Petra Palomäki

lauantai 29. elokuuta 2015

Helletreeniä

Eikös sitten saatu näin elokuun loppuun loistavat helteiset kelit! Vaikka kuinka olen salaa auringon palvoja niin en kovin innoissani ollut näistä asteista hevostelun kannalta. Kaikki pölisee, kuuma ja pelkkä pihalla oleminen sai hien virtaan minulla ja hevosilla. Tuli jo aavistuksen Portugalin kelit mieleen...Onneksi se kaivattu sade saapui ja nyt on kenttä hienossa kunnossa !

Muutama vuosi takaperin ikuistettu kuva - samat fiilikset!
(c) Anniina Gullans
Pahoittelen hiljaiseloa, mutta viikko on ollut aivan tajuttoman kiireinen. Postauksia olen töissä saanut puhelimella valmiiksi, mutta videot ja kuvat on pakko ladata koneen kautta ja tallilta olen päässyt muutamana iltana vasta siinä vähän ennen kymmentä...Nyt sitten pääsette taas ajantasalle ;)

Hyviä puolia tosiaan helteessä oli hevosten kanssa uiminen. Kävin uffella useamman kerran uimassa ja kerran Heidi ja Lara tulivat meidän mukaan. Vitsit oli kivaa! Uffe hieman pelkää kun alkaa syvenemään ja tarttisi alkaa uimaan. Mutta komeesti siika uiskenteli järvessä ja pysyttiin pinnalla :D zeuksella kävin puolestaan alkuviikosta uimassa ja ai että kun teki hyvää. Ilta-aurinko paistoi ja hevonen tekee loistavan tehokasta vesijumppaa. Kovin syvälle ei menty vaan jäätiin mahaa myöden ympyrälle käveleen. Lopusta vielä kiipeiltiin mäkiä ja käytiin tekemässä lyhyt maastolenkki. Ja hei sain sen maastossa yksin koppiin vaikka kotona tarttin kyllä isää työntää herraa pyllystä. Edistystä havaittavissa ;)

Kävin mammallakin tässä muutama viikko sittem ihan ensimmäistä kertaa myös järvessä. Alkuun pelotti aika paljon, mutta Laran perässä suostui järveen menemään. Mamma nautti ja on ihanaa nähdä sen tuollaisena. Vaikka maastolenkki ennen uimista oli välillä liian vauhdikasta niin vedessä se rauhoittui ja taisi sekin loppujen lopuksi tykätä ;)


Pötkylällä helteiden takia käytiin paljon pellolla työskentelemässä. Koska kenttä alkoi pölisemään liikaa niin oli vaan pellolle mentävä. Ensimmäisellä kerralla meidän äiti tuli mukana auttamaan. Pellolle on noin vajaa 1km matkaa ja matkan varrella on talo ja kamalia puukasoja tai outoja kiviä metsässä. Kuka tietää jos se kivi ei olekaan kivi vaan vaikka karhu? Hienosti kuitenkin pellolla päästiin ravaamaan ja otettiin jo reipasta laukkaakin! Sain oikein käskeä eteenpäin vaikka luulin sen kuskaavan mua pitkin peltoa :D Sitten seuraavalla kerralla kävimme yksin pellolla. No siinähän meni hetki. Pysähdyimme ihmettelemään kaikkea noin 20m välein mutta päästiin pellolle saakka! Eli Petra 1 ja pötkylä 0. Kolmannella kerralla matka sujui huomattavasti nopeammin ja mutkattomasti. Pellolla tosin neiti oli niin kiukkusella tuulella, että sain sitä hetken rauhoitella ennen kun hän suostui antamaan periksi. Paljon ympyröitä ja siirtymisiä. Neiti olisi halunnut vaan mennä täyttä laukkaa pellon toiseen päätyyn moikkaamaan isäänsä (urcoa).


Vaikka oli kuuma niin koitin tehdä melko monipuolista ja kevyttä treeniä. En halua liikaa tehdä jos keli on todella painostava. Eihän siinä itsekään meinaa jaksaa olla! Urcolla kävimme Siltakorvilla parina iltana ratsastamassa. Tarkoitus oli lähinnä vaan lastausta harjoitella ja hienosti se on edistynyt! Ollaan Annan kanssa kyllä paljon tehty töitä lasuatuksen suhteen, josta olen todella tyytyväinen :) iso kiitos Annalle!

Onko joku muukin käynyt tänä kesänä hevosella uimassa?


Ei kommentteja

Lähetä kommentti