Petra Palomäki

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

it's my way

Sainhan minäkin "ei niin mukavan kommentin" ja päätin tästä sitten jakaa lisää omia mielipiteitä teidvän kanssa. Asia on seuraava:

Moni teistä luulee varmasti, että olen jotenkin ärsyttävä ja kommetoin teille jotenkin epämukavasti tai epäselkeästi. Siihen on syynsä. Jos olette jonkin aika tätä blogia lukeneet, suomenkielentaitoni ei ole erinomainen. Minä sanon asiat suoraan ja välillä en todellakaan kaunistele. Mutta jos te lukijatte kommentoitte asiallisesti minäkin teen niin teille, koska on mahtavaa saada hyvää palautetta ja kritiikkiä :)

Loppujen lopuksi kirjoitan tänne blogiin itseni takia. En halua ottaa blogista mitään paineita lisää, koska niitä on jo muutenkin tarpeeksi elämässäni. Ja tämä hitsin videopostaus touhu. En ole saanut yhä edelleenkään ketään kuvaan kun ratsastan joten en sitä tee ennen kuin toisin käy. Älkää siis kysytkö sen perään koko ajan, koska itselle tulee vaan kauhee ahdistus ja paine siitä, että "Pakko tehdä joku videopostaus nyt äkkiä äääh!". Eikö se olisi parempi jos tekisin kerralla sitten videopostauksen johon olen edes nähnyt vaivaa? :) En kuitenkaan halua ihan mitään huonoakaan tänne laittaa!

Teksti on sekava ja ajatukseni kulkee lujempaa kuin mitä ehdin kirjoitella, mutta pointtini on, että en ole mitenkään missään vaiheessa ollut ns. inhottava, ainakaan en ole tahallani yrittänyt olla, kenelekkään. Minä olen vain tällainen. Kirjoitan yleensä ennen kuin ajattelen. Varmaan sama tämän tekstin kanssa.. :D
En halua ottaa stressiä blogista. Mielestäni on kiva postailla hevosista ja salista ja aina väliin jotain erilaista. Mutta en kuitenkaan ihan joka päivä pysty ja JAKSA tehdä mitään erilaista ;)

 On kuitenkin aivan Huikeeta että minulla on kuitenkin niitä super ihania lukijoita, jotka jaksaa kannustaa minua eteenpäin! Heille minä mielelläni kirjoitan ja yritän panostaa tehdä monipuolisia postauksia! Joten teille ihanille lukijoillr kohta hieno kuvapostaus (jos ette ole unohtaneet jo ;D) !

15 kommenttia

  1. Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa ja olen huomannut, että todellakin sanot asiat kuten ajattelet ja et paljoa varmaan välitä, millaisen kuvan itsestäsi annat, mielestäni kielitaidossasi ei ilmausten ja oikeinkirjoituksen perusteella ole vikaa. Saattaa johtua nuoresta iästäsi tai muusta, mutta tosiasia on, että sillä ON väliä, mitä sanoo, miten sanoo ja mitä muut ajattelevat meistä. SE juuri tekee meistä ihmisiä - että pystymme sanoin ja teoin rakastamaan ja ilmaisemaan kunnioitusta muita kohtaan, se on myös onnellisuuden avain. Ota vaan vinkkiä lukijoiltasi , se on ihan viisasta. Ps. kukaan ei pidä blogia itsensä takia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kiitos palautteestasi :) mielestäni on kuitenkin että haluan jatkaa samaan malliin kuin ennen ja kunhan itse kirjoitan sitä mistä pidän kaikki hyvin :)

      Poista
    3. *mistä pidän niin kaikki hyvin :)

      Poista
  2. Tuolla taisi käydä kömmähdys ihan vain suomen kielen syvemmän tason ymmärtämisessä, mikä ei ole ollenkaan tavatonta. Suomessa kun "olisipa video" tarkoittaa enemmänkin "voin kuvitella että oli hienoa, olisinpa ollut kärpäsen katossa" -kehua, jonka toisaalta voi ymmärtää suoraan "haluan videon". Vastasit siihen yhtä suoran vastauksen kuin itse kommenttikin oli, koska suomalainen tapa sanoa kehu on joskus jännästi tulkinnanvarainen. Eli et mielestäni vastannut ilkeästi, vaan suoraan, mikä taas on hyvin tavallista ulkomailta Suomeen muuttaneille (tai kenelle tahansa, joka ei ole kasvanut kielen kanssa ja tulkitsee sitä mahdollisesti suorempaan kuin natiivi). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en halua millää tavalla olla kenelekkään ilkeä! Herran jestas miksi kritisoida jotakuta jos kerta jaksaa lukea MINUN juttujani :D yritän tosiaan jatkossa parantaa tätä minun tapaa kirjoittaa takasin ja miettiä suomalaisittain ;)!

      Poista
  3. Siis minä kirjoitin sen kommentin "olisi ollut kiva nähdä videota" Siinä ei siis ollut kyseessä mitään negatiivista vaan ajattelin sen niin että olisi ollut kiva nähdä se fiilis kun baanaatte täysillä :) Tarkoitukseni ei ollut olla ilkeä :/ Enkä tiennyt että sinulla ei ole kauheasti kuvaajia. Enkä tiennyt että ahdistut siitä että videoita kysellään. Pahoitteluni jos ymmärsit asian jotenkin piikittelynä.
    Mieluusti tulisin myös teitä kuvaamaan mutta asun aika kaukana ja en oikein hallitse kameraa kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän myös blogistasi todella paljon. Postauksissa on kuvia mikä on hyvä juttu ja kuvat ovat aina laadukkaita. Ymmärrän myös sen että sulla ei aina ole aikaa kuvata kun on niin monta hevosta, sali ja kaikki muu normaali tekeminen.Myös sekin on ymmärrettävää ettet usein saa kavereita kuvailemaan teitä.
      Jatka siis blogiasi samanlaisena :)
      Ihailen myös intohimoasi treenaamiseen. Olisipa itselläkin edes puolet sun motivaatiostasi :)
      Olet saanut jo uskomattoman paljon tuloksia salilla ja muutokset ovat huomattavat. :)

      Poista
    2. Apua hei ymmärsin kommenttisi ja EN TODELLAKAAN ottanut sitä pahalla! Kyllä ittekin olis hieno nähdä jälkeenpäin kuinka baanailtiin! :)) ihanaa että ajattelet näin ja mahtavaa jos olet pitänyt meidän blogista! Juuri teidän takia minä yritän jollain ihmeen lailla tehdä aikaa postailla ja kuvailla kivoja juttuja!! Kiitos kannustamisesta! :))

      Poista
  4. Pakko nyt itsekin lisätä oma lusikkani tähän soppaan: Mun mielestä sä kirjoitat Petra tosi hyvin, vaikka tottahan siellä aina joku kirjotusvirhe tms löytyy, mutta mitä väliä! Itse asun ulkomailla, ja yritän siis pärjätä kielellä, joka ei oo mun äidinkieli, vaikka sen hyvin taidankin, eli ymmärrän sun tilanteen oikeen hyvin. Vieraalla kielellä on usein tosi vaikeaa saada esiin niitä kielen pieniä nyansseja, jotka taas määrittää aika pitkälle sen, miten sun sanottavas luetaan/kuullaan, joten väärinymmärrykset on aika tavallisia. Itse kun puhun tai kirjoitan vierasta kieltä, niin vaikka osaisinkin sen kieliopillisesti ihan puhtaasti, niin on se natiivipuhujan korvaan silti aina vähän töksähtävää ja korutonta, ja uskon että tässä on vähän kyse juuri siitä, että sanot vaan suoraan sanottavasi ilman mitään korulauseita, ja joku tietenkin menee ja pahoittaa mielensä...

    Toinen juttu onkin sitten nämä mielensäpahoittajat, ihmiset jotka haluavat tarttua pienimpäänkin mahdolliseen asiaan josta voi suuttua/harmistua. Netti ja blogit on täynnä niitä, mutta mun mielestä olis vaan helpompaa, että kun jostakin blogista lukee jotain mikä ärsyttää, niin ANTAA OLLA! Kommentoija tuskin parantaa sen enempää omaa kuin bloggaajankaan maailmaa ilmaisemalla kuinka ärsyttävää bloggaajan toiminta on! Aina voi lopettaa blogin lukemisen...

    Tästä tuli nyt aikamoinen saarna, mutta mun mielestä on naurettavaa, minkälaiseksi tää blogimaailma on mennyt! Eikö blogit kuitenkin oo olemassa pääasiassa ilmaisukanavana bloggaajalle, ja toisaalta viihteenä lukijoille? Olispa hienoa, jos kaikki ottais blogeja selatessaan positiivisen asenteen, sellaisen, että jos teksti ei miellytä, niin en lue sitä, vaan siirryn hyvillä mielin lukemaan jotain mistä tykkään!

    Ja Petra, mä todella ihailen sun rohkeutta jakaa elämäs koko maailmalle, ja mulla ainakin on aina kivaa kun luen sun blogia! ;)

    P.S. Miksi ihmeessä kukaan ei voisi kirjoittaa blogia itseään varten?? ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle upeasta kommentista myös! :') tuo kieli on minulla aina vaikea ja sen huomaa parhaiden kun puhun. Kirjoittaessa ajattelen hyvillä mielin mutta välillä en osaa sitä ilmaista oikein. Todella todella vaikeaa ja yritän tasapainottaa luonnettani sen kanssa miten kirjoitan. Joskus tekisi mieli vain vastata samalla mitalla takasin (välillä ehkä vastaankin) mutta sitten loppujen lopuksi se menee aivan toiseen laitaan eikä ymmärrettä oikein.

      Haluan todellakin pitää tämän blogin oman elämäni seuraamisen takia ja teidän vuoksi jotka olette oikeasti kiinnostunut! En lannistu herkästä, mutta nyt tämä sattui muutenkin pahaan päivään niin se vie ihmistä hieman pohjalle mukanaan.

      Ja totta miksi ei voisi itseni takia kirjoittaa? Aika hauskaa :D

      Poista
  5. Netissä on hankalaa keskustella/kommunikoida, koska ei pysty näkemään toisen ihmisen välittömiä ilmeitä, reaktioita tms.. siksi kannattaa aina miettiä mitä kommenteihin vastaa ja millä tavalla. Tämä postaus luultavasti tuli minun kommenttini takia, eikä sitäkään oltu tarkoitettu "ei niin mukavaksi" kuten yllä mainitset. Halusin vain antaa nimenomaan juurikin asiallista neuvoa/kritiikkiä mistä voit ottaa opiksi, eikä sitä todellakaan oltu tarkoitettu pahalla =) Ja kuten jo aiemmin sanoin, olen ahkera blogisi lukija ja arvostan sinua bloggaajana, ratsastajana sekä ihmisenä. En missään nimessä halunnut tuottaa pahaa mieltä tms. Mutta aina ei ole asiat niinkuin me ne teksteistä lukien ymmärrämme/haluamme ymmärtää :) On kiva lukea, ettet halua olla tahallasi ilkeä ja tuon jälkeen ymmärrän kommenttivastauksetkin paremmin, mutta kannattaa kuitenkin kohdella jokaista lukijaa/kommentoijaa hyvin, koska se antaa sinusta ihmisenä paremman kuvan :) Ja täysin asiattomat kommentit kannattaa vain poistaa ja olla ajattelematta koko asiaa! Hyvää loppuvuotta teille ja anteeksi jos sain mielesi pahoittumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun luin kommenttisi useaan kertaan aloin ymmärtämään :) on hyvä saada palautetta (hyvää sellaista) ja tosiaan yritän parantaa tätä minun ilmaisutapaa teitä lukijoita kohtaan. Olen kyllä ihmisenä todella äkkipikanen ja välillä oikeasti aivoni käskee jo kirjoittaa jotain "ei niin mukavaa" ja tajuaa vasta jälkeenpäin että ai hitsit... Mutta kiitos kuitenkin vastauksestasi :) ja ei tässä enää mitää hätää! Mielen piristi kummallisen hyvin kun sain suklaata ; D

      Poista
  6. Jatka ihmeessä kirjoittamista samaan tyyliin, minä ainakin tykkään! :)
    Mikä on äidinkielesi? Ymmärsin, että se ei ole suomi. Kirjoitat kuitenkin tosi hyvin siihen nähden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta :) äidinkieleni on portugali!

      Poista