Petra Palomäki

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Sannan kouluvalmennus

Oltiin keskiviikkona iltapäivällä pitkästä aikaa Sannan kouluvalmennuksessa!  Meidän lisäksi mukana tunnilla oli Emilia Pörde suokkiorilla, mikä on uffen mielestä hänen uusi poikaystävänsä ;)
Oli kiva taas rupatella Sannan kanssa ja se muistutti meitä taad siitä, kuinka kouluratsastus voikin olla näin vaikeeta :D

Aloitettiin ensin ihan ravissa molempiin suuntiin ja ratsastettiin hyvin kulmia. Siitä jatkettiin niin, että pitkillä sivuilla tehtiin 15m voltit. Tämä sujui ihan ok. Uffe on niiiin raspauksen tarpeessa, että se oli extreme herkkä suustansa, ja jos heti yritin korjata voltilla, että uffe ei kaadu lapa edellä sisään, niin herra veti heti pään ylös ja protestoi. Tätä tehtiin hetki kunnes uffe vähän rauhoittu ja otettiin mukaan pitkillä sivuilla avoa. Avo sujui suht hyvin, mutta volteilla taas piti olla niin tarkkana ja tuntui,  että jouduin käyttään kaikkia eri jalkoja ja käsiä eri aikaan ja eri suuntaan mutta samalla eleettömästi, jotta sain homman onnistuun.

Kun nämä onnistu paremmin, tehtiin koko rata leikkaa molempiin suuntiin pohkeenväistöä. Tässä huomasi, että oikealle uffe oli parempi kun ei purru niin oikeaan ohjaan kiinni, mutta vasemmalle puri urakalla vasempaan ohjaan kiinni ja homma meni aika vaikeaksi.  Kyllä saatiin kaikesta huolimatta ratsastettua suhteellisen hyviäkin pätkiä ja Sanna sanoi, että jos uffen suu olis kunnossa, oltais saatu pohkeenväistöstä 8 kouluradalla :)) että ei huono!

Tämän jälkeen siirryttiin tekemään alkutervehdystä. Keskihalkaisijalle ja I:n kohdalla seis ja tervehdys. Tästä suoraan napakasti raviin ja toiseen suuntaan sama. Uffe aloitti aina hyvin suorassa.  Pysähdyksessä se ei ihan tuennut rehellisesti ohjaan niin muutaman kerran pää nousi ylös tai oli levoton. Sanna neuvo pitää pohkeet kiinni pysähtyessä ja käden rentona mutta napakkana. Tällä uffe lopusta teki hyvän pysähdyksen ja siirtyi myös napakasti heti raviin eikä käynnin kautta :)

Laukassa ratsastettiin myös kulmia ja samaa 15m volttia. Tämä oli vaikeaa suun takia, joten ei viittitty nyt kiusata hirveesti uffea. Pitkillä sivuilla tehtiin keskilaukkaa jonka jälkeen hyvä siirtyminen harjoituslaukkaan. Sain kunnolla käyttää vatsalihaksia siirtymisissä ja muutaman kerran saatiinkin hyviä, mutta taisi molemmat olla aika puhki jo :D

Lopuksi mentiin laukassa loivaa kiemurauraa. Tämä on uffelle muutenkin vaikeaa saatika nyt kun suu oli super herkkä. Oli hetkiä jolloin hevonen antoi periksi ja saatiin hyvää kiemuraa, mutta sain kyllä aaaaika paljon työstää ulkopohkeella sitä takaisin uralle kentän keskeltä. Huhu!

Kohta alkaa taas kenttäkausi!!
Oli kyllä aika tehokas valmennus ja muutenkin mulla oli kamala nälkä niin oma energiataso oli jo muutenkin heikolla :D ensi kerralla menee varmasti paremmin, kun saadaan uffen suu kuntoon. Sanna ehdotti uffelle erilaisia suitsia, nornaalilla turparemmillä. Kun tuo remonttiturpis on aika vahva, niin joku pehmeämpi malli vois olla parempi :) jos uffelle sittenkin sopii jälleen ne upeet pullback turpikset ;)!!

Kuvia ei ollut, joten tässä muutamia vanhoja kuvia. Koitan saada Ennan joku kerta taas kuvaileen kun meen uffella ;)! Muistellaan kuitenkin kuinka ihanasti kaikki oli vihreää ja toivottavasti myös kohta on uudelleen! ;)

Hyvää lauantai-illan jatkoa teille ihanille lukijoille! :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti