Petra Palomäki

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Luvia aluekoulu 29.6

Oho, olen ihan kokonaan unohtanut tehdä tämän kisapostauksen Luvian aluekoulukisoista!! 
Nyt kuitenkin lyhyesti ja ytimekkäästi koko kisaraportti! :)


Startattiin ensin uffella helppoB:0 luokka ja meillä oli startti vasta siinä 12 aikaan aamupäivällä. Lähdin verkkaan uffella ja se tuntu aika hyvältä!  Ei vetänyt mitään hernettä nenään ja olikin aika hyvin koko ajan kuulolla ja avuilla.




Kun päästiin radalle mä lässähdin ja oma istunta meni aivan päin mäntyä. En tiedä jännitinkö vai mikä oli, mutta ei sujunut. Uffe oli ihan ok radalla,  vetelä ja aivan erilainen kuin mitä verkassa, ja hyvinkin johtuen siitä, että minä lässähdin niin myös hevonenkin meni veteläksi... keskiravi oli ihan hyvää, mutta ei vissiin riittänyt tuomareille kun antoivat sitä 6 pitkin rataa. Loppukommenteissa olikin että ratsastajalle lyhyemmät ohjat, hevonen aktiivisemmaksi niin hyvä tulee. Prosentteja tulikin 61,800% joten siinä todiste teille, jotka luulette, että uffe on automaatti ja saa aina huikeita pisteitä..tervetuloa kokeilemaan! Sijoituttiin kuitenkin sijalle 6! :))



Sitten oli vuorossa meidän eka yhteinen A:n startti, eli helppoA:10. Starttasin ensimmäisenä ja mua jännitti! Verkassa otin ne lyhyemmät ohjat, hevonen paremmin paketiin ja aktiivisemmaksi ja pohkeenväistöt sujumaan. Hevonen oli super! Sitten me oltiinkin jo menossa radalle!



Kun päästiin radalle kaikki alkoi hyvin, kunnes tuli ensimmäinen pohkeenväistö. Uffe säikähti kesken väistön hevosta,  joka yhtäkkiä ilmestyi kentän vieressä olevalle tielle jostain puskien takaa... noh, keskiravi kohti tietää oli todella jännittynyt,  sillä se kyttäsi koko ajan sitä hevosta,  että mistä se tuli ja koska tulee mukamas päälle...huoh. Sitten minä mokasin ja pahasti....takaosakäännöksessä, lähdinkin tekemään käännöstä ensin oikealle kun piti mennä vasemmalle! MIKSI?? Verkassa menin koko ajan oikein jq radalla tulee black out? Voi hyvää päivää.... keskilaukka ei lähtenyt ollenkaa, ja oikealle täyskaarto laukassa tuntui,  kun olisin mennyt nato-ohjuksella kohti ääretöntä ja sen yli , jonka vuoksi vastalaukka oikealle meni aivan päin mäntyä..... eli rata meni huonosti. Ok meidän eka helppo:A mutta silti...taas mokasin! Pisteitä tuli 57,6% ja ei niistä kovin paljoa saa olla ylpeä ainakaan itsestäni! Hevonen meni kyllä taas hyvin ja jaksoi mennä, mutta olisi sekin saanut vähän olla rohkeampi radalla ja antaa muiden heppojen olla...mutta kyseessä on herra Siika :D




 Huomenna kuulumispostausta meidän hepoista! Nyt meillä alkaa heinänteko, joten tämä viikko on aika kiireinen, mutta yritän päivittää miten menee! Käykää katsomassa mun treeniblogista, mitä minulle muuten kuuluu heppojen lisäksi! :)



4 kommenttia

  1. Aina ei voi voittaa ;) Uffe on kyllä hienon näköinen!

    Mistä toi sun kisatakki on? Hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi ei, mutta jos itte vaan oppis ratsastaan! :D hööksistä kaikki ostettu mitä mulla päällä! :)

      Poista
  2. Sait kyllä paljon säälipisteitä tuollaisella radalla..
    Teillä on Uffen kanssa aika paljon töitä, jos meinaat sen kanssa muita HeA ratoja kilpailla.
    En tarkoita pahalla, mutta videolla hevonen ei rehellisesti ole edes peräänannossa, ei kanna itseään eikä sillä ole tasapainoa vastalaukoissa - laukka ei pyöri. Molemmat takaosakäännökset se myös ruuvasi.
    Kannattaa hioa pieniä yksityiskohtia, kasvattaa hevoselle voimaa jotta se jaksaa kantaa itsensä läpi helppo An radat. Nyt kokoamisastetta ei nimeksikään, mitä vaaditaan jo kuitenkin HeA luokissa.

    Malta rauhassa treenata, ei teillä ole kiire. Hio myös paljon siirtymisiä ja ratsasta tiet tarkemmin, se tekee jo paljon.

    -Malla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta :) uffen kinnerpattien takia laukka on aina ollut ongelma...sitä on työstetty ja työstetty mutta ei vaan jaksa kintereiden takia. Tarkoitus ei ole siis jatkaa kovin montaa A:n rataa sillä urco saa hoitaa ne. Hevonen ei kanna itseään sillä mä en vaatinut ja itse ratsastan aivan päin mäntyä. Mutta nää koulukisat on vaan tällasia pakollisia, jos ei A onnistu niin ei sitä tartte väkisin vääntää :) sitä varten on urco jolle tällanen on helppo nakki ;)

      Poista