Petra Palomäki

torstai 23. heinäkuuta 2015

Luvia aluekoulu 5.7


Kävimme zeuksen kanssa 5.7 sunnuntaina meidän ekoissa aluekoulukisoissa. Seuratasolla ollaan jo monta kertaa startattu mutta nyt oli hyvä tilaisuus mennä aluetasolla! Hieman jänskätti miten meidän käy vaikka ihan suotta, kun luokkana oli hurja helppoC:0 2000.




Tosiaan kotona kun otin zeuksen pesarille sille oli ilmestynyt kaksi pattia alakaulaan. Luulin niiden tulleen vaan elukan puremasta tms. Puunasin herran kuntoon ja laitettiin Samin kanssa tavarat ja hevonen koppiin.
Meillä oli startti ennen 11 niin olimme hyvin ajoissa kisapaikalla. Keli oli aika kuuma ja tuulikaan ei käynyt yhtään verkkakentälle. Kävin ilmoittautumassa ja lähdettiin laittaan zeusta kuntoon. Hienosti Samikin pärjäsi sen kanssa ja zeus malttoi seistä nätisti kun laitoin sille satulaa selkään. Lähdimme sitten verkkaan ja siinä vaiheessa oli jo aika hiki mustalla kisatakilla...


Verkassa huomasin heti, että paarmoja oli aika paljon. Kauheasti ei tehnyt mieli seistä ja piti aika ripeästi kävellä ettei paarmat ollut heti niskassa puremassa. Hevonen oli helteestä ja paarmoista huolimatta aivan super ratsastaa. Otin heti koulupiiskan verkkaan kun Kalle neuvoi ottamaan sen mukaan niin saan paremmin sitä aktiivisemmaksi takapäästään. Ei tarvinnut kun muutaman kerran näpäyttää kun zeus oli hieman hidas pohkeelle. Fiilis oli kyllä aika hyvä! Ihanan kuulolla, suht herkkä ja zeus liikkui todella hyvin.



Kun oli meidän vuoro vihdoin mennä radalle huomasin, että alkoi helle painaan meillä molemmilla. Radalla otin muutaman hyvän kulman ravissa ja tein yhden laukkanoston ennen suorituksen alkua. Alkutervehdys meni kyllä niin banaaniksi, että ajattelin oliko tämä nyt koko radan kohtalo eli banaanina mentäisiin? :D Onneksi ei kuitenkaan. Tuo heC on jotenkin niin tylsä ohjelma. Raviympyröissä minusta tuntui ettei ne lopu ikinä ja siinä  itse mokasin kun hevonen alkoi aistiin, että tekis mieli ravata pikkuisen kovempaa. Siinä kävi sitten, että zeuksen tahti välillä liikaa kiihtyi.



Laukat oli todella hyviä ja ravi kaiken kaikkiaan rentoa. Ensimmäisessä lisätyssä ravissa hevonen jäi kulmassa pohkeen taakse ja tuloksena oli niin väkisin väännetty yritys mennä edes hieman tahdikkaampaa ravia. Oma moka kun en sitä herättänyt ja koonut pikkusen ennen kulmaa. Huomasi kyllä aika selkeästi, että helle ja paarmat alkoivat viedä zeukselta vikoja mehuja pois.



Pisteitä tuli sitten 63,35% ja tällä luokassa sijalle 4! Tosi ylpeä olen zeuksesta vaikka tiedän sen pystyvän vielä parempaan ja toki itsekin joudun olemaan tarkempana. Seuraavat kisat on näillä näkymin Niinisalon aluekoulukisat 8.8, missä taidan startata zeuksella ja uffella - toki eri luokissa vaan.
Videon lataaminen ei nyt onnistunut tähän postaukseen, joten laitan sen teille erikseen myöhemmin. Minulla olisi myös muutamia GoPro-videoita mm. zeuksen maastaritreeneistä ja uffen maastoilusta mitä laitan myös teille nähtäviksi ;)



Ratakuvat ottanut www.hallatuuli.kuvat.fi

7 kommenttia

  1. Hienoja kuvia ja olet todella hyvä ratsastaja :) Onko sinulla muuten koskaan sellaista tunnetta ettet millään jaksaisi lähteä salille treenaaamaan ja millaista oli alottaa tuo kunnon kuntoilu? Itsekin haaveilen tässä, että voisi joku päivä alkaa myös treenaamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos paljon! No onhan niitä päiviä monta joskus. Rankkoja työpäiviä ja tietää että salin jälkeen on kuitenkin tallihommia ja ratsastusta. Sillon kun ei yhtään tee mieli katon muutaman motivaatiokuvan netistä, syön kunnon safkaa et saan energiaa ja vaan lähden :) aloittaminen oli vähän sekavaa kun en tiennyt mitä tein sielä salilla. Suosittele ottamaan heti jotain nettivalmennusta tai pt:tä niin saa paljon motivaatioa aloittaa :) tsemppiä sulle aloitukseen, salille vaan ! ;)

      Poista
  2. Hienoja kuvia ja hyvin pärjäsitte ^^ Innolla odotetaan niitä videoita! :)

    VastaaPoista
  3. Mikset mennyt näitä kisoja urcolla? Tai mikset mee niinisalossa urcolla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin että olisin menny, mutta ei olla päästy kunnolla lastausharjoitusta tekemään niin ei voi ns kylmiltään mennä....ja tällä hetkellä mulla ei ole vielä rahaa ostaa aluelupaa sille. Katsotaan jos jos saan sen ostettua :)

      Poista
  4. Hieno Zeus, mä jotenkin niin tykkään siitä. :) Sun blogista saa hyvää inspiraatiota omaan tekemiseen, ihailen sun asennetta ja energiaa! itse yritän tasapainoilla koira-, hevos- ja saliharrastuksen välillä, niin sun blogista on hyvä käydä hakemassa vähän motivaatiota itsellekin.

    VastaaPoista