Petra Palomäki

torstai 9. tammikuuta 2014

Tavoitteeni vuodelle 2014

Ainahan pitää asettaa itselle tavoitteet vuodelle ja näitä olenkin jo hetken aikaa pohtinut! Kilpailut, valmennukset, opiskelu, asuminen, matkustaminen, treenaaminen...elämä! Mitä kaikkea tänä vuonna aion tehdä? Sen selvität kohta ;)

Huom! Näin alkuun! Vasemmalla on linkki Nettitreenin sivuille, käyhän katsomassa ;) Löytyy varmasti jokaiselle sopiva tuote!

Hmm aloitetaan tärkeämmästä, eli hevosista. Listasin kaikille hevosille tavoitteet tälle vuodelle niin pysyn itsekin helpommin perässä!

Uffe: uffe pääsee tänä vuonna taas mun ykköskisahevoseksi. Viime vuonna tessa taisi hieman olla enemmän etusijalla, mutta nyt uffe pääsee taas loistaan radoilla ;) Meidän tavoitteet on pitää hauskaa! En halua mennä mitään 110cm ratoja enää uffella ainakaan kisoissa...Tavoite on mennä 90cm ratoja ja muutamia 100cm ratoja, vähän fiiliksen mukaan. Nyt on on tuo uusi koulupenkki ollut jo hetken aikaa, niin olen saanut omaa istuntaani jotenkin kuntoon uffen selässä ja uffea paremmin kasattua. Joten aiotaan kiertää myös aluekoulukisoja jonkin verran uffella, ainakin sitten kenttäkisojen muodossa. Kenttää en aio startata nyt toukokuussa Niinisalossa, koska pohja on niin huono, että en uffen jalkoja riskeeraa. Ypäjällä, Keravalla, Kangasalalla on paljon paremmat pohjat joten sielä varmasti ainakin käydään harrastetta ja tuttaria hyppäämässä :)

 

Urco: urcolle hankin tänä vuonna alueluvan ja herra saa luvan tottua kisoihin sillä me aiotaan niitä kiertää! Aloitetaan ensin seuratasolla, ja kesällä sitten aluetasolla jos hevonen edes hieman rauhoittuu. Löysin luontaistuotekaupasta sellaisia rauhoitettavia tippoja ja kokeillaan niitä lastauksen yhteydessä. Tietää Heidillekin hommaa :D tavoitteena on mennä paljon HeA:n luokkia ja katsoa miten kaikki sujuu. Jos valmennuksissa menee hyvin niin mahdollisesti siirtyä ylemmäksi!

 

Zeus: sain villin päähän pistoksen, ja hankin zeukselle alueluvan. En ennen ole ajatellut kilpailla sillä kenttää tai ylipäätään aluetasolla, koska oli uffe ja tessa, mutta nyt kun on vaan uffe pääsee zeuskin loistaan ;) Sillä olisi tarkoitus ehkä (huom! ehkä!) startata toukokuussa niinisalossa harrastetta :) Alue-estekisoja tuskin kierretään, koska sillä ei ihan riitä ponnu puhtaisiin 90cm ratoihin, tai ehkä riittää, riippuu miten se jaksaa keskittyä. Koulua myös aiotaan kiertää ja silläkin mennä muutamia HeB:n ja HeA:n ratoja :)

 

Tessa: tessa kilpailee nyt alkukauden sinne huhtikuun loppuun asti ja sitten neidillä koittaa astutushommat. Alkukaudesta tarkoitus mennä muutamia 100cm ratoja, ehkä 110cm jos uskallan ( tai kai tessa mua kiikuttaa. Tessa menee ja minä vikisen! ) ja koulua sitä HeB:tä. Kaikki seuratasolla, en aio sille hankkia aluelupaa alkukauden takia. Sitten, jos kaikki menee hyvin ja neiti on paksuna saa käydä niinisalossa ehkä jotkut pikku koulukisat, mutta esteitä ei muuta kuin kavaletteja ja ristikoita, minä en ota riskejä! Sen verran arvokas lasti mahassa :)

tessan sulhanen ;)
Unaiva: mamma jatkaa harrasteratsun virkaa, mutta pääsee silti kisoihin :) tarkoitus olisi startata 80cm luokissa ja jos oikein hurjiksi ruvetaan niin jopa 90cm luokissa! Koulukisoissa meitä ei nähdä :D mamma hyppää aidoista yli! Maastoesteitäkin käydään hyppelemässä, mutta vaan jotain harrastetta :)
Pääasia, että on vaihtelevaa treeniä ja kivaa. Ei paineita ;)

 

Grandula: pötkis pääsee aloittaan ratsun uraansa (jos nyt vaan löytyisi se satula ensin!). Nyt keväällä totutetaan ratsastajaan, kesän saa olla laitumella ja "kasvaa" (ei tarttis mahasta ainakaan enää :D) ja syksyllä aloitetaan sitten paremmin nämä ratsun hommat. Sen kanssa ei kummempia tavoitteita, pääasia, että varsalla kivaa ja oppii kaiken hyvin :)

"Minun selkään nyt jo? Mutta mähän olen niin pieni ja söpö vielä..!" kuva otettu 2011
Tosiaan tänä vuonna päätin olla villi ja vaihtaa seuraa. Sain kaveriltani paljon infoo ja kannustusta seuran vaihtoon ja päätin mennä mukana. Edustin viime vuonna Wannabe Rider-seuraa, mutta tänä vuonna haluaisin kokeilla seuraa, mistä voisin mahdollisesti hyötyä paremmin. WBR:n seurassa oli tuttua porukkaa ja nyt vaihdettiin Luoteis-Satakunnan Ratsastajien seuraan eli LuSariin :) saa nähdä miten yhteistyö menee ja toivottavasti jatketaan vielä heidän parissa vuosia!


Toinen asia, mikä minua painaa koko ajan on opiskelu. Minne menen opiskelemaan? Haluaisin käyttää kielitaitoani hyödyksi, sillä osaan puhtaasti portugalia, hyvin espanjaa, suomea, englantia, hieman ranskaa ja ruotsin opiskelen jos tarvetta, ei mielestäni vaikea kieli. Minua alkoi kiehtoa Venäjän opiskelu, sillä sitä tarvitaan nykyää ja paljon. Isä puhelikin, että voisi pyytää hänen venäläistä työkaveria opettaan minua ja lähtisin hetkeks Venäjälle, mutta se on vaan ajatus. Tarkoitus olisi mennä Tampereen Yliopistoon. Alkuun mietin sitä Kauppatiedettä, mutta nyt iski todellisuus, riittääkö mun matikka?
Haluaisin olla ihmisten kanssa tekemissä, käyttää kieliäni, ehkä markkinointia jne..kaikki on vielä vähän auki, mutta kuitenkin jos opiskelemaan menen, niin se on Tampereella.
Jos saisin valita rakentaisin uran laulamalla. Laulaminen on minulle helppoa ja mitä ole muilta kuullut, niin olen ilmeisesti ihan hyväkin siinä. Repäsis ja menis ens vuonna Voice of Finlandiin ja hyvällä tuurilla finaaleihin, muuuutta jos tuo opiskelu nyt kuitenkin ensimmäisenä :D
 

Tänä vuonna aion matkustaa ja urakalla! Maaliskuussa olisi tarkoitus lähteä siskon kanssa Barceloonaa viikonlopuksi (tai ainakin näin oli puhetta, saa nähdä kuinka käy!). Jos ei sinne päästää, niin ei haittaa sillä tänä kesänä minä ja Sami lähdetään meidän yhteiselle lomamatkalle Turkkiin. Ahh auringon palvomista, urheilua, meri, tunnelma, kulttuuri ja vain me kahdestaan <3
Loppuvuodesta (jos rahallinen puoli suosii) olisi tarkoitus piipahtaa Portugalissa katsomassa kavereita, valmentajaa ja saada pitkästä aikaa hyvää ruokaa ;D mutta se on vielä hieman auki !
Se on vaan aina, että en voi yli viikkoa olla pois, sillä aina kun olen pois, meillä hevoset riehuu tai pääsee irti jne..tarttee Ennaa kouluttaa, että uskaltaa ja osaa viedä noita hevosia pihalle, mennä uffella maastoileen ja juoksuttaa muita. Siinä mulla onkin urakka :D


Aion viettää kavereiden kanssa mahdollisimman paljon aikaa (sen minkä kisat sallii). Heidiä ei lasketa, koska mehän ollaan parisuhteessa, niin sitä näkee muutenkin joka päivä.. :D mutta kai me Heiskan kanssa karaokea vedetään koko vuosi ja nyt lähdetään muualle laulaan! Kankaanpään biisilistat on niin nähty ja laulettu puhki. Vois lähteä jonnekin reissuunkin...who knows mitä tehdään ;)! Kuitenkin likkoja olisi tarkoitus nähdä niin paljon, kun pystyy ja bilettää (ilman alkoholia ainakin minä)!

 

Sitten treenaamisen suhteen..mmmm en malta odottaa huhtikuuta ! Silloin alkaa ns. kesädietti kohti sitä ihanan rasvatonta kroppaa! Sen 3kk:n aikana aion vetää niin kovaa niin kovaa, että oksennan. Ruokaa aion noudattaa tarkalleen, ei suklaata ei ylimääräisiä hiilareita, vaan puhdasta ruokaa! Nyt jatketaan tätä lihasten kasvattamista. Lihasmassan ja lihasvoiman kasvattaminen on aivan eri asia. Monet käsittää tämän väärin, sillä yleensä jos on lihasta ei sitä voimaa välttämättä ole niin paljon kuin pitäis. Mutta tietenkin sitä tulee lihasmassan mukana! Vaikeeta selittää, mutta tällä hetkellä en kasvata voimaa. Välillä teen liikkeitä, jotka vedän aivan maximiin, mutta yleensä kevyempiä painoja ja niillä niin kovaa kuin pystyy.
Kun kesä on ohi aloitetaan jälleen lihasmassan ja lihasvoiman kasvatus. Siinä se alkutalvi meneekin. Riippuu mitä Taavi minulle suunnittelee :)

http://distilleryimage7.ak.instagram.com/2b20da1c786011e38c420ebeccc8c827_7.jpg 

Mitähän muuta...Sami pääsee armeijasta Heinäkuussa ja jatketaan yhdessä asumista meillä kotona. Sami varmaan menee vasta ensi vuonna poliisikouluun, ja on töissä sinne asti. Mutta kuitenkin jatketaan tätä meidän normaalia arkielämää, mitä meillä olikin ennen armeijaa :) ihanaa taas nukkua joka yö toisen vieressä!
Sitten aion pakottaa Heidin ottaan sen perhanan tatuoinnin! Siitä se ei tänä vuonna pääse livahtaan!
Ei tule muuta mieleen, enkä aio edes miettiä enempää koska tässäkin taitaa olla tarpeeksi miettimistä! Elän päivän kerralla ja en kadu mitään. Tällä mennään!


Onko teillä tavoitteita tälle vuodelle?


10 kommenttia

  1. Tosi mielenkiintoinen postaus oli =) Ihanaa ois joskus nähdä sun upeat hevoset myös livenä kisoissa, harmi vaan, että asun niin eri suunnalla =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. missä päin asut? Kyllä me aika paljon kierrellään :) ja kiitoksia!

      Poista
  2. Huuu, toi nettitreeni juttu vois olla aikas mielenkiintonen ::) En vaan tie uskallanko kokeilla... :DD Vaikka eipä se kovin kallis oo, että jos en sitte jaksakaan sitä tehdä nii ei nyt ihan hulluna mee rahaa hukkaa. :D Tekisköhän ne tällaselle sotanorsulle jonkinlaista ohjelmaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne tekee kelle vaan! Ihmeessä kysyyn ja otat vaikka alkuun ravinto-ohjelman :) jos haluat alkaa käymään salilla vaikka pari kolme kertaa + lenkkeily kysyt niiltä :)! Itte sain just sitä mitä tarttin ja valmentaja on ihan huippu :)!

      Poista
  3. Keravalla ei ole ensi kesänä alueluokkia PM-kisojen takia :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai me uffella nyt äkkiä PM - kisoihin :D jos ei kuitenkaan mutta nooh kyllä kisoja löytyy! ;)

      Poista
  4. tuutte luviallekin sit loikkii kesäkuun jälkeen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Sielä käydään usein kisoissa ;)) este ja tänä vuonna koulua!

      Poista
  5. Käyttekö koskaan Helsinki/vantaa alueella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellei ole todella isot kisat niin ei oikein, mutta ikinä ei tiedä :) välillä ollaan kisoissa Heidin kanssa missä sattuu :D

      Poista