Petra Palomäki

torstai 29. elokuuta 2013

Kangasalan aluekenttäkilpailut 24.08.2013

 Ette taas usko miten kävi...kyllä, kirjoitin pitkän selostuksen ja kappas...kone poisti kaikki tallentamatta! Ahh mikä turhautus. Saatte taas hieman lyhyemmän version kisoita.

Tosiaan oltiin lauantaina Kangaslalla tessan toisissa aluekenttäkisoissa ja startattiin harrasteluokassa. Meillä oli aamulla todella aikainen herätys ja herätyskello soi jo klo4.15 aamulla. Pakattiin hevonen autoon ja onneks kaikki kamat oli jo valmiina laitettuna niin päästiin nopsaa lähteen. Tessa meni helposti traikkuun ja päästiin aikasin lähteen jo viidne maissa. Aamulla oli kova sumu mikä hidasti matkaa, mutta onneks meillä oli hyvin aikaa ajaa kisapaikalle.

Kun saavuttiin hain numerolapun, jonka jouduin teippaan jesarilla, koska en tiennyt, että piti olla numeroliivi, jota en vielä omista. Pitää sekin nyt hankkia seuraavia kisoja varten :) Laitettiin hepalle kamat päälle ja lähdin verkkaan. Verkassa tessa oli jännittynyt ja ei hyvä edestä. Paljon hevosia ja sählinkiä, joten verkkaaminen ei ollut kovin tehokasta. Päästiin radalle ja hevonen oli kuin toinen. Rauhoittu silmissä, mikä sinänsä oli minulle parempi ;)

Starattin tosiaan ensimmäisenä, mikä on minulle uusi juttu myös. Eikös sitten tuomari kesken radan vihellä meille. Olin ihan paniikissa, että olinko ratsastanut väärin vai mitä tein. Kuitenkin tumari sanoo minulle: "Minun pitä keskeyttää sinut koska minulla on ihan väärät koulupaperit edessäni". Noh aloitettiin uudelleen ja nyt saatiin parempi sisääntulo kuin ekalla kertaa. Laukkaan olin todella tyytyväinen ja se toimi todella hyvin! Pisteitä oli enemmän kuin Niinisalossa, nyt tuli 68,89% ja tällä oltiin 3.sijalla.


Sitten laitettiin heppa kuntoon esteosuutta varten ja neiti oli verkassa taas kuuma ja jännittynyt. Hypytkään eivät olleet kummoisia..Kun mentiin radalle tessa taas rauhoittu ja koko radan aikana mulla oli super fiilis! Sain tuotua oikein ja hyvällä laukalla. 8.esteelle tuli pudotus, koska jäin pidättään liikaa ja käänsin liian aikasin esteen jälkeen. Onneks oli taas mun moka eikä hevosen. Esteiden jälkeen oltiin 5.sijalla.


Meidän startti maastoon oli klo14.30 ja kun mentiin verkkaan tessa oli kuuma! Pelkkä laukannosto oli jo räjähtävä kenttälähtö :D Kun päästiin starttaan maastoon neiti oli liekeissä. 1, 2 ja 3 este menivät hyvin ja ilman mitään ihmeellistä kyttäämistä. 4.este oli kapealla tiellä alamäkeen oleva valkoinen tukkitrippeli, jolle itte jännitin mutta tessa suoritti homman kotio. 5.este oli hauta ja neiti ei ollut milläskään vaikka viime viikolla ne tuottikin ongelmia.. 6.este oli sitten vesi jolle neiti veti liinat kiinni. Pienellä voltilla ja apinan raivolla sain sen ravaan sinne veteen ja siitä hanat auki seuraaville esteille. 7 ja 8 este meni leikiten (näkyy videossa) ja 9. este oli ylöshyppy jolle tessa hieman mietti, mutta hyvin meni ylös. 10 este oli kaljatynnyrit, jotka hieman pelotti mutta kuitenkin urheasti niistä meni yli. Vika este nr11 meni leikiten ja täysiä maastoon. Ihanneaika oli 2:33 ja meillä oli 2:53. Luulin, että emme sijoitu joten lähdettiin piakkoin ajamaan kotiopäin.



Kun saavuin kotio ja selasin Fabebookia, Roosa laittoi viestiä, että sijoituttiin! Olin niin ihmeissäni, että miten mahdollista semmosen maaston jälkeen, mutta kyllä! Lopullinen sijoitus oli 9.sija 41 ratsukosta! Todella ylpeä mun varsasta!


Seuraavat kisat on Niinisalossa ja silloin startataan myös harrasteluokassa :) Uffe pääsee meneen tuttaria!

11 kommenttia

  1. Toi sun oranssi kypäräsuojus on niiiin makee !:) onnea sijoituksesta :)

    VastaaPoista
  2. Onnee sijoituksesta! (: Onnee seuraaviin kisoihin!

    VastaaPoista
  3. Kuuluuko tuo siis Kangasalan ratsastuskouluun, vai onko se erikseen? Ja onnea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maastoesteet oli Wääksyn kartanolla ja esteosuus oli Pohtiolammella visiin sielä on KaRa:n se "ratsastuskoulu" en ole ihan varma :/

      Poista
    2. on erikseen, KaRalla ei ole Wääksyn kanssa muuta tekemmistä kuin kerran vuodessa kenttäkisat :)

      Poista
  4. Mitäköhän ihmettä mä oikein kattelin. Katoin noista kahdesta alimmasta kuvasta, että onpa Uffe likanen niissä, ja jotenkin kummallisen näkönen. Sitten tajusin että se on Tessa........ :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaha tessa ottaa pikku hiljaa uffen paikkaa kenttäkisoissa :D

      Poista
  5. Onnea sijoituksesta :) Hienot videot ja nuo alimmat kuvat on todella hienot ^^ Olisitteko saaneet jotain palkintoja? Jos lähtee ennen kun palkinnot jaetaan niin mitä niille sitten tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) joku pieni esinepalkinto ja ruusuke. Luulen että ruusukkeensaan postissa :)

      Poista