Petra Palomäki

perjantai 3. tammikuuta 2014

Pohdintaa ja kuulumisia!


Heips kaikille! Toivottavasti teillä oli yhtä hyvä Uusi Vuosi kuin minulla :) 
Nyt on palattu arkeen hevosten ja töiden pariin.

Uffe oli iha pro kouluhevonen eilen. Mentiin kaheksikolla siirtymisiä kaikissa askellajeissa ja tehtiin samalla laukassa voltteja ja pysähdyksiä. Muutaman kerran meinasi uffelta karata hermot jonnekin, mutta hetken aikaa kun rauhoittelin sitä, päästiin kunnolla töihin. Lopuksi mentiin pitkällä sivulla avoa ja siitä tehtiin koko rata leikkaa keskiravia. Tätä molempiin suuntiin koko ajan vaihtaen suuntaa. Uffe oli niin hyvän tuntuinen, että päätin mennä sillä nyt parin viikon päästä Niinisaloon seurakoulukisoihin. Luokkaa en vielä tiedä, mutta joku B:n ohjelma!

 

Urcolla on takapää vetänyt aivan jumiin se saikkuilun ja kävelyn jälkeen...ihmettelin kun menin sillä toissapäivänä ja se oli ihan jäykkä. Jo sitä edellisellä kerralla se oli yhtä kökkö ja mietin, että aristaako vaan hieman kovempaa pohjaa, mutta toisella kerralla oli sula ja hyvä kenttä. Pyysin Heidiä katsomaan sivusta ja se sanoi, että sen takapää on ihan jumissa. Eli nyt ollaan soitettu hierojalle ja odotetaan, että hän pääsee tulemaan. Nyt siis todella kevyttä sillä, venyttelyä jne ettei vaan pahene.

Zeuksen kanssa meinasi taas olla jotain ähkyn merkkejä (en tiedä onko syönyt jotain vai mikä on). En laittanut niitä eilen aamulla heti pihalle, ettei zeuksen olis tarvinnut olla yksin pihalla. Aamulla annoin heinät ja oli ok. Iltapäivällä se oli taas ihan masentunut ja katseli mahaansa. Mahasta kuuluui ääntä joten lähdin välittömästi sen kanssa käveleen. Kun oltiin hetki kävelty juostiin hetken aikaa ja jestas se sama villi zeus heräs taas :D käännyttiin kotio sain pidättää sitä koko ajan, kun olisi halunnut mennä jotain omaa piaffea mun rinnalla ja jos hölkättiin se veti hienoa keskiravia. Kotona herra oli super nälkänen ja heinät maittoin. Eli nyt joka päivä liikutusta, oli keli mikä hyvänsä, jotta saadaan varmasti masu liikkeelle :)

Tessalla olen mennyt nyt aika paljon ilman satulaa. Nauttinut siitä, että se ole taas villi eikä sinkoile minne sattuu jos lehti tippuu maahan. Perustyöskentelyä tehty. Hypättiin alkuviikostakin kentällä ja neiti oli aika hyvä! Mentiin suhteutettuja välejä ja hypättiin aika pientä jotain 80cm. Okserin nostin sinne 100cm korkeuteen mitä tultiin molemmista suunnista. Kyllä me tästä! Joonaksen estevalkku on 12.1 sunnuntaina tessalla :) ajattelin mennä 19pvä Niinisaloon estekisoihin tessalla. Varmaa vaan 90cm luokka.

Mamma ja pötkylä voi hyvin. Ne vissiin näin kurakeleillä kilpaili kumpi osaa olla likaisempi ja onneks mamma, se ihanan valkoinen hevonen voitti.. Voitte kuvitella kuinka likainen mamma oli....huhu! Loimikin OLI sininen, nyt on saven värinen :D pötkyläkin yritti samaan, mutta ei pystynyt, mammalla kuitenkin vuosien piehtarointikokemus!

Nyt on alkanut se vaikea etsintä edessä..nimittäin löytää nyt kevääksi joku satula pötkykälle, mikä ei ole liian kallis (alle 1000e), 16" ja sen selkään sopiva. Syksyllä vasta aletaan sitten kunnolla menemään, niin voi olla, että tämä kevään satula ei sille silloin enää mene..
Sillä on aika korkeat lavat minkä vuoksi säkän kohdalta satulan pitää olla leveämpi. Mutta se on loppujen lopuksi lapojen alapuolelta jo kapeampi..vaikea selittää. Kokeiltiin prestigee, mutta se oli hyvä selästä, koska oli suorarunkoinen, mutta säkän kohtaa jäi melkein ahtaaksi ja siipien kohdalta oli jo liian leveä... huhu..mistähän löydän sopivan penkin? Onko teillä mitään vinkkejä? Tässä kuva sivusta sen selästä:


Iskä kävi hakemassa meille uuden kisahuovan ja hupun Hööksin alennusmyynneistä! Nyt taas kelpaa mennä näillä uusi kisakausi ;) sitten mukaan tuli pari takkia ja pötkylälle uudet suitset!



10 kommenttia

  1. Mä en todellakaan ole mikään Mustangin fani, mut yleispenkkiä kun hain niin oli ainoa mikä sopi sellaiseen selkään mitä sinäkin kuvailit...

    VastaaPoista
  2. Voi että, teille tuli kaikki varusteet alennusmyynneistä joita itse etsin löytämättä, kun olivat menneet! Aivan ihania tuotteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iskä ehti hakeen ne ennen kun meni! Vietiin kaupan viimenen toi huopa ja huppu :D

      Poista
  3. Oon kuullu tallilta jolla kävin ratsastaan et viime vuosi, just tällee ennen joulua, ni oli "ähky-buumi"-aika, samoin tänä vuonna, ja ny viä pahempi ku on näin leutoo! Tänä vuonna sit alotettiin syöttään öljyä, hamppua ja lesettä (ei kaikkia kuitenkaan samaan aikaan) jotta ehkästäs tukoksia. Ei tiedetä et johtuuko hiekansyönnistä, osalla saatto olla, ja osa oli ainakin huonoja juomaan. Vaikeita tilanteita ja niin ärsyttäviä ku kuitenkin vaarallisia! :/ Ähkyt muutenki ollu ny jotenki yleisiä.
    PS. rakastan sun blogii, kiva seurailla mitä teillä tapahtuu kun on niin erilaisia hevosia, varsinkin nyt jos Tessa astutetaan :) Ja sit viä toi sun salimuutos! Aivan upeeta työtä! Toimit loistavana esimerkkinä niille jotka etsivät motivaatiota treeniin! Keep up the good work! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kuullut samaa että muillakin ollut! Inhottavaa kun saa joka päivä varoo ja tarkistaa että kaikki kunnossa. Pellavaa annettu jos se auttais masuun :)
      Ja vitsit kiitos! Aivan mahtavaa kuulla, että pidät meidän blogista :)! Ja kiitos yritän parhaani mukaan salilla, ei paineita vaan omaan tahtiin ;) I sure will!

      Poista
  4. Kannattaa laittaa toi Pötkylän kuva facebookiin sinne satulan myynti- ja ostoryhmään, mä löysin sieltä tosi nopeesti satulan Lasselle :) Sieltä saa myös hyviä vinkkejä!

    VastaaPoista
  5. Voi luoja mitkä ponisuittet :D pitäs ottaa pötkis mukaa kangasalle jos mennää satulakaupoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin ja pinkeillä kivillä ;) no jo!o! Mikään ei sovi :D

      Poista