Petra Palomäki

maanantai 9. syyskuuta 2013

True Esteratsastusta

Kuten lupasin, tässä teille kuvien ja tekstin kera meidän estehyppelyistä lauantai aamuna! Mutta kukapa arvais, että unaivan lisäksi Urcokin joutui estehevosen rooliin!? Näin kävi!

Aloitin mammalla hyppäämisen. Esteet oli rakennettu molemmille pitkille sivuille. Toisella oli yksi verkka ristikko ja toisella puolella varsinainen tehtävä. Eli innarina kaksi ristikkoa - 1 laukka - okseri. Mamma hyppäsi ihan hyvin verkassa, niin en halunnut kovin paljoa sitä väsyttää, nimittäin halusin tietää kuinka korkealle päästään!
Tuo tehtävä oli hyvä unaivalle. Koska ennen okseria oli kaksi ristikkoa innarivälillä, tamma joutui miettimään miten laittaa jalkansa ja näin terävöitti hyppyä okserille. Siinä me sitten hypeltiin ja okseri oli jotain 90cm. Sanoin Anniinalle, että kyllä kai me metristäkin päästään, kun meni noin helposti ton 90cm ja eihän sitä nyt tuohon voi jättää ;) Okseri oli sen 100cm ja mamma meni kevyesti yli! Kapasiteettiahan mammalla on sinne 120cm oksereille asti, koska niitä se on nuorempana hypännytkin. Mahtava fiilis! Se tunne, kun viime vuonna ei edes laukkaa mamma osannut mennä ja nyt me vedetään metrin oksereita, käydään kisoissa jne on aivan huikeeta! Olen todella ylpeä meistä molemmista!











Sitten päätin ottaa meidän kouluratsun Urcon esteareenalle. Pientä vaihtelua ja hauskan pitoa. Urco oli aika häpäisty. Mustat suitset + korvahuput, musta koulusatula + sävy sävyyn hupun kanssa huopa ja pahin..RUSKEAT estesuojat. Urco häpesi väärää väriyhdistelmää niin pahasti, että sen ilme kertoi kaiken :D noh aloitettiin ristikolla ja puki meni kiltisti yli (tyyli vapaa). Siirryttiin jumpalle ja aluksi laitettiin vain puomi-ristikko-pysty. Koska urcolla en kovin paljoa ole mitään innari jumppia mennyt ja vielä perään okseri. Se ne tuli ihan hyvin ja laitettiin kaikki samanlailla kuin unaivalle. Siinä urco sitten hyppeli, ja painoitan, tyyli oli vapaa ja voin sanoa, että koulupenkillä hyppääminen ei ole nannaa! Siinä uljas kouluratsuni ylitti huiman 80cm okserin ja se riitti meille :) Pukimaister oli hurjan villi esteori!

















 Tuliko urcon hyppelyt yllätyksenä? ;)


2 kommenttia

  1. Joo, enpä muista ennen nähneeni kun sä vetelet Urcon kanssa hyppyjä (?). Se on kyllä niin hieno, kelpais mullekin (; Urcon lookki pääsee oikeuksiinsa kouluratsastuksessa, mutta ei se esteilläkään pahalta näytä. On kyllä tajuttoman nätti...

    Herra kyllä selkeesti paheksui väriyhdistelmää, mutta ehkä se selvisi vain pienillä traumoilla. :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu ei kovin usein tule kunnolle hypeltyä sen kans niin siks ehkä blogin puolella ylläri :D Se osaa söpöillä!

      Hahaha juu ehkä se kestää taas pari kuukautta ennen seuraavia "kunnon" estetreenejä, ehtii toipuun traumasta siks :D

      Poista