Petra Palomäki

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Klippausta ja Villen kouluvalmennusta


Sain vihdoin viikolla ostettua uudet terät klipperiin ja pääsin eilen heti testaamaan zeukseen. Herralta lähti niin tajuton määrä karvaa, että olisin saanut koko kylälle villapaidat siitä tehtyä...Päätin tehdä sille taas kaksi tähteä pyllyyn, kun ne sille niin hienosti viimekin vuonna sopi. Zeus kun on vähän välillä tuollainen stara ;)
Kun sain sen klipattua, päästin sen kentälle juokseen ja nappasin muutaman kuvan. Mun järkkäri on liian hyvä mulle enkä osaa sitä käyttää, niin siksi ei tämän kummoisempia kuvia tullut. Olen ajatellut vaihtaa Canoniin kun niin paljon hyviä kokemuksia siitä, enkä itse tarvitse mitään ammattilaisen kameraa, sillä haluan vain kuvata oman ilonin vuoksi heppojani.


Olimme uffen kanssa perjantaina Vaurion Villen kouluvalmennuksessa ja taas kerran aivan huippu valmennus takana. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Ville uffen näki ja hän tykkäsi myös siitä todella todella paljon. Vaikka uffella ei nyt ole niin hyvää liikettä kuin esim. urcolla, Ville kehui, että ei sen ravi kyllä yhtään hassumpi ole, kun se kuitenkin näyttää hyvältä kun sen moottorin saa liikkeeseen.

Tehtiin alkuun taas ympyrällä hieman fiilistelyä ja Ville pääsi näkemään vähän miten uffe liikkui ja käyttäytyi. Hän sanoi heti, että uffe vaikuttaa todella kuuliaiselta hevoselta ja sitähän se on! Ympyrällä mentiin ravi-käynti siirtymisiä ja haettiin sitä aktiivisuutta varsinkin sinne takapäähän.


Siitä lähdimme tekemään maneesin jokaiseen kulmaan voltin, jonka jälkeen pitkällä sivulla piti tehdä käytiin siirtyminen. Käyntiin siirtyminen ei ole niin helppoa kuin luulaan ,harjoittelimme hevosen kokoamista juuri ennen siirtymistä, jotta käynti lähtisi heti rullaan hyvin eteen eikä vain töksähtäisi käyntiin. Uffe tajusi homman jo parin kerran jälkeen ja ei tarvinnut kuin hieman rutistaa vatsalihaksilla niin hevonen kokosi itseään. Tämän jälkeen vaihdettiin siirtymiset siihen, että voltin jälkeen siirryttiin suoraan avotaivutukseen. Tässä vasempaan kierrokseen uffe oli super hyvä, mutta oikeaan tuli ekoilla kerroilla hieman sitä, että uffen takaosa lähti kohti maneesin seinää ja etupää pysyi uralla. Kun pidin ulkoasvut tuntumalla hevonen ei päässyt karkaamaan ja saatiin todella hyvää avoa tehtyä.

Laukassa mentiin ensin ympyrällä ja haettiin uffelle sitä, että se kantaisi itseään paremmin. Taas jälleen sillä samalla menetelmällä eli kun taivutan niin päästän ja kiitän, näin hevonen oppii kantaan mielellään itseään voltilla. Tehtiin taas kulmassa voltti, jonka jälkeen lähdettiin pitkällä sivulla pidentämään laukkaa ja ennen kulmaa kokoaminen ja voltille. Ville kehui uffen suoruttaa, että edestä kun katsoi lisäämistä niin hevonen pysyi hyvin koko kropastaan suorana menossa eteenpäin. Ei tarvinnut kun käyttää muutaman kerran sitä ota päästä - tekniikkaa voltilla, kunnes lisätyn laukan jälken voltille meneminen vaati vain minun vatsalihaksien rutistus ja pieni taivutus ja hevonen kokosi ja kantoi itseään voltin läpi. Aivan super fiilis!


Ensi kerralla Ville ratsastaa uffen, sillä haluan, että ammattilainen läpiratsastaa uffen ja Villen helpompi sitten jatkossa neuvoa meitä miten pitäisi tehdä :) Olen niin tyytyväinen, että Ville käy meitä valmentamassa täälä, sillä sen valmennuksista olen kyllä aina tullut kotio hyvällä mielellä !

Ja kuka odottaa huomenna avautuvaa Joulukalenterin 1.Luukkua? ;)

6 kommenttia

 1. Hirmu hyviä kuvia! Zeus on tosi tumman näkönen muistin et olisi ollu vaaleampi :) huomista odotellen (:!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella tumma talvisin! Ja toi kamerakin hieman tummentaa enemmän, mutta aika tumma on ;) Hienoa!

   Poista
 2. Mä ainaki ootan innolla jo marraskuusta lähtien kaikkien blogien joulukalenteriluukkuja! Ei niitä voi vaan vastustaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana tietää! Annat motivaatioa minun tehdä näitä ;)

   Poista