Petra Palomäki

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Zeus koulukisoissa!

Oltiin eilen lauantaina Porin Ratsastuskeskuksen järjestämissä harjoituskoulukisoissa. Päätin ottaa zeuksen sinne mukaan, sillä urcolla on 15.8 Ville Vaurion kouluvalmennus ja 16.8 Niinisalossa aluekoulukisat, joten sai olla yhden viikonlopun "vapaalla".

1.
2.
3.

Zeus matkusti todella hyvin kisapaikalle ja kisapaikallakin käyttäytyi todella hyvin. Tietenkin se ilmoitti itsestänsä muutamia kertoja, mutta ei mitenkään häirinnyt työntekoa ja käsittelyä. Verkassa vaikka välillä hirnahti keskittyi silti omaan työhönsä.

4.
5.

6.
7.
Aloitin verkassa ihan pitkillä niskalla alas eteen ravaamista, rentoutta ja hieman herättelin sitä pohkeella. Siitä kun alkoi heppa tuntuun hyvältä lyhensin ohjaa ja alettiin ottaan laukkaakin samaan. Laukka eteenin ihan hyvin, vaikka volteilla hieman oikealle vielä kaatuikin pohkeen päälle. Ravissa tulikin jo hyviä pätkiä, kun se keskittyi ja teki hyvin töitä!

8.
9.
10.
11.
Starttasimme luokan HelppoB:3 eli pitkällä radalla ja lähdimme ensimmäisenä. Heti kun päästiin radalle zeus meni tahmeaksi ja taisi sitäkin hieman jänskättää. Sain aika paljon sitä pyytää eteen koko radan aikana. Volttikaheksikko meni hyvin, nelikaarisessa kiemuraurassa itte tein huonot tiet, mutta ei silti veroittanut paljoa pisteistä. Laukka oli ok. Sain tosin paljon käskeä eteen, mutta meni kuitenkin ihan hyvin. Käynti oli rentoa mutta pitkin ohjin olisi saanut uskaltaa enemmän mennä alas eteen. Rata meni siis ihan siististi läpi. Pisteitä tuli 65,25% ja tällä luokan voitto! (vaikka meitä ei nyt montaa ollutkaan).


12.
13.
14.
15.
16.
Oli kivaa olla sen kanssa taas kisoissa :) jos me nyt kierrettäisiin niitä seurakisoja sen kanssa ja JOS menisi niin hyvin, että kenttäkisoissa harrastetta starttaisimme? Saa nähdä, toisaalta, alueluvalla voitaisiin koulua B:tä kisata aluetasolla, esteitä ei ihan :) Niskaa pitää vielä saada paljon rennommaksi ja nyt otetaan taas säännölliseksi se, että käydään kaksi kertaa viikossa pellolla tekemässä mäkitreeniä (jos keli sallii!). Meillä on sellanen hyvä aika iso ylämäki yhdellä pellolla missä saa hyvin tehtyä pyllytreeniä. Rakennan kentälle jotain puomitehtäviä millä saa takapäätä enemmän jumpattua. Onko teillä vinkkejä miten saa enemmän voimaa taakse? :)

17.
18.
19.
20.
21.

Mikä oli lempikuvanne?



12 kommenttia

  1. Ihan mahtava harja hevosella! Todella hienon näköinen! :)

    VastaaPoista
  2. Jotta takapää työskentelisi paremmin kannattaa tehdä paljon siirtymisiä askellajissa ja askellajien välillä
    esim 3 askelta käyntiä 5 askelta laukkaa ja taas 3 askelta käyntiä 5 askelta laukkaa ym.

    Myös vastalaukka on hyvä harjoitus takapään vahvistukseen. =)
    Treeni-iloa!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut hyvin menneestä radasta :) Mun lempparikuva on ehkä toi 11. !

    Nopeat siirtymiset ja mäkijumppa on tosiaan tehokkaita takaosalle, samoin kuin esim. puomi-kavaletti-puomi-kavaletti tehtävät. Tsemppiä treeniin !

    VastaaPoista
  4. On sulla hieno mies :) mäkitreenit (varsinkin käynnissä ja ravissa!) kavalettijumppaa, pyytää kunnolla liikkumaan takaa pienissä pätkissä niin että saisi oikein "potkaisemaan" vauhtia, pienet revittelyt mäkiin (laukassa joskus), siirtymistreeniä niin että vaatii koko ajan olemaan alhaalla.

    VastaaPoista
  5. Hienoja kuvia, mutta olisivat vielä hienompia jos tuo vesileima ei olisi läntättynä suoraan tuohon keskelle (ette pääse oikeuksiinne!). Ymmärsin, että nämä kuvat on ottanut sama henkilö kuin aiemmankin postauksen, mutta niissä ei kuitenkaan vesileimaa ole??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On juu...kun Enna muokkaa ja laittaa omille sivuille noi tulee valmiiks. En muistanut pyytää ilman. Viime kuvat muokkasin itte kun laitoin ne kisojen jälkee suoraa koneelle :)

      Poista
  6. Kauniita heppoja teillä! Onko teillä oma talli vai vuokraatteko karsinapaikat? Hyvää syksyä! -Noga

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) meillä on oma talli. Yksi tallipaikka on vapaana :)

      Poista
  7. Kaikki oli kivoja mut noi häiritsee noi kirjotukseh ton kuvan päällä..

    VastaaPoista
  8. Vähän hauskaa näin sut noissa kisoissa!!! :)

    VastaaPoista