Petra Palomäki

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Paluu kisalavalta talikon varteen

Bikinit vaihtuivat taas ratsastusvaatteisiin!

Noniin! Nyt kun olen hyvin "kotiutunut" sieltä kisalavoilta oli aika palata sinne hevostallin ihmeelliseen maailmaan. Minä taisin änkeä itseni jo lauantaina illalla kisojen jälkeen tekemään äitin kanssa iltatallia. Oli ihanaa taas tehdä ja puuhata hevosten kanssa, vaikka olinkin vaan vajaa kaksi päivää pois... kenties minulla on erittäin suuri hevosriippuvuus?

Uffea ei kiinnostanut selfiet siksi kuva hieman epätarkka,
mutta pakko oli mussukkaa tulla heti halaan kun kotio pääsin!

Hevoset on mennyt kaikki todella hyvin. Uffella viime viikon alussa menin paljon ilman satulaa ja harjoittelin taas omien apujen käyttöä. Haluan, että sielä selässä pystyisin vaikuttamaan hevoseen mahdollisimman eleettömästi ja pienillä avuilla. Uffelta lähti sitten keskiviikkona etukenkä joten käytiin vaan pellolla rennosti kävelemässä pitkä lenkki upeassa auringon paisteessa. Kyllä teki hyvää! Herra sai loppuviikosta uudet etukengät ja käytiin taas tekemässä rento maastolenkki. Eilen oli niin kurja keli niin kaikki sai vapaapäivän. Tänään uffe pääsee tekemään puomitreeniä ja tarkoitus olisi keskiviikkona uskaltautua vajaan vuoden tauon jälkeen Kankaanpään Ratsastuskeskukselle hyppään ulkokentälle. En tiedä kumpaa jännittää enemmän. Tietenkin mennään sellaisia pieniä, mutta jos uffe tykkää niin nostetaan sen mukaan.


Zeus on ollut myös aivan super. Olen saanut siihen nyt hiljattain todella hyvää tuntumaa noilla kumikuolaimilla ja laukkaan sitä vaikeaa alas eteen ajattelua. Siirtymisillä ollaan saatu paljon aikaan ja joka kerta se vaan paranee. Kaverini Suvi kävi viikonloppuna ratsastamassa zeuksella ja herra oli niin kiltti vaikka välillä Suvi ei muistanut selässä mitä tehdä. Suvi tykkäsi paljon ja saa alkaa käymään zeuksella välillä muistelemassa miten niitä hevosia ratsastetaan ;) Lauantaina aamulla lähdettiin tekemään pellolle laukkatreeniä ja pukkien määrästä päätellen taisi toinen pikkasen nauttia! Oli kyllä super hauskaa ja hyvää treeniä heinäkuun kenttäkisoja varten!

Urcolle on mennyt vihdoin perille oikealle taivuttaminen pelkällä pohjetuntumalla. Eli siis kun lähden vaihtamaan suuntaa taivuttaen oikeaan kierokseen voltille omalla painoavulla, yläkropan kierrolla ja sisäpohkeen tuntumalla urco on lähtenyt pyöristämään juuri sopivasti koko runkoaan. Ulkoavut kuitenkin hyvin tuntumalla pitämässä hevosta kasassa. Sille on ollut hieman "hankalempi" tuo oikea puoli kun välillä pylly on päässyt karkaamaan ja  taas edestä jäänyt pureen vastaan. Nyt kaikki toimii kuin ajatuksen voimalla. Fiilis on kyllä aika huikea tuon hevosen kanssa! Anna on käynyt urcoa liikuttamassa sillon kun en ehdi ja lauantainakin he menivät niin hyvin yhdessä. Urco vaatii ratsastajalta juuri tuollaista rauhallista, eleetöntä ja rentoa ratsastusta, jota Anna osaa todella hyvin :)


Pötkylä on taas palannut töihin. Ennen diettiä en ite uskaltanut kauhean paljon selästä sen kanssa tehdä jos sattuisi ittelle jotain niin kaikki valmistautuminen sinne kisoihin olisi mennyt pieleen. Mutta nyt kun ei ole enää väliä jos vaikka satunkin telomaan itteni ton rodeoponin kanssa niin jatketaan hommia. Lauantaina neiti pääsi liinan päähän tekeen vähän puomityöskentelyä ravissa ja laukassa. Laukkapuomeja ei olla vielä kovin paljon menty ja ne meni nyt todella hyvin! Hieno tyttö oli kyllä. Tänään on tarkoitus mennä selkään tekeen taas siirtymisharjoituksia, jos loppuviikosta taas laukan pariin ;)


Mammaa Enna on käynyt liikuttamassa pari kertaa viikkoon ja muulloin menen minä. Käytiin pellollakin tekemässä rento lenkki ja mamma oli ihan innoissaan. Harmi kun eilen satoi niin paljon vettä, joten kestää nyt hetki ennen kun päästään taas sinne treenaileen. Kesä tule pian! Koitan saada kuvaajaa ottaan meistäkin kuvia tällä viikolla ;)


Nyhtiksen kanssa ollaan tehty maastakäsin maastossa talutusharjoitusta ja se käy minullekin hyötyliikunnasta kun hölkkään pari kilometriä sen kanssa. Käytiin lauantaina myös pellolla ja tehtiin ylä- ja alamäki treeniä herran kanssa. Sitten otettiin yksi pieni laukkapätkä (eli sain juosta reippaammin rinnalla) ja mestari meni super hienosti vierellä! Se on hyvin oppinut malttaan ihmisen rinnalla.

Zeuskin pääsi lauantaina kuvaan

Jos saan jonkun kuvaan keskiviikkona saatte kuvien ja videon kera postausta miten meillä meni uffen kanssa! Huomenna saatte ne huhtikuun alussa otetut kuvat ja video zeuksesta, jotka Anniina kävi nappaamassa. Hieman venahti kun nuo omat kisat vei hieman ajatuksiani blogin parista - nyt vaan täysillä kohti kesän kisakenttiä!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!
Positiivisella asenteella eteenpäin 

Muuten minut löytää myös Facebookista! Käykää tykkäämässä sivustani! Klikkaa TÄSTÄ :)

2 kommenttia

  1. Kiva blogi sulla. Millä sovelluksella tuo banneri on tehty? (Se on aivan tosi hieno):D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ei mitään tietoa en ole itse sitä tehnyt.

      Poista