Petra Palomäki

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Seuraestekilpailut 31.08.2013

Lauantaina oltiin unaivan ensimmäisissä estekisoissa Söörmarkussa Zilpa talillla!
Lähdettiin aamulla hieman aikaisemmin, koska otettiin matkan varrelta Sonjan ja rapin mukaan myös kisoihin. Minua jännitti hieman unaivan lastaus, mutta mammahan käveli suorilta mun perässä ja ei mitään! Vaikka viimeksi matkustanut yksin traikussa melkein kaksi vuotta sitten.


Saavuttiin hyvin ajoissa ja päästiin ihasteleen ihanan söpöjä poneja ristikkoluokassa. Olispa ittekin niin pieni, että vois ratsastaa pienellä ponilla :D
Laitettiin unaiva kuntoon ja lähdin käppäileen sen kanssa ja saatiin hyvät alkukäynnit alle ennen verkkaa. Kun päästiin verkkaan unaiva oli super! Olisitte nähnyt! Yleensä kotona se on aika kuuma, laukka on vaikea, jne..mutta nytkin laukka pyöri ja siis hevonen pysyi nahoissansa. Meni kohtuu hienoa ja rauhallista laukkaa! Olin aivan sanaton. Hypyille sain hieman jopa tukea pohkeella ja mamma tuntui hyvältä!




Kun päästiin radalle jotenkin tuntui, että tamma jäätyi. Kotona pelkästään laukkaaminen esteen ohi saa sen kierroksille ja nyt me lähestyttiin rauhassa ilman mitään GP-hevosen ryykäsy kiihdytyksiä esteelle, ja tamma vaan meni. Muutamalle esteelle tuli huonot hypyt, kun ittelläkin oli hieman totuttelua siihen, että joudun käskeen tamaa hieman eteen. Mutta pääasia, että unaiva oli rauhallinen, ei kytännyt mitään, meni mitä pyysin ja teki puhtaan radan vielä kaiken lisäksi!




Tästä on todella hyvä jatkaa! Videoa olen katsonut monta kertaa ja koko ajan ottanut itselleni ylös mitä kaikkea tein väärin ja mitä minun pitää ensi kerralla tehdä paremmin. Tässäkin huomaa, että itse olisin voinut vain joko odottaa tai heti esteen jälkeen käskee laukkaamaan eteen. Mutta annetaan armoa, oli sentään meidän yhteiset ensimmäiset kilpailut niin ei kai sitä heti voi täydellisesti mennä ;)

EDIT: Unohtui mainita, että menimme 60cm luokan ja sijoitus 15/28 :)




Miten teillä kisaajilla on mennyt kilpailut?




8 kommenttia

  1. Hyvä te!;) Unski the esteheppa :3

    VastaaPoista
  2. Ihan vinkiski, että lukijalle on mukavempaa, jos luokka, arvostelu ja sijoitus mainitaan selvästi postauksessa. :) Mutta hieno rata!

    Itse olin myös tänään kisoisssa ja ekaa kertaa ikinä seuravoitto, wuhuu... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. unohtui mainita :D en ikinä muista niitä laittaa kun videolla ainakin näkee korkeuden ja jos ei sijoituta en muista sanoo enempää :D

      Mahtavaa onnea sinulle!

      Poista
  3. Ooks nyt ihan varma että toi on Unaiva?! Vaikutti ihan eri hevoselta! Ei Unaiva oo noin rauhallinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä! Eiks ookin ihan kuin eri hevonen! Hyvä vaan näin :D

      Poista
  4. Anniina veiki mun replan :D paljoko pumppasit rauhottavaa mammaan??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no en tiedä mitä se aamulla veti mutta tää oli aika mysteeri! :D Pitää kai ruveta enemmän kisaan? :D

      Poista