Petra Palomäki

maanantai 7. syyskuuta 2015

Ikaalinen 2-tason koulukilpailut 9.8

Olimme zeuksen kanssa sunnuntaina 9.8 Ikaalisissa 2 -tason koulukisoissa. Nyt vihdoin sain teille postauksen kisoista kun videot suostuivat latautumaan :D

Starttasimme kaksi luokkaa ja mm meidän ensimmäinen 2-tason B:n rata! Äiti lähti kisoihin mukaan ja oikein hienosti onnistui lastaus ja kaikki toimenpiteet kisapaikallakin. Verkassa zeus oli aika hyvä. Se on niin paljon parempi ratsastaa pois kotoa kun sillä on enemmän virtaa ja kulkee innoissaan paremmin omalla moottorilla. Itse tykkään ratsastaa pikkuisen kuumempaa hevosta kuin patalaiskaa. Ei tarvitse ainakaan koko ajan muistutella eteenpäin menemisestä. Ensimmäinen rata oli siis heC:2 2000 jonka menimme jo kertaalleen silloin heinäkuussa luvialla.


Maneesin pohja oli hieman pehmeä ja pelkäsin hevosella liikkeen katoavan samantien. Mutta kävikin aivan päinvastoin! Zeuksella on tapana hieman jännittyessä alkaa sipsuttaan ravissa. Koska nyt pohja oli sen verran "raskaampi", liike näyttä paljon isommalta ja rennommalta. Joutui siis kunnolla nostamaan jalkojaan mikä antoi hevoselle hyvän rentouden. Rata meni siis todella hyvin. Vihdoin tasainen, siisti rata ja laukatkin olivat paljon parempia nyt kuin mitä Luvialla. Ite ajattelin joka ikisen avun tarkalleen läpi mitä käytin ja koitin pitää koko paketin rennosti kasassa. Pisteitä meille kertyi 65,5% ja tällä irtosi koko luokan voitto!!! Aivan huikeaa! Palkinnoksi saatiin meille tuttua All-Out kivennäistä ja upean W-Profile vohveliloimen sponsored by Valmennustalli Salla Alarautalahti.



Meillä oli molempien luokkien välissä reilu tunti odotusta ja laitettiin siksi aikaa zeus traileriin syömään. Aurinko paistoi pihalla niin voimakkaasti,  joten oli mukavampi seistä varjoisassa traikussa. Hienosto se kyllä käyttäyty kisapaikalla. Äiti piteli vaan kiinni kun samaan aikaam vieressä seisoi kaksi söpöä tammaa. Zeus ei edes vilkaissut. Kaikilla suu loksahteli alas kun kerroin zeuksen olevan ori. "Miten se voi olla noin kiltisti!". Hassuja nämä ennakkoluulot (näistäkin kirjoitan vielä....).


HeB:n (heB:0) verkassa se oli huimattavasti villimpi. En tiedä mistä ihmeestä oli energiaansa noin paljon kerännyt ja ei ollut läheskään niin tasainen kuin ensimmäisellä radalla. Radalla jouduin todella paljon tekemään puolipidätteitä, jotka jossain vaiheessa tuntuivat aivan turhilta :D koko rata leikka laukassa "piti" olla keskilaukkaa, mutta herra zeus ampas sellasta kiitolaukkaa kulmaan, että oksat pois. Toiseen suuntaan samassa kuviossa päätin mielummin laukata suhteellisen tasaisesti loppuun kuin antaa sen mennä reippaammin. Siinäkin oli jo pidättelemistä. Kokonaisuudessaan hieman olisi saanut hevonen olla rennompi ja malttanut odottaa minuakin välissä. Pisteitä kuitenkin saatiin 63,3% jolla irtosi 5.sija! Todella mahtava kisaviikonloppu siis takana!


Videot on äitin kuvaamia, joten B:n rata alkaa hieman myöhässä... näette edes jotain. Kaikki kuvat on ottanut Salla Koivuniemi, kiitos hänelle!




4 kommenttia