Petra Palomäki

maanantai 10. helmikuuta 2014

Hellurei!

Tänään oli varsin kiva päivä! Aamulla kengittäjä tuli laittaan mammalle ja urcolle uudet kengät, ja sillä aikaa, kun mamma sai uudet kengät minä lähdin taas ohjasajaan tessaa! Viime kerrasta on jo pieni hetki, mutta kun kenttä on jäässä, niin mielummin ohjasajan sen kanssa kun köpöttelen selästä. Tämä on kivaa ja molemmille liikuntaa ;)

Olen aina ennen mennyt vain käyntiä, aina kun olen kokeillut ravia, neiti heti osoittaa mieltänsä (vihaa häntäremmiä) ja pylly pomppii ylös alas koko ajan. Onneksi on tietoinen, että minä olen sielä takana, joten pukit on vain ylös eikä minuun päin ;) Eli aina, kun ollaan yritetty ravata alkaa pylly pomppiin.
Tänään kuitenkin, aloitin ensin sillain, että itse hölkkäsin tessan takana ja sillä aikaa tessa meni rauhallista käyntiä. Ohjat meni tietty vähän ylös alas pyllyä vasten, mutta tämä ei neitiä häirinnyt! Sitten otin riskin ja maiskutin raviin. Ette usko, tämä nostaa ravin nätisti ja pysyi minun vauhdissa ravia! Ei pukkia, ei kiihdyttämistä vaan rentoa ravia :)! Tehtiin muutama kierros kentällä ja se oli siinä! Mahtava fiilis :)


Urcosta sen verran, että kengittäjäkin vahvisti, että hevonen on lihasköyhä oikealta puolelta lautasten kohdalta, eli pyllytreeniä. Ongelma voi olla,että se ei ole käyttänyt oikeaa takastansa, tai sitten, kun hevosillahan menee ristiin etujalkojen kanssa, että onko se oireillut vasenta etusta, mutta sitten vaikuttanut oikeaan takaseen? Hierojakin sanoi, että oikea puoli todella jumissa, ja vasta kolme käsittelyn jälkeen hevonen oli parempi. Satula ei sovi, joten se pitää hankkia uusi! Huomenna tulee eläinlääkäri raspaan, jos suu ongelma pienenis. Ratsastaessa se puree oikealle ja on aivan tyhjä vasempaan. Tämä myös ilman satulaa. Ongelma voi myös olla kentän pohja, koska tänäänkin juoksutin sitä kentällä, jotta kengittäjä näkisi, ja hevonen selkeesti ei halunnut liikkua noin kovalla pohjalla. Ravi oli kankeaa ja koko hevonen tahmea. Viedään urco joku päivä maneesille ja halua nähdä miten se liikkuu hyvällä pohjalla (ellei tätä menoa loppu viikosta oma kenttä ole jo sula...) Jos hevonen on raspauksen jälkeen samanlainen, niin aion kokeilla tuota kraniosakralhoitoa, jos hän osaisi sanoa, missä mättää. Jos tämä ei auta niin klinikalle kuvauttaan jalat! Muutta, eiköhän tämä tästä selviydy jossain vaiheessa. Ostin urcolle BOT verkkoloimen ja Heidiltä BOT selkäloimen, niin pysyy selkä letkeenä, myös muillakin ;)

Tosiaan aiheesta tuhanteen, löysin varsalle satulan! Wuhuu! Postissa tuli käytetty Hööksin yleisatula, joka oli sille sopivan leveä. Okei, ei ole mitään Prestige laatua, mutta käy ensimmäiseksi satulaksi ja on vielä vähän kasvuvaraa! Ja satulan sain vain 65e:lla! ;) Mikä löytö! Heti kun kenttä sulaa alkaa varsan ratsukoulutus operaatio selkäännousu :D apua mua viedään sillon kovaa ja korkealle! Anniina kuvaan sitten! ;)

Tosiaan, kun kaikki tallihommat oli tehty, lähdin Kankaanpäähän, sillä tänään oli mun vuoro rääkätä Eveä ja varsinkin Sonjaa! (käykää katsomassa heidän blogit !) Rääkkäsin Sonjasta viimeisestikin mehut irti, joten huomenna taitaa neidillä olla tiukkaa kävelyä ;)! Tehtiin jalkatreeni ja itsekin tein siinä samalla. Sain muuten nyt tehtyä syväkyykkyä 6x 60kg ja vielä ilman Samia! Jos se 70kg sieltä kohta lähenee ;)!


Nyt nautin viinirypäleitä ja telkkarin katselua! 
Hyvää illan jatkoa teillekin lukijoille! :)


2 kommenttia

  1. Meillä varsinkin hiukan huonorakenteinen poni on hyötynyt kraniosakraaliterapiasta ihan hurjasti! Poni on raviponi, jota on ratsutettu reilu 6kk ja vetää herkästi selkään lukon, vaihdellen säkään tai ristiselkään. Hierotaan kuukauden välein ja hieroja tekee kraniota, jolloin pääsee heti puuttumaan jos alkaa lukko muodostua :) Syksyllä oli valtava lukko ristissä jonka sai vain kiropraktikko auki, mutta koko ponin olemus muuttui välittömästi lukon auettua.

    Kaiken muun päälle poni rakastaa kraniota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää kiitos paljon! ! :) on kyllä kokeilulistalla meilläkin!

      Poista