Petra Palomäki

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kuulumisia!


Paljon on ehtinyt tapahtumaan heppojen kanssa ja uffella ollaan ahkertasti treenattu kohti viikonlopun Niinisalon kenttäkisoja!

Urcon kanssa on mennyt nyt tosi hyvin! Sillä on vissiin joku positiivisuusviikko menossa, joten nautitaan tästä! :D Viime tiistaina menin sillä kangilla piiiitkästä aikaa kentällä. Viimeksi tainut mennä ennen kun saikkuili pitkään! Siis se tunne, kun otat ohjat käteen. Wow. Ei muuta voi sanoa! Koko ajan kuulolla, herkkä avuille, juuri sellainen millainen sen pitäisi aina olla! Nivelillä se välillä turtuu ja alkaa leikkiin,  ettei muka jaksa edes esim laukannostoa , tehdä suorassa.  Onhan se jo ainakin urcon VaG liike :D mutta nyt se oli kyllä super!


Torstaina Anniina kävi kuvaamassa kun mentiin hurjaa kavaletti tehtävää ympyrällä ! Mun oma istunta on aivan karmea,  ja ollaan mietitty Kristan kanssa pyytää meidän tallille sellaista istutaan painuttuvaa valmentajaa korjaamaan meidän asentoja! Sitä tarvitaan.  Kuitenkin urco oli aivan tosissaan ja meni oikein hyvin koko tehtävän molempiin suuntiin! Muutamia kertoja se, jopa "imi" itse kohti estettä, ja varsinkin vaikeampaan suuntaan eli vasemmalle, piti olla koko ajan tarkkana, ettei päässyt valuun pohkeen päälle ja oikomaan ympyrällä kavaletteja. Kuvia tulee lisää, kunhan Anniina ensin ne ehtii kaikki laittaan minulle ;)


Viikonloppuna juoksutin pessoalla ja maanantaina menin rungottomalla kaikki askellajit läpi ja siirtymisiä. Varsinkin paljon käynti-laukka-pysähdys-ravi-käynti-ravi-laukka tyylisiä. Ei liikaa kuitenkaan kuumuuden takia, mutta silti meni hyvin!

Zeuksella menin viime keskiviikkona kaikki askellajit läpi sielä kivassa sateessa ja jestas, se hevonen liikkui OMALLA moottorilla eteen ja kunnolla!  Vitsit mitä laukkaa se teki! Ravi oli isoa ja lähti hyvin takaa. Oli kyllä todella hieno mies! Kerrankin näin päin! Viikonloppu meni pessoatyöskentelyssä ja tänään menin vähän siirtymisiä  (koska aivan älyttömän kuuma vieläkin niin ei jaksa mitään alkaa vääntää) ja väsitöjä uralta pois ja uralle takaisin. Kevyttä, mutta silti saa hyvin hepan kuulolle ja pohkeen eteen :)

Uffella tosiaan olin viime viikon torstaina tekemässä maastoesteillä kevyttä hyppytreeniä. Käytiin muutamia alkuradan esteitä läpi ja sitä pahaa urku-estettä, mille viime kisoissa meinattiin kokonaan jäädä...Nyt ei ollut mitään ongelmaa, kunhan vaan uskallan luottaa siihen enkä laita liikaa painetta. Raippaa en tarvinnut kertaakaan ja hevonen oli super! Perjantaina kävin Kankaanpään Ratsastuskeskusksella tekemässä koulutreeniä, ihan vaan siirtymisiä, vastalaukkaa, voltteja ja väistöä. Vähän sen mukaan, mitä sielä kuumuudessa pystyi tekemään. Hevonen meni todella hyvin, vaikka muutaman kerran olisikin halunnut lähteä vähän kovempaa laukkaa, kuin mitä piti :D


Sunnuntaina kävin tekemässä viimeistelytreenin maastareilla, eli mentiin ihan kisatyyppisesti koko tuttarin rata läpi. Ei tosin menty ihan ratatempoa, sillä se jätetään nyt viikonlopulle, mutta kuitenkin ihan reipasta laukkaa. Kaikki urkuja myöden meni todella hyvin ei mitään ongelmaa. Mökeille pientä kyttäystä, ja ihan senkin takia, kun samalla lähestymisreitillä on kovin paljon puun juuria maassa ja uffe on niin varovainen jaloistaan, että koko ajan yrittää soveltaa askeliaan ettei niihin tarvitse astua. Joten vähän tuli huono etäisyys, mutta hyvin uffe korjasi sen kuitenkin toiselle mökille. Sellaiselle vihreällä kulmaesteelle, uffe oli hieman liian pelkuri ja piti laittaa kunnolla pohkeet kiinni, muuten herra olisi ehkä jäänyt katsomaan lisää minkälainen este se olikaan läheltä :D mutta kiltisti kuitenkin mentiin loppuun asti! Joten tällä mennään viikonlopun maasto-osuudelle!

Tänään uffe sai hieronnan ja huomenna se saa tehdä kevyen koulutreenin kentällä, vähän siirtymisiä ja kaikki askeleet läpi :)

Tessa tosiaan on nyt siemennetty pari viikkoa sitten ja ensi viikon tiistaina on uudestaan ultra ja katsotaan jäikö neiti tiineeksi, vai joudutaanko UUDESTAAN siementään. Hope not! Toivottavasti nyt vihdoin tärppäis. Alkaa pikkuhiljaa hermot kiristyyn ja lompakko tyhjeneen! :D

Käytiin muuten lauantaina shoppailemassa Samin kanssa ja tietenkin oli pakko poiketa Hööksissä! Käykää katsomassa mitä kaikkea muuta ostin, treeniblogistani!






Onko teillä toivepostauksia?




4 kommenttia

  1. Mäkin olen menossa Hööksiin ylihuomenna, toivottavasti siellä ei ole alennuksesta kaikki helmet loppuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin! :) toivottavasti sielä on vielä hyviä tarjouksia :)!

      Poista
  2. Moikka! Kauanko teiltä ajaa niinisalon maastoradalle? Tosi kiva blogi ja upeita hevosia! Saat ne kyllä meneen tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Meiltä ajaa sellasen 10min sinne :) kiitos! Noh, paremminkin voisin mennä :D

      Poista