Petra Palomäki

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kuulumisia hevonen kerrallaan: Urco

Heti ensimmäisenä iso KIITOS kaikille, ketkä laittoi postausehdotuksia edelliseen postaukseen! Paljon mahtavia ideoita ja nyt sain kunnolla intoo kirjoitella. Ensin kuitenkin nämä postaukset.

Ajattelin kertoa teille yksitellen hieman miten jokaisen hepan kanssa nyt on mennyt. Näin on teidän helpompi pysyä perässä ettei mene tämän lauman hepat sekaisin. Kaikissa postauksissa näette myös hevonen kerrallaan Anniinan upeat kuvat, jotka otettiin torstaina! Aloitamme urcosta.

1.

2.

3.

Kuten hankitreeni-postauksessa tuli selväksi, olen todella paljon tehnyt hankitreeniä minun hevosillani. Urcolle tämä on varsin täydellinen tapa treenata ja kehittää selkäänsä ja heikompaa lonkkaansa. Pelolla keskityn siihen, että vaikka annan hevosen vapaasti ravailla ja laukata, en kuitenkaan pää pystyssä anna painattaa, vaan pitää edelleen tehdä töitä. Urcolla keskityin siihen, että ravin tahti olisi mahdollisimman tasaista ja niin, että tuntuu selkään asti kuinka paljon hevonen tekee takapäälläkin töitä.

4.

5.

6.

Kun Anniina kävi kuvaamassa ajattelin kokeilla taas kangilla menoa. Alkuravit oli todella hyviä pidemmällä ohjalla, mutta silti koko ajan hyvällä tuntumalla. En tiedä onko minulla kanki liian kireällä tai löysällä, kun heti lyhyemmällä ohjalla hevonen ainakin selkään tuntuu painuvan liikaa niska pyöreäksi. Toisaalta, olen pitkään tottunut ratsastaan sitä alas eteen tyylillä ja onhan se totta, että kangella niska nousee ja pyöristyy.

7.

8.

9.

Kysyn nyt teiltä true kouluratsastajilta ja kankiasiantuntijoilta, että miten te laitatte kanget suuhun? Mistä tällainen niskan liika pyöristys voi johtua? Kesällä kisoissa samaa havaittiin ja kokeilin löysentää ja kiristää kankea. Tuntuu, että löysällä kangella se on paaljon enemmän koukussa ja taas hieman kireämmällä ketjulla niska on parempi, mutta pirun herkkä suustansa vaikka kuinka tasaisen käden pitää.

En nyt kuitenkaan aio joka viikko kangilla mennä, tällä hetkellä urcolle on tärkeintä, että se saa kunnolla avata itseään ja käyttää selkäänsä ja aiotaan käyttää hyväkseen tätä hankitreeniä nyt niin kauan kun voidaan. Ottaen tietenkin huomioon, että välissä tehdään palauttavaa treeniä ja kentällä puomitehtäviä (nyt kun pohjatkin sallii). Huomenna on vuorossa taas koulutreeniä ja tällä kertaa kentällä! Jos saan kuvaajaa viikolle, otetaan videoa puomitehtävistä ;)

10.

Miltäs teidän silmään lihapulla PukiMaisteri näyttää? 


6 kommenttia