Petra Palomäki

lauantai 16. elokuuta 2014

Ville Vaurion kouluvalmennus

Oltiin eilen urcon kanssa Vaurion Villen kouluvalmennuksessa niinisalon maneesilla. Kotona lastaus sujui ongelmitta, käveli melkein suorilta koppiin. Heidi oli auttamassa minua urcon kanssa :)

Oltiin maneesilla jo hyvin ajoissa jotta kävelin sen kanssa ennen kun muut hevoset tulivat. Noh, kun kaverit saapuivat herra sai jonkun slaagin jakkaran kanssa ja ei meinannut uskaltaa mennä maneesin päätyyn ollenkaan...

Aloitettiin valkku sillain, että mentiin ensin vasempaan kierrokseen juuri sielä pahassa päädyssä isolla ympyrällä. Joka kerta kun urco pelkäsi tehtiin ravissa avoa ja Ville neuvoi, että jos hevonen jännittyy antaa sen olla ja minun pitää vaan itse jatkaa ratsastusta ja pysyä rentona. Tämä on siis helpommin sanottu kuin tehty :D
Kuitenkin monien ympyröiden jälkeen urco alkoi rentoutumaan vaikla välillä jännittyikin edestä. Sama tehtiin toiseen suuntaan, avoa pois pahasta tilanteesta,  itse rauhallisena,  nopeita puolipidätteitä kun hevonen alkaa karkaamaan tilanteesta pois ja heti palkita jos pidätteet meni läpi. Nämä alkoivat onnistuun todella hyvin!

Sitten otettiin uralta pois päin pelkkää suoraa tietä, eli vähän niin kuin mentäisiin kohti tuomaria. Alkuun mentiin sellaista banaanimallia ja käyntiin siirtymiset olivat ok mutta käyti taas ässä kiemuraa. Taas kun itse en välittänyt siitä vaikka urco jännittää tai huuta, minä jatkan omaa ratsastussuunnitelmaani eli menen suoraan, kädet hyvin yhdessä ja rentona. Otettiin sitten käyntisiirtymisien tilalle pysähdys. Nämä meni ihan ok, kunhan itte muistan olla rento! Tähän lisättiin se pysähdys 4s ja peruutus 4 askelta. Peruutus meni oikein hyvin ja itte muistan pitää vasemman pohkeen hyvin tuella ettei lähde karkaam pylly vasemmalle.

Otettiin sitten molemmista suunnista koko rata leikkaa keskiravia. Nämä meni todella hyvin ja saatiin ensimmäisenä sitten siirtyä käyntiin ! :))

Laukassa tehtiin samaa ympyrällä, eli haettiin rentoutta ja oikeaa rytmiä. Ville sanoi, että urcolla on hyvä takapää joten jos radalla alkaa jäkittään ei muuta kun eteen niin ei näytä tuomareille että laukasta menee aktiivisuus :) mentiin myös koko maneesia laukassa tehden hyvät kulmat ja jestas lopussa urco menikin jo hyvin ja kuunnellen!  Muutama pätkä jännittyneenä, mutta paljon paremmin kuin alussa!! Jes!

Tänään lauantaina meillä oli Niinisalossa aluekoulukisat. Starttasimme helppoB:3 ja helppo:A FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille :) kisat meni aika hyvin mutta elämäni rankimmat kisat! Niistä huomenna lisää! ;)

2 kommenttia

  1. Kivalta kuulosti valmennus :) Innolla odotetaan kisapostausta ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Odottelen vielä muutamaa kuvaa postaukseen niin olisi kivempi ;) meni hyvin ja huonosti :D

      Poista