turvallisesti kotio. Zeus taas on jo pikkusen villimpi ja kotiopäin se saattaa olla hieman hankala jos ei pääse sitä energiaansa missää kuluttaan muulla kun kävelemällä... Nyt kun pakkaset tuli ja sitä lunta ei niin ainoa paikka missä mennä on pellolla. Kuulostaa niin turvalliselta :D varsinkin jollakin Urcolla jippiii! Maneesille pääsen Uffella vaikka joka päivä, mutta muiden kanssa tartten taas kaverin niin se ei aina ole mahdollista. Onneksi Sami on nyt lomalla niin joutaa jeesaan mua Zeuksen kanssa ja käydä maneesilla.



Mutta koitan silti olla positiivisella tuulella. Hepat voi kaikesta huolimatta nyt hyvin ja kyllä me täältä noustaan kun saadaan kelit kohdilleen. Tai sitten jään vaan odottaan _edelleen_ sitä lottovoittoa, että saadaan tuohon pihaan se hyber hieno lämmitetty maneesi. Yeah right, keep on dreaming :D Ehkä voisin lototakin joskus? Talvi on ankeeta aikaa, mutta aina tästä on pakko jotain hyvääkin löytää! Ei saa antaa tämän lannistaa vaikka välillä se kolauttaakin pahasti. Tähän loppuun sitten hieman meidän heppojen jouluaattoa. Laitoin kaikille kuusenoksat ja kaikki sai omat piparit. Mestari pääsi maistamaan, mutta ei ilmeisesti ollut ainakaan vielä herkkua. Onneksi äiskä vetää mitä vaan! Pötkylä ei oikein kans välitä noista pipareista ja kuusenoksista...ihme koneja. Uffea pelotti kun lähestyin pelottavalla piparilla. Näette videoallakin kun mun urhea ori ei uskalla maistaa kädessä olevaa heppapiparia :D



Miten teillä meni joulu?
Onko teillä millaiset liikutusmahdollisuudet?


2 kommenttia

  1. Meillä kanssa liikutusmahdollisuudet vähän heikot, pellolla mennään pääsääntöisesti kun kenttää ei ole, kelien sallimissa rajoissa ja maastossa käydään silloin tällöin. Hankalaahan se on yksin liikennepelkoisen hevosen kanssa ja mielellään pitäisi aina kaveri saada mukaan. Onneksi kenttä saadaan toivonmukaan ensivuoden puolella niin helpottuu sitten, maneesille onneksi päästään lähes joka viikko edes kerran mutta jos pellot ovat velliä niin eipä sitte kunnolla pääse muuten ratsastamaan. Olisi kiva jos tekisit päivitetyn tallinesittelyvideon kun hevosiakin on tullut lisää! :) Minun blogini löydät osoitteesta ennijavakaus.blogspot.fi ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kurjaa kun kelit ei suosi niitä keillä ei ole maneesia joka päivä käytettävissä :/ ja jos pellotkin on kovia ei niistäkään paljon apua. Juu voisin joku päivä toteuttaa :)

      Poista