Petra Palomäki

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Zilpan seuraestekisat 22.3 ja Niinisalon alue-estekisat 28.3

Kisakuulumisia!

Laitoin nyt molemmat postaukset samaan, sillä kummastakaan ei ole nyt videoa. Zilpan kisoista on Samin puhelimessa 90cm luokasta video, jonka voin viikonloppuna tänne laittaa (kun Sami pääsee armeijasta kotio), mutta Niinisalossa olin yksin uffen kanssa liikenteessä niin ei ollut ketään kuvaamassa ja äiti saapui paikalle katsoon jo silloin, kun oli selässä.. Noh kuitenkin, muutamia kuvia on ja selostusta kisoista :)

 Tosiaan oltiin uffen kanssa Zilpalla seuraestekisoissa 22.3. Mentiin ensin 80cm luokka lämmittelynä ja sen jälkeen 90cm luokka. Oltiin hyvin ajoissa Samin kanssa liikenteessä ja ehdittiin seuraan muitakin ratsukoita, kun he ratsastivat ratojansa. Kun meidän aika tuli, käytiin ottamassa villi kisatykki uffe traikusta pois, ja laitettiin herra kuntoon. Pääsin hyvin käveleen pitkät alkukäynnit ja samalla uffe bongasi uuden poikaystävän itselleen tallin yhdestä tarhasta. Nimittäin, sielä oli ruskea suomenhevosruuna (joka on uffen ainoa lempiväritys, rotu ja sukupuoli) ja rakastui siihen välittömästi. Se ei kenellekkään muulle hirnunut kuin kyseiselle suokille ja uffe oli ihan miehenä sne tykönä. Heti jos tamma ruikki uffen eteen tuli paha katse ja YÖK-ilme :D

Kun oli meidän vuoro mennä verkkaan uffe tuntui hyvältä. Perus uffe, poseerasi itseään peilistä ja rakasti pikkutyttöjen huomioa ;) hypyt oli ehkä alkuun hieman pohkeen takana ja näin en saanut alkuun hyviä lähestymisiä. Vasta radalle päästyämme uffe syttyi ja tietenkin kaikki oli jälleen kovin pelottavaa. Mutta kaikista pelokkeista huolimatta uffe uskalsi mennä kaikki esteet puhtaasti perusradalla ja näin pääsi uusintaan. Uusinnassa tehtiin nopea ja tiukoille teillä varustettu rata ja tällä me päästiin luokan kärkeen! Sijoitus jatkui loppuun asti ja näin uffe VOITTI 80cm luokan! Wuhuu! Hyvä siika :))


Sitten oli vuorossa 90cm luokka ja uffe oli jo paremman tuntuinen. Ei siis pelännyt kaikkea ja hevonen kulki jo paljon paremmin eteen pohkeesta. Otettiin muutama verkkahyppy ja lähdettiin radalle. Radalla uffe oli aika skarppi, ja uusista erikoisesteistä huolimatta, heppa meni ne kaikki nätisti yli ja päästiin suorana uusintaan. Uusinnassa tehtiin samat tiet, nopeita käännöksiä ja se riitti sijoitukseen! Tällä kertaa ei voitettu vaan oltiin toisia! Super uffe! Kunnon ruusukehai! :))


________________________________________________________________________________

Oltiin viime lauantaina eli 28.3 Niinisalossa tämän kauden ekoissa alue-estekisoissa ja myös kauden ensimmäisissä ULKOkisoissa! Kisat ratsastettiin Siltakorven kentällä, missä on huippu hyvä pohja ja esteet mitä parhaimpia!

Menin siis tosiaan yksin uffen kanssa, sillä uffe on niin ihana kisapaikoilla, että pikkutytötkin sitä hoitaa sielä :) laitoin uffen kuntoon ja lähdin verkkaan. Uffe oli hyvän tuntuinen, virkeä ja valmis radalle. Hypyt onnistu melkein koko ajan niin hyvin, etten liikaa hypyttänyt sitä.


Kun päästiin radalle, sitten vasta uffelle iski paniikki..huoh. Miettikää nyt. Eihän tuollainen uljas hevonen yksinkertaisesti VOI MENNÄ kentälle, jos kentän vieressä on maassa vesimatto puoliksi ojassa ja lisäksi kentän päädyssä on iso oja täynnä vettä. Siis mitenkä mä voin edes vaatia herralta tällaista... Noh, siinä hetken kuluttua me vihdoin päästiin sinne radalle. Saatiin olla sillä aikaa, kun edeltävä ratsukko meni oman ratansa. Kun oli meidän vuoro, uffe oikein kuumana orina nosti laukan häntä suihkaten ylös, merkkinä siitä, että nyt herra menee! Rata oli aika kiva, välillä vaikeita teitä, välillä hieman helpompia. Uusinta tosin oli vaikea. Koska uffe pelkäsi kirjaimellisesti KAIKKEA, pohja siihen sisältyen, niin oli todella vaikeaa tehdä tiukkoja käännöksiä, kun hevonen oli välillä kuin rautakanki pelosta jäykkänä....Pelosta huolimatta päästiin maaliin ihan suht nopealla ajalla. Menin loppuverkkaileen maneesiin kunnes kuulin, että me sijoituttiin! Uffe oli vika sijoittunut, eli viides :) jes hyvä siika! Taas ruusuke kotio :)


Miten mä voin olla noin onnekas, että omistan tuollaisen hevosen! Joka kisassa tekee parhaansa ja tuo ruusukkeen kotio! Ei parempaa hevosta ole (ainakaan minulle!) <3



Miten teillä kisat sujuu?


4 kommenttia

  1. Hyvä te!:) Haluaisin kyllä kisata, mutta rohkeus ei riitä.. A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) noh ei se mitään! Ei kaikille kisaaminen sovi, ja mielestäni hevosten kanssa touhuaminen on paljon muuta kuin kilpailua ;)

      Poista
  2. kivitallilla on tässä kuussa jotkut kisat , ootko menossa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä näkymin kyllä olen :) tessalla koulua ja sen eka heA :)

      Poista