Petra Palomäki

torstai 10. huhtikuuta 2014

Tammojen kuulumiset

Pian lähestyy se hetki, jolloin tessa viedään oriasemalle ja pistetään neiti paksuksi! Tosiaan kävin eilen maksamassa tessan sulhasen, eli Balou du Rouetin, kausimaksun ja samalla urcon uuden satulan ja kyllä sinne kiitettävä summa menikin...huhu mutta toivottavasti kaikki on sen arvoista!

Tessa viedään todennäköisesti loppu kuun vaiheessa Rehulan Tilan oriasemalle. Täälä oriasemassa on pötkylä saatu alkuun ja toivottavasti myös minun uusi tuleva varsa. Matkaa meiltä on sinne vaan joku 45min, niin pystyn käymään moikkaamassa ja hoitamassa tessaa usein :)

Löysin sille hyvää rehua ihottumaan.  Marshtallin ExZem mysli, joka helpottaa oireita. Jos tuo helpottaa niin voi olla, että tulee helppo kesä ja voin jopa vähentää rasvan käyttöä :))

Tessan ratsastus jatkuu varmaan ilman satulaa sitten niin kauan kun se saa varsan...tällä hetkellä sen estesatula on sille ahdas ja ei ole mitään järkeä ostaa tähän väliin uutta, sillä se kuitenkin tulee olemaan ahdas kun maha kasvaa. Varmaan ostan sille sellaisen lampaankarvasatulan, joka pehmentää tessan selkää vasten mun paino ja minulle ei tule rakkoja :D

Toissapäivänä neiti teki mulle kivat...nousin selkään ilman satulaa ja hetken kuluttua neiti vetää pään alas ja yrittää heittää alas :D otin koulupiiskan avuksi ja heti loppu kiukuttaminen, kunnes neiti ei halunnut tehdä kunnolla avoa ja veti tikkusuoraan pystyyn. Voin sanoa,  että pelotti :D mutta en tippunut ja lopusta tessa meni todella todella hyvin! Kunnon tamma!

Pötkylä on ollut nyt niin iso tyttö! Eilenkin meni niin nätisti liinassa!  Vihdoin meni molempiin suuntiin ensin alkuun käyntiä,  sitten pyynnöstä ravia ja myös pyynnöstä nosti todella nätisti laukat! Sai kyllä kehua neitiä kun meni niin nätisti!  Muutama pukki, mutta ne on pientä ;)

Selkään pitäisi nousta kohta puoliin! Vähän jännittää mutta pakko se on :) neidille on kertynyt "pieni" masu, joten sillä alkaa pieni kuntokuuri, niin saadaan masu pois ;) muuten se on kauhee pallo! Pullukkaponiiini!

Mamman tilannetta olenkin tänne enemmän kirjoitellut,  mutta noista kahdesta muusta piti selventää niin pysytte tekin kärryillä!  Eilen lähdettiin Samin kanssa anoppilaan Turkuun ja tullaan vasta tänään illalla takaisin. Enna käy liikuttamassa uffen ja zeuksen tänään. Piti liikuttaa urco, mutta se eilen oli tarhassa vääntänyt etukengän vähän vinoon ja ei uskalla ratsastaa jos kenkä sellainen ja kengittäjä ei vielä pääse :/

3 kommenttia