Petra Palomäki

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kuulumisia!

Valmennusta, koulua, esteitä....!

Kisoista olen ehtinyt kirjoitteleen, mutta kaikkea muutakin on tässä välissä heppojen kanssa tapahtunut! Tosiaan olin silloin lauantaina kisojen jälkeen Joonaksen estevalmennuksessa tessan kanssa!
Valmennus sujui, noh, paljon paljon paremmin kuin edellisellä viikolla! Nyt vihdoin sain taas sen tuntuman tohon hyppäämiseen tessan kanssa ja homma sujui! Tehtiin meille vaikeita tiukkoja teitä, pitkiä teitä jne, kaikkea missä jouduin oikeasti keskittyyn ja oleen rento. Homma siis toimi, kun kaarteessa pidin käden tasaisena ja annoin hevosen tulla. Samaa laukka, en ajanut enkä pidättänyt, sama tahti ja rentous ja voilá! saatiin hyviä ratoja alle! Kuvat on ottanut Karoliina!








 

Urcon kanssa ollaan edistytty! Siitä pitikin jo kirjoittaa aikasemmin! Mehän oltiin viemässä sitä klinikalle, sillä ravin tahti ratsastaessa oli huono, ja tuntui, että etujalat arko koko ajan ja hommasta ei tullut yhtään mitään. Ennen kuitenkin, kun klinikalle ehdittiin viemään, pyysin kengittäjää tuleen laittaan urcolle uudet kengät. Selvisi siinä heti, kun etukengät otettiin tilsakumeineen pois, että tilsakumin alle oli päässyt hiekkaa ja hiertänyt kavion pohjan TODELLA ohueksi. Molempiin etujalkoihin laitettiin silikoonia ja pohjalliset. Muutos oli aivan huikea. Seuraavana päivänä nousin selkään uuden satulan kanssa ja itku siinä meinasi tulla. Hevonen ravasi molempiin suuntiin puhtaasti! Mikä fiilis! En ollut yli kuukauteen ylipäätään urcolla mennyt satulan kanssa ja puhumattakaan siitä, että hevonen olisi mennyt hyvin. Se tunne, kun otat ohjat käteen ja urco is bck in business. Sellasta lisättyä pojasta lähti, että kyydissä sain pysyä tiukasti kiinni! :')


Nyt olen sillä tehnyt todella paljon kolmikaarista, puomeja, siirtymisiä melkein joka päivä. Nyt, kun jalat on kunnossa, huomaa, että saikkuilu ja kevyt talvi teki tehtävänsä ratsastettavuuteen. Enää se ei ole niin herkkä ja super kuuliainen kuin mitä syksyllä, mutta parempaan suuntaan ollan joka päivä menossa! Toissapäivänäkin tehtiin paljon siirtymisiä ja meno oli jo aika samalaista kuin mitä syksyllä! Vitsit mikä fiilis!!! Kuvan ottanut Enna!

Uffen kanssa ollaan menty koulua käytiin kunnolla toissapäivänä päästelemässä maastossa! Herra on ollut nyt niin kiukkuperu  ratsastaessa, että en tiedä mitä pitäisi tehdä...heti kun vähänkin käsi ei ole tarpeeksi rento herralle niin hän vetää herneen nenään ja siinä vaiheessa saan tehdä aika kauan töitä, että se antaa taas periksi. Se on kyllä välillä niin neiti, että jään miettiin onko se tamma vai ori...huoh. Mutta jos tuo metsässä laukkaaminen auttaisi molemmille hermojen suhteen! ;) Mutta maasto teki hyvää ja taidetaan käydä vähän useammin päästelemässä höyryjä niin tulee hyvä fiilis !


Unaivan kanssa ollaan menty kentällä kaikkea kivaa. Heti alkuun, kun tekee ensin laukkaa vähän, niin alkaa mamman jalatkin pyöriin paremmin ja päästää paremmin töihin. Olin todella yllättynyt viime viikolla, kun Enna meni sillä ensin piuhoilla, ja mamman ravi ei taas edennyt yhtään, kunnes hyppäsin selkään ja totesin saman. Kokeilin nostaa laukan ja mennä kevyessä istunnassa laukkaa ja jestas, me pystyttiin siihen. Yleensä mammalla keittää yli heti ensimmäisen voltin kohdalla, mutta ei! Nyt mentiin rentoa laukkaa eteenpäin kiltisti. Enna kävi tänään mammalla ratsastamassa ja kokeili laukkaa. Heti alkuun verryttelylaukka alle, niin mamma pääsee kunnolla vetreäksi ja homma alkaa sujuun. Mamma oli todella villi, ja ehkä hieman kokeili Ennaa ja muutaman kerran halusi vetää pukkilaukkaa :D söpö mamma! Mutta hyvin menivät molemmat. Kyllä se siitä pikku hiljaa!

Zeuksella hyppäsin tiistaina kentällä jotain pieniä esteitä. Mentiin erilaisia tehtäviä ja lopuksi rataa. Rata nousi sinne 80cm korkeuteen ja puomit pysy paikallaan! Jes! Muuten herra meni aika hyvin :) loppu viikko olen juoksuttanut sitä pessoalla ja tänään tein kevyen koulun sen kanssa. Huomenna taidan kans tehdä kevyttä koulua ja samalla paljon siirtymisiä! Parhaita! :)










Rästissä minulla on vielä Hevosmessujen postaus (missä ostettiin aika kivoja tavaroita!) ja To Do List. Sain inspiraation Heidin blogista niin ajattelin, että voisin myös itsekin sellaisen tehdä!



6 kommenttia

  1. Noi kaksi viimeistä kuvaa on niin hienoja :)!

    VastaaPoista
  2. Näinkin sut vilaukselta messuilla :) olin itte edustamassa Ypäjän hevosopistoa ;D Ihania kuvia taas, Zeuksen oli parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aahh! Mä oon niin pöhlö etten nää ikinä ketää ellei ihmiset tuu suurin piirtein päin :D zeus osaa ton poseeramisen kameran edessä! ;)

      Poista
  3. Zeus on kyllä superhieno! :)

    VastaaPoista