Petra Palomäki

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

LG-kuolaimeton testissä


Be inpired to ride quietly, 
to listen softly,
and love completely.


Sain Anniinalta testiin tämän LG-kuolaimettoman ja pitkään kun olemme riimulla menneet niin ajattelin, että tämä voisi mahdollisesti olla parempi vaihtoehto uffelle. Tuntuma olisi tällöin vakaampi ja mukavampi. Ennen tätä, ainoa kuolaimeton ( riimun lisäksi ) mitä olen kokeillut taisi olla tuo Orbitless ja siitä uffe ei pitänyt ollenkaan. Tuntui kuin käsissäni olisi ollut kaksi tiiliskiveä ja jopa minunkin haba oli tiukalla :D

Lähdin siis hieman epävarmalla fiiliksellä tätä sovittamaan kun tuo toinen kuolaimeton oli liian raskas. Pistin päähän ja lähdettiin uffen kanssa testaan. Kun otin ohjat käteen mun leuka meinasi loksahtaa paikaltaan...Hevonen pysyi hyvin sopivalla tuntumalla molemmilla ohjilla - ei siis painanut vaan oli juuri sopivan tuntuinen. Ravissa kaikki onnistui ongelmitta ja laukka meillä on ollut riimun kanssa hieman vaikeampi, kun uffella pitää niin pirusti istua vasten, jotta saa tuon pitkän rungon jotenkin polkeen selkä pyöreänä. Tällä olin todella yllättynyt! Uffe laukkasi eteenpäin ja ei kuitenkaan liian kovaa ja tärkein oli, että sain hevosen koottua hyvin ja aina pidennytksen jälkeen melko pian takaisin. Säädöt minulla oli tolla "pehmeämmällä" eli kuvassa näkyy olevan yhden alempana kuin mitä silloin laitoin.


Eli ensimmäinen ratsastus oli onnistunut! Seuraavalla kerralla olikin tarkoitus kokeilla hyppyjä ja miten saan uffen esteillä hallintaan. Ajatus olisi, että saisin uffen palaan esteille tämän kuolaimettoman avulla. Jos se löytäisi itse sen rohkeuden hypätä kun minä en ole sielä kuolaimessa sähläämässä ja roikkumassa. Pistin nyt yhden rinkulan alemmaksi ohjaa, jotta tuntuma olisi pikkaisen nopeampi ja kevyempi. Esteillä kun pitää olla aina valmis kääntää ja uffella ei saa antaa pään painua alas, jolloinka laukka menee liian etupainoiseksi.



Hevonen oli aivan super! Vaikka muutaman ensimmäisen kerran jälkeen uffe meinasi esteen jälkeen karata oli se super rohkea ja selkään tunsin sen vanhan kunnon esteuffen mikä minulla oli vielä viime vuoden kesällä. Todella rento ja kun esteet nousi sinne +80cm vasta alkoi uffe käyttään selkäänsä ja oikeasti hyppään. Kaikki ratsastuskuvat ja loput hyppykuvat saatte erillisellä postauksella kun tässä halusin teille siis esitellä enemmän tuota kuolainta.

Tähän loppuun vielä valmistajalta pieni infopaketti kuolaimesta. Me taidetaan laittaa melko pian tilausta menemään! :)

LG Bridle mahdollistaa tarkkojen apujen käytön hevoselle ja samalla antaa ratsastajalle tunteen, kun hän ratsastaisi kuolamilla.

LG Bridlen voit kiinnittää mihin tahansa suitsiin. Voit säätää itse ohjien kiinnityspaikoilla kulloinkin tarvitsemasi paineen vahvuuden. Kun otat ohjasotteen, pienet pyörät kääntyvät ja kiristävät tasapuolisesti turpa- sekä leukaremmiä ja lopuksi suitsiosaa, antaen ratsastajalle juuri oikean määrän kontrollia.  LG bridlen kanssa voit harrastaa kaikkia ratsastuksen lajeja sekä ajoa. LG Bridlen säädettävyyden ja kärrynpyörien ansiosta se toimii eri tavalla kuin Hackamore. LG bridleen saat myös vaihtoehtoisesti leuan ketjun tilalle nahkaremmin. Näitä remmejä voi erikseen tilata verkkokaupastamme.


(c) Enna Kujansuu - kaikki postauksen kuvat

Onko teillä kokemuksia kuolaimettomista?

Miten teillä hevoset reagoineet?


14 kommenttia

  1. Voi kun näyttää hienolle!

    Itse vaihdoin ehkä hieman huolimattomasti D-rollerista hackamoreen, mutta hevonen toimi niillä niin paljon paremmin, että en enää lähtenyt vaihtamaan juurikin tähän LG bridleen - jota aluksi suunnittelin. Mielenkiintoista olisi kuitenkin kokeilla sitäkin kuolaimetonta.. Oman tamman kohdalla ainakin ekasta kerrasta lähtien hevonen oli paljon rennompi edestä ja laukan laatu parani huomattavasti! Ja jostain syystä se oli esteilläkin puolet reippaampi kuin kuolaimen kanssa - sekä osasi ihan itse katsoa sopivan ponnistuspaikan.. Mistä voinee päätellä miten olen siellä suussa sählännyt ja sotkenut meidän hyppäämistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) toistaiseksi ainakin meillä myös näköjään helpottanut hevosta esteelle tulon kanssa. Tsemppiä sinne :)

      Poista
  2. Vähän Uffe on söpö tossa kolmannessa kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha se poseeras ties kuinka ja kauan tollain :D helppo mallihevonen

      Poista
  3. Korvaamaton kapine itselle. Broncan huulet on niin arpikudosta, että hammashoituri antoi meille suoran suosituksen, ettei kuolainta sinne kannata laittaa, ja jos laittaa niin mahdollisimman ohuen. Itse olin jo aikaa sitten hommannut LG:n, mutta hyvä että näin oli. LG opetti mut ensin ratsastamaan istunnalla ja kuuntelemaan enemmän perseellä kun kädellä. Alkuun pyrin pitämään samanlaista tuntumaa kun kuolaimella, kunnes totesin että se aiheuttaa pidemmän päälle käteen nojailua. Nykyään pidän ennemmin ohjan vaikka löysänä (valitettavasti vaikuttaa sitten myös kuolaimella ratsastamiseen :D ), koska silloin saan annettua todella pieniä apuja, jotka eivät sekoitu jatkuvaan tasaiseen paineeseen ja turvan päällä "epätasaisempi tuntuma" ei tunnun niin ikävältä kuin suussa. Toki hevosetkin tykkää eri asioista: jotkut tykkää että suuntimat on vahvana jatkuvasti päällä, jotta voi antaa kaiken vastuun ja luoton ratsastajalle, toiset individualistit tykkää että heille tarvii vaan kerran kertoo mitä tehdään ja sitten kun sen tekeminen lopetetaan. Erityisesti olen kuullut että vanhoille ravureille kuolaimeton on siunaus. Paineen myötäys kun muuten on ihan perusopissa, mutta sitten yhtäkkiä ajossa juostaankin painetta vastaan ja ties millaiset siteet ja härpäkkeet suussa. Kuolainta en kuitenkaan ole heittänyt romukoppaan, enkä heitä. Kyllä tietty hienosäätö aina jää kuolaimettomalla uupumaan. Jos nuoren ihan alusta asti kouluttaisi kuolaimettomalla niin en sitten tiedä saisiko sinne niskaan enemmän pehmeyttä ja hienovaraisia korjauksia, mutta ainakaan parikymppiselle kun ekaa kertaa lyö kuolaimettomat niin melkein vuosi meni että asetus oli sellanen ku tykkäsin, eli rehellisesti niskasta ja nopeasti vaihdettavissa ilman vastustelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit hienoa kuulla! Itse kans toivon jos saisin muillakin totutettua tuohon kuolaimettomaan vaihtoehtoon ainakin näin kotosalla :)

      Poista
  4. Kuolaimettomiin tutustuin kaverin kautta ja yllätyin kun hepat toimi niin hyvin. Kuolaimettomina sillon käytettiin LG:tä. Hackamoreakin on tullut kokeiltua ja sekin toimii, mutta vivun takia huomattavasti vahvempi. Sidepull on kanssa ihan hyvä omasta mielestä. Bidless britle(tms.) on hieman liian pehmeä, ainakin niin vauhdikkaalle hevoselle millä silloin käytin. Kukka hackamorea kokeilen lähiaikoina(tai vanhasta venttiilistä tehtyjä), vähän samanlaiset siis kun LG. Naruriimullakin on tullut mentyä, ei huono sekään. Kiva että Uffe on löytäny taas rohkeutta! Harmi vaan kun hackamore taitaa olla ainoa kuolaimeton millä saa kisata :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hackamore on meille varmasti aivan liian vahva ja valitettavaa ettei LG ole sallittu kisoissa...mutta jos hevonen siksi saisi luottonsa takaisin niin voitaisiin taas siirtyä niihin super pehmeisiin kuolaimiin esteille :)

      Poista
  5. Antaako hööksin estesatula tilaa lavoille? Meillä hepalla on oikee ongelma selkä mutta jostain syystä monet "halppis" satulat on menny. Nyt kun sulla on se niin mahtaiska mennä leveä säkäiselle, hieman iso lapaiselle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm noissa on vaihtokaaret ja nyt meillä wide leveys. Mun mielestä toi antaa yllättävän hyvin tilaa! Selkärangantila ei ole super leveä, mutta meille oli ihan sopivasti kuitenkin. Uffella on paksu matala säkä ja isot lavat, sille ainakin sopinut yllättävän hyvin! Kannattaa sovittaa :)

      Poista
    2. Okei! Täytyy sovittaa! Meilläkin tuo sään paksuus on tuottanut ongelmaa,mutta taidan kokeilla tämän:) oliko tähän tuon widen jälkeen vielä leveämpiä kaaria?

      Poista
    3. Juu on! Suosittelen sovittamaan :)

      Poista
  6. Mistä olette nuo LG kuolaimet hankkineet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä ostin Facebookkin nettikirppikseltä :) Löytyy myös eri hevostarvikeliikkeistä kun kirjoitat googleen LG- kuolaimeton tai LG-kuolain

      Poista