Petra Palomäki

maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 8.Luukku

Kahdeksannen luukun takaa paljastuu....
.... meidän muiden lemmikkien esittely!

Tosiaan hevosten lisäksi meillä onkin muita eläimiä. Meidän talosta löytyy kolme koiraa, neljä kissaa, kaksi kalaa ja yksi hamsteri. Aloitetaan koirista!


Ensimmäisenä esittelyvuorossa on meidän espanjanmastiffi uros Leevin, oikealta nimeltään Startail's King Salomon. Leevi on kuin leijona, kultainen turkki ja kultaiset silmät. Vaikka kokoa onkin liki 85cm ja painoa sen 75kg, on todella ihana luonteinen koira. Leevi on sellainen ikinuori, joka aina rakastaa sitä kun sitä selitetään ja rapsutetaan pyllystä. Tosin, vaikka sr perheelle on kuin halinalle ei ole vieraalla asiaa meidän tontille. Leevi vartioi tallin edessä ja voin sanoa, että kun tuo koira on vihainen niin varkailla ei ole toivoakaan päästä hengissä talliin! Leevi täyttää ensi vuonna jo 7 vuotta ja sehän on jo reippaasti keski-ikäinen koira. Leevillä on todella sporttinen rakenne noin isoksi koiraksi, joten se on helppo lähteä liikkeelle vaikka massaa onkin päällä. Leevillä on valitettavasti krooninen hiivasienitulehdus korvissa. Sitä pitää jatkusti hoitaa korvista ja välillä tulehdukset hellittää ja joskus ne taas palaa.Mutta onneksi lääkkeet helpottaa niin Leevi jaksaa haukkua linnuille kun ne tulee varastaan sen ruokaa ;)


Sitten meillä on espanjanmastiffi narttu Luna, oikealta nimeltään Startail's Black Lady. Leevi ja Luna on samasta kennelistä ja Luna tuli meille, kun kennelillä omistaja sairastui ja halusivat antaa pennut jo tämän rodun omistaville ihmisille ja niin meidän isä päätti yhtenä iltana tuoda meille yllärin ja Luna saapui :) Luna on kunnon tankki, se näyttää aivan liian ylipainoiselta, mutta kun nostaa selästä nahkaa niin se venyy ja venyy ja venyy :D Lunalla on siis aivan liian iso puku omaan kokoonsa nähden. Luna on luonteltaan super kiltti, rakastaa rapsutuksia ja on paljon rauhallisempi kuin Leevi. Omalle reviirilleen muilla nartuilla ei ole mitään asiaa, kaikille muille se on ihan symppis, paitsit tietenkin myös vieraille ;) Lunalla on nyt ikää 5.vuotta.



Isojen koirien vastakappaleena on meidän Vikke, eli Länsiylämaanvalkoinen terrieri (westie), oikealta nimeltään Cerril Havluv Kopec. Vikke saapui meille kun meidän entinen westie menehtyi äkillisesti, ja oli aika ostaa uusi terrieri taloon. Löysimme viken, joka oli koko Suomen vapaa uros pentu sillä hetkellä ja kävimme sen hakemassa. Vikke on siis todella erikoinen persoona (eihän se muuten meille sopisi :D). Sitä sanotaan kusiruiskuksi, rotaksi, kusimassiksi ja nimet viitaa sen merkkaamiseen. Se osaa olla siisti, mutta heti jos kissat on sisällä niin se protestoi sitäkin pissaamalla aina johonkin sohvan nurkkaan tms... Vikke on tyypillinen kissoja jahtaava koira, ei pysty niitä sietään mutta loppujen lopuksi taitaa niistä hieman tykätä ;) Vikke on luonteeltaan todella hellyyden kipee, mielistelee todella paljon ja samalla on niin olevinsa uros ja rohkea vaikka pian meneekin pupu pöksyyn. Se seuraa meidän isää ihan minne vaan, nukkuun sen puolella sängyssä ja koko ajan valppaana mitä meidän isä teke ja minne menee. Taitaa olla isin koira ;)


Koirien lisäksi meillä on neljä kissaa, Lilli, Sepe, Valtsu ja Viivi. Lilli on meidän vanhin kissa. Se on ollut äiti jo neljä kertaa ja se rakastaa olla äiti. Lilli on arka, mutta pennuillensa todella äidillen ja hoitaa ne erittäin hyvin. Sepe ja Valtsu on meidän tämän kesän syntyneet poikakissat ja ne ovat kunnon laiskamatoja. Sepe on iso kolli, hieman arempi kuin Valtsu mutta rakastaa myös löhöilyä ja sitä, että saa makoilla sohvalla jalat pitkällä ja nauttii olostaan. Valtsu on nuoresta iästä huolimatta paikan kinggi. Se ei välitä kestään, tekee mitä haluaa, syö koska haluaa ja on mielestään kuningas. Valtsu haluaa olla huomion keskipisteenä ja rakastaa myöskin löhöilyä takan edessä Sepen kanssa. Viivi on meidän tallikissa. Ikää sillä on jo reilu vuoden. Viivi on vähän sellainen kissa joka pitää hieman yksinäisyydestä, mutta viihtyy todella hyvin tallilla hevosten kanssa. Pitää hiiret loitolla ;) En löytänyt nyt koneelta hyvää kuvaa Viivistä ja Sepestä, saatte ne joskus toiste. Sepe on oranssin värinen ja viivi musta/valkoinen kisu :3

Lilli
Valtsu

Sitten meillä on pari kalaa ja meidän uusin perheenjäsen Pamsu eli Pamela The Hamster :D Pamsu on aivan valloitan söpö hamsteri ja sitä on aina ihana katsella kun se puuhailee ja juoksee pyörässään. Pamsu tykkää kun sitä rapsuttaa kyljestä ja häntä menee saman tien pystyyn ja neiti seisoo paikallaan ja nauttii rapsutuksista ;)



Onko teillä paljon lemmikkejä?



6 kommenttia

  1. Voih, isot koirat on niiin.. <3 Mulla löytyy kaksiosta seitsemän eläimen lauma, lisäksi äidin luona on kaksi koiraa. Joskus vielä haluan kans espanjanmastiffin, tai jonkun muun laumanvartijarodun, ne vaan on niin upeita :)
    http://tassutelllen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ihania lemmikkejä teillä :) Mulla on vain yksi kissa ^^ Olisi kiva jos laitat myöhemmin niistä kahdesta kisusta vielä kuvan?

    VastaaPoista
  3. Enpä olis ensivilkaisulla uskonut että noista kahdesta koirasta musta on narttu! Onpa jytky! :D hienoja koiria:) ja voi elämä miten tuo hamsteri on sievä!^^

    VastaaPoista
  4. Suloisia otuksia ovat kaikki :) koirallani on myös krooninen korvatulehdus jota lääkittiin montavuotta jos jonkinmoisilla lääkkeillä. Apu löytyi lopulta Otodinen korvahuuhteesta johon on valmiiksi sekoitettu eläinlääkärissä kortisooni. Sillä kerran viikos putsaa. Meillä on pysynyt tulehdukset poissa nyt tämän avulla.

    VastaaPoista
  5. Ihania eläimiä teillä :) Oletteko kokeilleet ruokavalion muuttamista hiivaongelmaan? Usein viljat aiheuttavat hiivatulehduksia korviin ja/tai tassuihin. Raakaruokinnasta on monet koirat saaneet avun hiivaongelman poistumiseen. Miten teillä koirat syö? :)

    VastaaPoista
  6. Mukavan kuulonen blogi ja todella upeat hevoset :) liityin lukijaksi!
    Meidän perheestä löytyy:
    Hevoset
    20v lv tamma Minni
    5v shettis ruuna Toippa
    Koirat
    5v sekarotuinen Rico
    2v saksanpaimenkoira Rocky
    1,5v samojedi Jade
    Kissat
    3v Myy
    8kk Oliver
    Kanit
    4v Musti
    3v Felicia
    1,5v Nappi
    6kk Sumu

    Sekä 5 kanaa ja kaksi viikkoinen tipu
    ja viellä vajaa vuoden ikäinen talvikko hamsteri Rambo

    Onhan noita ötöjä, kesällä olisi tulossa viellä lampaita!

    nukkelis.blogspot.fi

    VastaaPoista