Petra Palomäki

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ilman satulaa ja liinatyöskentelyä

Uffella ei nyt ole satulaa, olen nyt joka päivä etsinyt ja etsinyt nettiä ympäri ämpäri jos löydän uffelle hyvän uuden estesatulan. Onni on, että uffelle menee niin monet mallit niin voin olla nirso, ei siis tarvitse valita sitä mikä sopii vain hevoselle, vaan saan valita myös sellaisen mikä sopii uffelle ja omaan kankkuun ;)

Kaikkia erilaisia ollaan kokeiltu ja nyt kokeillaan devoucoux, amerigoa, antaresta jne, koska haluan laadukkaan penkin. Sen tiedän, että Suomesta sitä satulaa tuskin tulen ostamaan, ellen löydä hyvään hintaan. Täälä hinnat on niin korkealla, että jostain super kuluneista butetin penkeistä pyydetään yli 1500e vaikka en 500e maksaisi kunnosta, vaikka kuinka butet merkkinen olisikaan... Nyt siis sovitetaan kaikki mahdolliset mallit ja leveydet ja jos yksi satula täyttää kriteerini, niin laitan viestiä tuonne ulkomaille eteenpäin. Portugalistakin voin saada esim aivan upo uuden brunon 500e halvemmalla...kun täälä sillä hintaan myytäisiin jo hyvin käytettyjä..

ikävä tätä <3
Joten tässä nyt ollaan menty ilman satulaa. Eilenkin kävin maneesilla tekemässä vähän puomityöskentelyä ympyrällä, eli etäisyyksiä ravissa ja laukassa ja rytmin säilyttämistä. Oikea kierros vaikeampi, mutta saatiin neitiä siinäkin hyvin asettuun ja antaan periksi ;) Nyt on kyllä pakko myöntää, että takapuoli irtisanoi itsensä nyt muutamaksi päiväksi ilman satulaa menosta, joten nyt mennään sitten rungottomalla. Sillä en saa niin hyvin itseäni uffen ympäri avuille, mutta ainakin säästyn rakoilta :D auts, mutta pääasia, että hevonen teki hyvän ja onnistuneen treenin. Mitä sillä väliä jos ratsastaja _vähän_ kärsi siitä :D

Nyt on kelit taas ihanasti suosineet, ei ole satanut kaatamalla koko ajan vaikka onkin tuulinen sää. Viimekin viikolla oli niin jäässä kaikki, ettei mitään pystynyt tekemään. Urco teki eilen liinassa ravipuomeja ja haettiin sitä rentoutta sinne selkään ja niskaan. Vasempaan kierrokseen muutamia pukkeja kun pyllyssä vähän mukamas inhotti tuo pessoa, mutta nopeasti se antoi periksi ja kulki niin rennosti. Vitsit kyllä hevonen sai tuhannesti kehuja juoksutuksessa. Laukka oli alas eteen menevää, selkä pyöreänä.


Itse en pidä juoksutusta sellaisena, että pyöritetään hevosta vaan liinassa ja that's it. Teen kaikki samalla tavalla ja vaadin hevoselta kuuliaisuutta vaikka en ole sielä selässä. Ääneni ja raippa toimii pohkeena ja käskynä. Raippaa toki ei pysty sillain käyttään muuta kuin heiluttamalla sitä, sillä hevonen on niin kaukana, ettei ole pelkoo osumisesta :D vaadin hevosiltani kunnon työskentelyä myös liinassa. En nää järkeä pyörittää hevosia ympyrää tekemättä mitään. Minä vaihdan useasti suuntaa, pyydän siirtymisiä ja minulle tärkeintä, en pyöri samassa kohtaa, vaan kuljen koko kenttää laidasta laitaan. Välillä pienempää volttia, välillä isompaa, tempon lisäyksiä ja lyhennyksiä. Minulla saattaa mennä kauemmin juoksutuksessa kuin ratsastuksessa, sillä näen koko ajan miten hevonen työsnkentelee ja osaan ennakoida niiden liikkeitä. Että jos luulette välillä, että "juoksuttelen vaan heppoja" se ei sitä tarkoita, yhtälailla ne sieläkin joutuu töihin ;)

Miten te juoksutatte hevosianne?

Zeuksella on harjoitusestekisat lauantaina ja Anniina tulee kuvaileen huomenna meitä kun ratsastellaan (joten saatte huomenna tai perjantaina ison kuvapostauksen taas!). Tänään zeus tekee sileellä töitä, vähän ravipuomia alle ja huomenna otetaan vähän hyppyjä. Luokka on kuitenkin vaan 80cm, joten en halua liikaa hevosta ratsastaa, sillä ei tuo korkeus siltä paljon vaadi. Mennään taas pitämään hauskaa kuten viimeksi, eikös se sitä varten tämä ratsastus ole tehty ;)?

Minä lähden nyt siivoamaan karsinat ja siitä suuntaan Tampereelle mun valmentajan poseeraustreeneihin. Ekat sellaiset ja jännittää mitä valkku sanoo minun kunnostani. Jos haluatte seurata minun treenaamista käy klikkaamassa TÄÄLTÄ :)


8 kommenttia

  1. Sama probleemo täällä! Tosin satula on "löydetty" (=tilattu), mutta se saadaan vasta joulun jälkeen! Huoh, nyt ilman satulaa ja juoksutusta sinne asti. Toistaiseksi persus kestänyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä kans veikkaan että tilaan ulkomailta halvemmalla :D

      Poista
  2. Oletko ajatellu mittatilaus satulaa? Oleto soitellu satula autofirmoille? Tuo auto juttu siksi vain että voisit samalla käydä läpi monet vaihtoehdot ja samalla tarkastaa mutten hevostenkin satulat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen harkinnut, satula-autot käyty läpi mitä tarjolla mutta heiltä tuskin satulan ostan sillä hinnoissa on liian paljon extraa .. ;) meidän hevosilla on käytössä samat satulat kun samanlaiset selät melkein kaikilla. Saa romaanilla paljon aikaan, ja ilmankin sopii hyvin :)

      Poista
    2. Ehdotin siis sovitus mielessä tuota satula-autoa.

      Poista
    3. olen niin monesta kuullut huonoja puolia,että luotan enemmän ei virallisiin sovittajiin, sillä monet valitettavasti menee siihen, että haluavat vaan myydä vaikka ei loppujen lopuksi penkki sovikkaan. Ja uffella niin helppo selkä että itsekin osaan katsoa onko satula hyvä vai ei :)

      Poista