Petra Palomäki

torstai 4. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 4.Luukku

Neljännen luukun takaa paljastuu....
.... meidän tavoitteet ensi vuodelle!

Ensi vuodesta on tulossa muutoksien ja uusien tuulien vuosi. Olen tässä pikku hiljaa oikeasti tajuamassa sen,  että zeuksesta pitää luopua, jotta saan unelmavarsani maaimalle ja sille tilaa. Tietenkin varsa tarvitsee oman boxin vasta loppu vuodesta kun vieroitetaan emästä, mutta silti pitää luopua zeuksesta kun aika ei kaikkiin riitä. Pötkylän haluasin ennen myyntiä vielä laittaa kunnolla satulaan, eli osaisi kaikki perusasiat ennen myyntiä, mikä tällöin helpottaa tilannetta.

Vaikka muutoksia tulee niin silti meillä on uffen kanssa toivon mukaan jälleen kunnolla kisakauden aloitus alkuvuodesta. Meidän uusi satula saapuu ensi viikolla ja tämän myötä päästään jälleen kunnolla hyppään. Uffen kanssa emme enää tähtää esteillä sinne 100cm luokkiin vaan todennäköisesti jäädään sinne 90cm tasolle, ellei se taas löydä itsestään sen rohkeuden mennä isompia luokkia. Mutta pääasia on, että meillä on jälleen hauskaa ja tehdään kaikki hevosen mukaan. Kenttää haluaisin vielä ensi kaudella mennä tuttaria ja se on sitten siinä. Uffe jos tekee ensi kaudella hyvän kenttäkauden jätämme maastoesteet kisakalenterista kokonaan pois, sillä ikää uffella on ensi vuonna jo 14 vuotta ja kinnerpatit veroittaa hyppäämistä epätasaisella pohjalla. Sen näkee tietenkin vasta ensi vuonna kuinka homma lähtee etenemään!


Urcon kanssa jatketaan nyt jälleen kuntouttamista ja siitä mihin jäätiin muutama kuukausi sitten. Toivon mukaan ensi kaudella päästäisiin jälleen aluekoulua menemään ja otan oikeasti tavoitteeksi mielummin sen lastauksen kuin kisoihin lähdön, koska ilman sitä ei kisoihin päästä. Olisi upeaa päästä sen kanssa maastoileen yksin oikein kunnolla, uittaan, tehdä kaikkea erilaista!

Zeuksen kanssa pidetään hauskaa niin kauan kun voidaan. Se on niin upea hevonen, vaikka ei ole mikään hyber liikkeinen kouluori niin kuin urco, on se silti niin mahtava hevone  harrastaa lajissa kuin lajissa! WE:tä käydään vielä muutamia kertoja harjoittelemassa valmennuksissa :)


Tessan kanssa sen tavoitteet on saada varsa niin, että molemmat on terveenä ja kun kaikki on tasoittunut ja varsa hieman kasvanut, aletaan jälleen kunnolla loppuvuodesta treenaan. Tessalla on kuitenkin vielä pitkä kisaura edessä ja se on tessan aika kohta siirtyä uffen saappaisiin varsinkin kenttä puolella!

Unaivan kanssa tehdään samoja perusjuttuja kuten nytkin, jalan mukaan mennään. Jos on hyviä päiviä käydään maastoilemassa ja vaikkapa puomeja kentällä, jos jalalla on huono päivä kävellään maastossa. Mamma saa elää hevosen elämää ja haluan vaan taata sen, että sillä on hyvä olla, se on minulle tärkeintä :')


Pötkylä alkaa alkuvuodesta ravaan ja laukkaan sillä nyt se on jo kasvanut jo aika hyvin, en halua kiirehtiä sillä se on kuitenkin poni kokoinen ja minulla on hevosteni kanssa periaate, että mielummin hitaasti mutta varmasti kuin kauhean nopeaa eteenpäin. Nyt me etsitään uutta satulaa, sillä vanhalla aloituspenkillä ei pysty ravaan, koska on tehty tynnyriponille mitä pötkis ei ole :D jos joku tietää jotain mw/wide yleis/koulusatulaa 16" ja halvalla (max 400e) saa laittaa viestiä petrinha_kiki@hotmail.com ;)

Kevät aika tulee olemaan oman kuntoni kannalta vaikeaa, sillä kisat on 18.-19.4 Helsingissä ja kroppa taitaa olla huhtikuussa aika kovilla dietin takia, mutta onneks en vedä itteeni siihen kuntoon, ettenkö mun karvaturpia jaksaisi hoitaa. Mielummin hieman "pullukampi" kisoissa, kuin ratsastamatta ;)

Tässä hieman suunnittellua, sillä minulla on motto: Elä päivä kerrallaan ja nauti siitä. En halua liikaa suunnitella sillä elämässä kaikki tuppaa muuttumaan matkan varrella. Tässä loppuun vielä ihania sanoja, jotka pitävät täysin paikkaansa 



6 kommenttia

  1. Kui myyt juuri zeuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska se on minulle vain harrastekäyttössä. Sillä ei ole yhtä hyvää hyppykapasiteettia kuin uffella tai tessalla ja ei ole lähellekään niin hyvää liikettä kuin urcolla. Unaivaa ei myydä koskaa sen taustan takia. Se on joko pötkylä tai zeus myytävä, kumpi nyt ensin menee :)

      Poista
    2. Zeuksen luonteen plussat ja miinukset? Missä hintaluokassa suunnilleen pyörii? Olen hankkimassa uutta hevosta alkuvuodesta ja voisin olla kiinnostunut, mikäli se on sopivan hintainen ja muutenkin natsaisi :)

      Poista
    3. Plussat: kuuliainen, nöyrä, oppii nopeasti, kiltti hoitaa, rohkea hyppääjä, helppo mutta ei automaatti. Miinukset: lastauksessa laiskamato, eli pitää työntää traikkuun :D, maastossa saatta villiintyä (ei mitää rodeoa tms ehkä pikku pukkeja) , liikettä vaan A:han asti (meille miinus), ei saa jättää takkeja tms ulottuville kun se tuhoo ne :D, vaatii omistajalta kärsivällisyyttä mutta antaa kyllä palkaks todella paljon takasin. En myisi ellei olisi pakko. Hintaluokka +- 8000e :)

      Poista
  2. Ajattelitko ostaa mitään muita heppoi kun lusitanoja tai silleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe millä rahalla ja ajalla ;D tesaan varsa on mulle nyt se hankinta ei mun toivon mukaan tartte 10 vuoteen uutta hevosta hankkia ;)

      Poista