Petra Palomäki

torstai 26. syyskuuta 2013

Ahkeraa treenaamista!

Ollaan tämä viikko nyt ahkerasti treenattu urcon kanssa nimittäin lauantaina me päästään jälleen (vihdoin) kisakentille vaikkakin ihan seuratasolla ;) Mennään Osaralle, Kartanon Tallille seurakoulukisoihin ja startataan kaksi luokkaa. Mennään aluksi HelppoB:0 2009 lämmittelyluokkana JA SITTEN meidän yhteinen ensimmäinen HelppoA (HelppoA:1 2009)!

Ollaan Heidin kanssa harjoiteltu urcon kanssa lastaustakin, jotta ei tartte lauantaiaamuna ruveta panikoimaan, kun heppa ei menekkään traikkuun...Mutta tänäänkin saatiin puomit kiinni ja lastaussiltakin hyvin kiinni, niin eiköhän se onnistu lauantainakin ;)

Ensimmäisen luokan ratsastan nivelellä ja radan tarkoituksena on saada herraa hieman rauhoittumaan ja "väsymään", jotta se olisi A:ssa hieman rauhallisempi, ja parempi laiska kuin ylikuuma oriherra. A:n menen sitten kangilla. Tänään harjoiteltiin A:n rataa varten kangilla ihanassa vesisateessa...huoh. Minulla on muutenkin kurkku ollut hieman kipeä kenttäkisojen jälkeen, niin toivottavasti tämä ei nyt haitannut minua mitenkään.


Harjoiteltiin tänään enemmänkin pysähdyksiä ja laukannostoa suoralla. Kaikki radan osat käytiin läpi, kuten keskikäynti, -ravi ja -laukka. Ne sujui oikein hyvin, mutta urco hieman innostuu, kun mennään koko rata leikkaa isompaa tempoa ravissa tai laukassa, mutta onneks se tulee niin hyvin takasin :) Vastalaukkaa ajattelin tehdä vielä huomenna aika paljon, mutta menen vaan nivelellä, koska mennään kerran läpi B:nkin rata. Eihän siinä oikeastaan ole mitään vaikeaa, kuin vaan se, että saan sen pidettyä nahoissaan pelkällä nivelellä (mikä on muuten aika paksu, mutta minkä sille voi, kun sillä toimii niin hyvin!).

Jotenkin mua jännittää aika paljon, mikä ei ole normaalia. Jos menen kisoihin tessalla tai uffella, niin kisaaminen on ns. helppoa kuin heinän teko. Molemmat tunnen paremmin kuin omat taskuni ja tiedän miten ne reagoi eri tilanteissa. Urco on taas todella ORI kun pääsee pois kotoa, ja en niinkään jännitä sitä mitä se tekee tai kuinka paljon se huutaa vai pysyykö käsissä. En missään nimessä, vaan sitä, että jos urco oikeasti kuuntelee minua edes hieman A:n radalla niin voidaan saadakin hyvän prosentit! Minulle tosin ihan sama vaikka saatais alle 60%, kunhan päästään loppuun asti ja suht hyvin :D


Katsotaan nyt miten kisat menee, itse jo haaveilin itsestäni ja urcosta ensi vuonna aluetasolla frakki päällä ja silinteri päässä hurmaamassa tuomareita :3 kuitenkin herään todellisuuteen, että tuomarit kuitenkin kirjoittaa, että hevonen on hieman "ei niin kuuliainen" tai kokoaa liikaa. Toisaalta toi kokoaminenkaan urcolla ei ole ongelma, se on hieman kuin kumipallo. Venyy eteen ja taakse miten haluan ja piruettikin melkein menee, joten en usko kapasiteetin loppuvan ihan HeA:han ;)

Tätä tekstiä tulee ja tulee vaan, mutta olen vain niin innoissani! Toivon mukaan saan Ennan kuvaamaan kisoihin, niin saatte hienoja kuvia ;)! Ja pahoittelen, kun nyt ei ole uusi kuvia urcosta :/ !

Pitäkää peukut pystyssä meille kisoihin!

_________________________________________________________________________________

Ja treenaaminen ei ole ollut ahkeraa vain hevosten puolella, sillä myös salilla olen jälleen ahkerasti treenannut ;) Tällä viikollakin tuli uudet treenit ja tuntunut hyvältä! Hieman mulla lipsahti viikonloppuna ruoan suhteen, mutta nyt yritän karsia niitä kaloreita koko ajan pois, tai kai ne on jo aikoja sitten hävinny, mutta silti :D
Vaikka on ollut pientä kurkkukipua, niin olen käyttänyt salilla koko ajan pitkähihaista tai hupparia. Kuuma on tullut, mutta parempi se kuin, että palellun!

Tänäänkin oli jalkapäivä ja voin sanoa, että sumomaastavedot on kivoja! Tuntuu kunnolla pakaroissa ja aina, kun sattuu pakaroihin niin ponnistan aina kovempaa, jotta tulis timmi pylly (edes parin vuoden päästä..).
Tässä lyhyesti tämän viikon treenit:

Maanantai (lepo)
Tiistai (selkä)
Keskiviikko (olkapäät)
Torstai (jalat)
Perjantai (rinta)
Lauantai (lepo)
Sunnuntai (kädet)

Viime viikolla otettu kuva! Pitää ottaa huomenna lisää, 
jos saisin Samin mukaan ;)

8 kommenttia