Petra Palomäki

perjantai 16. tammikuuta 2015

Step by step ....

...we will grow.


Teistä jo joku arvasikin melkein oikein, että mitä uutta me pötkylän kanssa tällä viikolla pääsimme tekemään ja tässä tuleekin paljastus. Anniina tuli tiistaina käymään ja pyysin häntä samalla auttaan minua jos saatais varsan kanssa vihdoin otettua ravi. Meillä on ollut siis ongelma, että yksin en ole millään sitä saanut ottamaan ravia. Tietenkin se ymmärtää jo, että pohkeesta mennään eteen, mutta se on vaan sitä käyntiä.




Nyt otettiin liinan päähän neiti ja Anniinalla oli raippa valmiina apuun jos mun pohjeavut ei riittäneet. Itse en halua vielä kovin selästä käyttää raippaa. Haluan sen itse oppivan menemään eteen pohkeesta eikä vaan raipasta. Anniinalla oli siis vain juoksutuspiiska ja pari kertaa sillä piti tökätä kylkeen kun pötkylä alkoi liikaa kaatuun sisälle ympyrällä. Siitä lähdettiin kokeilemaan ja kappas kyllä se ravi sieltä nousi. Todella nihkeää oli pysyä kokonainen kierros ravissa, joten kokeiltiin irrottaa liina ja minä menin yksin kenttää ympäri.





Neiti hieman jo testailee, että saako hän periksi jos pysähtyy eikä suostu menemään eteenpäin. Siinä vaiheessä minä otan vähän harjasta kiinni (onneks sitä on mistä ottaa kiinni) ja alan rohkaisemaan sitä eteenpäin, kuitenkin sillain, että teen neidille selväksi, että muuta vaihtoehtoa ei siis ole. Muutaman kerran se oikein hurjana "protestoi" kuten muutamassa kuvassa näette, mutta aina minä voitin mikä on tärkeää.







Se oppi yllättävän nopeaa sen, kun maiskutan eteen ja sanon ravi, että silloin ei mennä kovaa käyntiä vaan nostetaan oikeasti SE ravi! Me ravattiin kokonainen kierros ihan yksin ja sillä oli huomattavasti enemmän halua ravata itse eteen "vapaana" kuin liinan päässä. Todella onnistuneesti siis meni homma. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.



Kiukku!



 Onko teillä itsellä tai tutulla nuorta hevosta, joka on myös aloittanut ratsunuransa?



8 kommenttia

  1. Onpas aika mennyt siivillä kun jo pötkylää aletaan ratsastamaan :D Kivaa lukea miten oikein kehitytte ^^

    VastaaPoista
  2. Meillähän Jomina sillon nuorena teki muutaman kerran tuota että pysähty. Mie epäilin et se ei vaan ymmärtäny mitä sen haluttiin tekevän, ja sitä sano kyllä muutkin kun tosta kyselin ihmisiltä :) toisaalta aika pian se rupes sit ihan kusettamaan ku ei vaa viittiny tehdä töitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu meillä neiti oli jo ihan villihousun toisella kertaa :D kyllä nyt mentiin eteen!

      Poista
  3. Mun kotitallilla on 3 v ruuna joka on aloitanut viime vuonna ratsun alkeita. Ravi on jo aikas hyvin jo hallussa ja nyt on laukkatreenien vuoro.

    VastaaPoista
  4. Itselläni on 5 vuotiaaksi kääntynyt shettis ruuna joka tuli meille kolme vuotiaana ja opetettiin se ratsastajaan. Meillä kans aluksi jumahti ravissa mutta pikkuhiljaa se siitä lähti sujumaan :)
    Nyt opetan naapurin 4v lämppäri oria ratsastajaan ja se on ollutkin hieman villimpi tapaus :D

    nukkelis.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. shettikset on ihania jos ne sattuu pahalle päälle :D tsemppiä teillekin!

      Poista